pejot Napisano 6 Marzec 2025 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2025 Dziś oprócz Ondraszka można było rano zjechać Fis-em do Jaworzyny. Kanapa z Dolin rano z powodu wiatru nieczynna. Powrót do SON dziura w śniegu coraz większa nawet krzakami po lewej ciężko było objechać. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 3 Wrzesień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2025 Wiadomo coś w kwestii budowy zbiornika w COS Skrzyczne/Jaworzyna? Kolejne lato zaraz minie, nic nie słychać, a potem płacz w sezonie bo wody brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 3 Wrzesień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2025 3 godziny temu, ski89 napisał: Wiadomo coś w kwestii budowy zbiornika w COS Skrzyczne/Jaworzyna? Kolejne lato zaraz minie, nic nie słychać, a potem płacz w sezonie bo wody brakuje... Jest w trakcie kopania, tylko nie wiadome na jakiej głębokości jest woda. Na ten sezon raczej się nie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 4 Wrzesień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2025 18 godzin temu, Jusik2002 napisał: Jest w trakcie kopania, tylko nie wiadome na jakiej głębokości jest woda. Na ten sezon raczej się nie uda. Co jest w trakcie kopania? Przetarg jakiś był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 4 Wrzesień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2025 39 minut temu, ski89 napisał: Co jest w trakcie kopania? Przetarg jakiś był? Nie no, żartowałem. Nawet papierologia nie ruszyła. Z tego co pamiętam to w przyszłym roku coś tam się ma zacząć dziać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 4 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2025 Sobota 6 grudnia 2025 roku będzie pierwszym dniem sezonu zimowego 2025/2026 w ośrodku narciarskim Skrzyczne COS. Poniżej najważniejsze informacje związane z planowaną inauguracją. Kolej linowa czynna w godzinach 8:00 - 16:00 Ostatni zjazd koleją z Jaworzyny na dolną stację - 15:30 Dostępne koleje: dwie 4-osobowe koleje B3/B4 na odcinku Szczyrk-Jaworzyna oraz Jaworzyna-Skrzyczne wyciąg orczykowy C11 na Jaworzynie wyciąg taśmowy C12 na Jaworzynie Dostępne trasy narciarskie: 21 Ondraszek do hali Jaworzyna 26 Jaworzyna 23/22A FIS-Grzebień-Kaskada do hali Jaworzyna 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 4 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2025 46 minut temu, surfing napisał: Sobota 6 grudnia 2025 roku będzie pierwszym dniem sezonu zimowego 2025/2026 w ośrodku narciarskim Skrzyczne COS. Poniżej najważniejsze informacje związane z planowaną inauguracją. Kolej linowa czynna w godzinach 8:00 - 16:00 Ostatni zjazd koleją z Jaworzyny na dolną stację - 15:30 Dostępne koleje: dwie 4-osobowe koleje B3/B4 na odcinku Szczyrk-Jaworzyna oraz Jaworzyna-Skrzyczne wyciąg orczykowy C11 na Jaworzynie wyciąg taśmowy C12 na Jaworzynie Dostępne trasy narciarskie: 21 Ondraszek do hali Jaworzyna 26 Jaworzyna 23/22A FIS-Grzebień-Kaskada do hali Jaworzyna to z Jaworzyny do Szczyrku nie da się zjechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 4 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2025 54 minuty temu, surfing napisał: Sobota 6 grudnia 2025 roku będzie pierwszym dniem sezonu zimowego 2025/2026 w ośrodku narciarskim Skrzyczne COS Mam nadzieję, że połączenie z TMR będzie przejezdne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 4 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2025 25 minut temu, Jeeb napisał: to z Jaworzyny do Szczyrku nie da się zjechać? Da, kanapą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 4 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2025 38 minut temu, Jeeb napisał: to z Jaworzyny do Szczyrku nie da się zjechać? Z Penken do Mayrhofen też się nie da i nie narzekasz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 4 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2025 1 godzinę temu, WojtekM napisał: Mam nadzieję, że połączenie z TMR będzie przejezdne. Już jest przejezdne, zarówno zjazd ze Skrzyczne na Zbójnicką, jak i trawers na Jaworzynę. Powyżej 1000 m jest sporo naturalnego śniegu.Do Szczyrku można spokojnie zjechać przez Halę Skrzyczeńską niebieską 3( zamkniętą) pod gondolę. 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 29 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2025 ℹ️ ⛷️ We wtorek 30 grudnia 2025 r. uruchomiona będzie trasa narciarska na odcinku FIS-Grzebień-Kaskada do hali Jaworzyna (⚫23/🔴22A). ☑️ Dostępne będą koleje: ➡️ dwie 4-osobowe koleje B3/B4 na odcinku Szczyrk - Jaworzyna oraz Jaworzyna - Skrzyczne ➡️ wyciąg taśmowy C12 na Jaworzynie 🕗 Kolej czynna - od godziny 8:00 (pierwszy wyjazd z dolnej stacji) 🔹 ostatni zjazd koleją ze Skrzycznego na Jaworzynę - 15:00 🔹 ostatni zjazd koleją z Jaworzyny na dolną stację - 15:20 ☕ Gastronomia Jaworzyna - czynna w godzinach 8:00 - 15:30 ❄️ Trwa naśnieżanie pozostałych tras narciarskich Ośrodka. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 30 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2025 17 godzin temu, ZdolnyŚlązak napisał: ℹ️ ⛷️ We wtorek 30 grudnia 2025 r. uruchomiona będzie trasa narciarska na odcinku FIS-Grzebień-Kaskada do hali Jaworzyna (⚫23/🔴22A). Kto pamięta jeszcze jak się jeździ Kaskadą?? Ja chyba 6 lat tam nie jeździłem, bo ciągle nie gotowa, ciekawe czy w przyszłym sezonie ją otworzą, jak już kilka razy zapowiadali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnas22 Napisano 30 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2025 7 godzin temu, jack78 napisał: Kto pamięta jeszcze jak się jeździ Kaskadą?? Ja chyba 6 lat tam nie jeździłem, bo ciągle nie gotowa, ciekawe czy w przyszłym sezonie ją otworzą, jak już kilka razy zapowiadali. Pamięta Jak dosypie śniegu to pojedziemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 30 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2025 8 godzin temu, jack78 napisał: Kto pamięta jeszcze jak się jeździ Kaskadą?? Ja chyba 6 lat tam nie jeździłem, bo ciągle nie gotowa, ciekawe czy w przyszłym sezonie ją otworzą, jak już kilka razy zapowiadali. Pamiętam w 1975 tam jeździłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 30 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2025 1 godzinę temu, Jeeb napisał: Pamiętam w 1975 tam jeździłem Masz może film z jazdy 🤔 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 30 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2025 25 minut temu, MAIKEL 1977 napisał: Masz może film z jazdy 🤔 niestety wtedy akurat zapomniałam zabrać smartfona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 31 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2025 16 godzin temu, MAIKEL 1977 napisał: Masz może film z jazdy 🤔 Tak, w 4k 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pejot Napisano 2 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń Ktoś był ostatnio? Napadało już trochę śniegu żeby dało się w miarę przyzwoicie zjechać na sam dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnas22 Napisano 3 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 10 godzin temu, pejot napisał: Ktoś był ostatnio? Napadało już trochę śniegu żeby dało się w miarę przyzwoicie zjechać na sam dół? Nie, opady są bardziej symboliczne. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 3 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 1 godzinę temu, Harnas22 napisał: Nie, opady są bardziej symboliczne. Właśnie, w Beskidzie Śl. spadło niewiele naturalnego śniegu ostatnio. Jest szansa, że w przyszłym tygodniu sypnie, ale to wszystko zależy od tego jak pójdzie niż - ciężko przewidzieć jego tor nawet na kilka dni przed. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 3 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 18 godzin temu, pejot napisał: Ktoś był ostatnio? Napadało już trochę śniegu żeby dało się w miarę przyzwoicie zjechać na sam dół? Byłem dzisiaj, na zjazd na sam dół nie ma szans. Dzisiaj dopiero otworzyli kanapę z Dolin na Skrzyczne i Ondraszka. Od Grzebienia do Doliny też jeszcze mało śniegu. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 3 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń W dniu 30.12.2025 o 09:41, jack78 napisał: Kto pamięta jeszcze jak się jeździ Kaskadą?? Ja chyba 6 lat tam nie jeździłem, bo ciągle nie gotowa, ciekawe czy w przyszłym sezonie ją otworzą, jak już kilka razy zapowiadali. Mnie Szczyrkowski zapewnił, że w tym sezonie Bieńkula będzie udostępniona dla narciarzy, mam nawet gdzieś to zapewnienie, czekam. Natomiast Kaskadą u góry jeździłem lata temu, może 15. Problemem tam jest wypukłe wyprofilowanie trasy, strasznie trudne do utrzymania śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 3 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 8 godzin temu, WojtekM napisał: Właśnie, w Beskidzie Śl. spadło niewiele naturalnego śniegu ostatnio. Jest szansa, że w przyszłym tygodniu sypnie, ale to wszystko zależy od tego jak pójdzie niż - ciężko przewidzieć jego tor nawet na kilka dni przed. Wg prognoz raczej północ Polski zasypie, ale może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pejot Napisano 3 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 4 godziny temu, kordiankw napisał: Byłem dzisiaj, na zjazd na sam dół nie ma szans. Dzisiaj dopiero otworzyli kanapę z Dolin na Skrzyczne i Ondraszka. Od Grzebienia do Doliny też jeszcze mało śniegu. Zapytam inaczej czy na dole jest jakikolwiek śnieg? Widzę na kamerkach po sąsiedzku na Golgocie i czerwonej 1 od czasu do czasu jakiegoś nygusa zjeżdżającego więc zakładałem że da się w ten sposób i dół w COS zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi