Zbylo Napisano 30 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2017 Witam, Od 10 lat jeżdżę na nartach (teraz mam 43) i ciągle uważam, że jest słabo z techniką. Wymyśliłem jakiś kurs doskonalący technikę jazdy dla dorosłych, niestety szkoła co ma w nazwie szczyt z Nepalu, nie robiła naboru w tym roku. Dzwoniąc do jednej ze szkół narciarskich doradzono mi kurs kwalifikacyjny (w Polsce) . Idealny stosunek ceny do tego co się dostaje. No ale tu jest problem, czy takie kursy nie przeznaczone mimo wszystko dla ludzi młodych, czyli uczniów, studentów. Czy ktoś z Was był na takim kursie? Jakieś wrażenia, opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 31 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2017 Śmiało zapisuj się na taki kurs,na pewno nie zaszkodzi Na poprawę techniki nigdy nie jest za późno 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 31 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2017 Będziesz trochę starszy na takim kursie niż średnia wieku, ale nie ma się co przejmować. Przyjmą Cię. Warto się uczyć, w każdym wieku Polecam kurs KK, tylko wybierz dobrą szkołę, nie pierwszą z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbylo Napisano 31 Sierpień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2017 Dzięki Wam za informacje. Z tym, że termin jaki mam to grudzień 2017. Muszę wejść w sezon narciarski "cały na biało" ;-) Co do szkół, to ciężko (mi) powiedzieć, które są dobre. Przyglądam się szkole Nartus, ma dobre opinie i operuje w okolicy Wisły/Istebnej - a to przy okazji jest blisko Szczyrku. Czy możecie wskazać jakieś dobre szkoły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 31 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2017 Dobrze mierzysz Nartusa specjalnie nie trzeba reklamować z Tomkiem Cichym na czele W Szczyrku zdecydowanie szkoła Stanislawski Pewne jest ze w obu przypadkach nie głaszczą po głowie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 5 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2017 (edytowane) Ja myślę o klinice narciarskiej z NTN. Ktoś korzystał z ich usług? A może ktoś chętny dzielić pokój ?? Edytowane 5 Wrzesień 2017 przez artix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztofbr Napisano 6 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2017 a czy ktoś słyszał o czymś taki za granicą? po prostu kurs na którym Ciebie poprawią i doszkolą. ja również jeżdżę parę lat i każdą trasę zjeżdzam przodem i tyłem. ale widzę, że na taki kurs by było warto. mam 41 lat a jeżdżę pewnie z 6 lat, średnio po 3 wyjazdy rocznie, głównie Alpy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbylo Napisano 6 Wrzesień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2017 Jak poszukasz to połowa zorganizowanych wyjazdów jest z możliwym szkoleniem. Zobacz szkoły narciarskie.Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 7 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2017 19 godzin temu, krzysztofbr napisał: a czy ktoś słyszał o czymś taki za granicą? po prostu kurs na którym Ciebie poprawią i doszkolą. ja również jeżdżę parę lat i każdą trasę zjeżdzam przodem i tyłem. ale widzę, że na taki kurs by było warto. mam 41 lat a jeżdżę pewnie z 6 lat, średnio po 3 wyjazdy rocznie, głównie Alpy. Snow-way. Byłem z nimi dwa razy. Polecam. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 7 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2017 19 godzin temu, krzysztofbr napisał: a czy ktoś słyszał o czymś taki za granicą? po prostu kurs na którym Ciebie poprawią i doszkolą. ja również jeżdżę parę lat i każdą trasę zjeżdzam przodem i tyłem. ale widzę, że na taki kurs by było warto. mam 41 lat a jeżdżę pewnie z 6 lat, średnio po 3 wyjazdy rocznie, głównie Alpy. Ja swego czasu spotkałem w Solden takich jegomości z Bielska: http://www.skiracingdays.pl/ Trochę tam z nimi pogadałem, a potem wjeżdżałem później na krześle z jednym z uczestników ich kursu, który był tam już kolejny raz i wypowiadał się o nich w samych superlatywach. Oczywiście pewnie trzeba by samemu z nimi pojechać żeby się tak naprawdę przekonać jak jest. Bardzo zachwalali swoją "bazę" w San Candido. Podobno ośrodek nie olbrzymi, ale mają tam dobre układy m.in. własną oddzieloną trasę z tyczkami i fotocelą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi