tanova Napisano 11 Luty 2025 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2025 12 godzin temu, kuman300 napisał: Jechałem teraz w sobotę do Fassy i bez problemu, ale z powrotem będę wracał przez 3 Zinnen, bo widząc to co działo się w przeciwnym kierunku, nie ma sensu jechać przez Brenner. Zresztą trzy tygodnie temu wracając z Alta Badii było tak samo zakorkowane wszystko w stronę Brennera, a w stronę Lienzu, Murau pusta droga i komfort podróżowania. Którą drogą dojechałeś do Fassy? Przez przełęcz Carezza czy dołem przez Val di Fiemme? Navi sugeruje trasę przez Carezzę, ale zastanawiam się, czy jest bez problemu przejezdna w zimowych warunkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuman300 Napisano 11 Luty 2025 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2025 2 godziny temu, azael napisał: Dobrze rozumiem, że utrudnienia są tylko w stronę AUT, a do IT bez problemów? Tak, ale ja jechałem w stronę ITA na Brenerze przed godz. 12 i było oki, po południu może się natężenie ruchu nasilić. Korek do Brenerra w tym czasie w stronę AUT był na parę kilometrów, jak nie więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuman300 Napisano 11 Luty 2025 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2025 34 minuty temu, tanova napisał: Którą drogą dojechałeś do Fassy? Przez przełęcz Carezza czy dołem przez Val di Fiemme? Navi sugeruje trasę przez Carezzę, ale zastanawiam się, czy jest bez problemu przejezdna w zimowych warunkach? Do Fassy prawie zawsze jeżdżę przez Oraz Egna, tak jak na Fiemme, jest około 20 km dalej, ale nie ma tyle serpentyn, co na zjeździe Bolzano Nord i tak jak navi pokazuje przez Carezze, ale jak jedziesz w następnym tygodniu, to śmiało możesz jechać, właśnie jestem w Carezze i drogi czarne a opadów nie zapowiadają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 11 Luty 2025 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2025 5 minut temu, kuman300 napisał: Do Fassy prawie zawsze jeżdżę przez Oraz Egna, tak jak na Fiemme, jest około 20 km dalej, ale nie ma tyle serpentyn, co na zjeździe Bolzano Nord i tak jak navi pokazuje przez Carezze, ale jak jedziesz w następnym tygodniu, to śmiało możesz jechać, właśnie jestem w Carezze i drogi czarne a opadów nie zapowiadają. Wg prognoz ma popadać mocniej w piątek, ale ja jadę dopiero w niedzielę, więc pewnie ogarną odśnieżanie. Końcówka dojazdu zapewne już po ciemku, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi