Gość Napisano 25 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2018 Przed chwilą, wid napisał: Nie tylko Leki, niektórzy używają Komperdella, jest też sporo innych marek. Spróbuj pojeździć z kijami, a sam po niedługim czasie, odpowiesz Sobie na to pytanie😄 Sorry nie mogłem się powstrzymać😄 Jezdze na carbonach, przeciez napisalem, ze to taki zart;),mam gabele I udalo mi sie jeden nawet skrzywic ;). Co do leków, to w sumie narty sa kontuzjogenne, wiec faktycznie warto je zabierac na stok :):):). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 25 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2018 Skrzywić carbonowe kije to jest wyczyn, mi się nigdy nie udało. Zawsze je tylko łamałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2018 3 minuty temu, marionen napisał: Skrzywić carbonowe kije to jest wyczyn, mi się nigdy nie udało. Zawsze je tylko łamałem... Tez sie zdziwilem, jak to zobaczylem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 13 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2018 Dnia 22.03.2018 o 21:16, Sariensis napisał: never again Austria!!! to widzę że zmieniłeś zdanie i koniecznie chcesz jechać tam na rozpoczęcie sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2018 (edytowane) Po wypadku na rowerze, mam zaniki pamięci a czasem pamięć wybiórcza, muszę wrócić do aktywności fizycznej a żona zabroniła mi kategorycznie roweru, wiec co byś zrobił na moim miejscu, skoro na nartach miękkie podłoże w porównaniu z twardym asfaltem to i w kasku skutki ewentualnego upadku sa mniej niebezpieczne dla życia, cóż pozostaje ... będę jeździł na nartach, chociaż a sprawności sprzed wypadku na razie nawet nie myśle, to jest po prostu nie wykonalne w tak krótkim czasie. Edytowane 13 Wrzesień 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 13 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2018 36 minut temu, Sariensis napisał: skoro na nartach miękkie podłoże w porównaniu z twardym asfaltem to poczekaj z tym rozpoczęciem sezonu na większy opad bo jesienią trasy na lodowcach potrafią być twarde prawie jak asfalt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2018 Będę miał na sobie znacznie więcej odzieży ochronnej niż na rowerze, No i solidny kask, który już nie raz ochronił głowę, a to o ta cześć ciała muszę sie głównie troszczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 13 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2018 32 minuty temu, Sariensis napisał: Będę miał na sobie znacznie więcej odzieży ochronnej niż na rowerze, No i solidny kask, który już nie raz ochronił głowę, a to o ta cześć ciała muszę sie głównie troszczyć. Michael Schumacher miał świetny kask i od ponad 4 lat poza lekarzami i najbliższą rodziną nikt go nie widział, nie idź tą drogą. Najpierw leczenie, badania et cetera. Dopiero jak będziesz w 100% zdrowy bierz się za narty. Moim zdaniem narty są zdecydowanie trudniejsze do opanowania od roweru. A z rowerem Sobie nie poradziłeś! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2018 Ja na prawdę po wypadku wiem ile mi wolno, nie będę szarżował, spokojnie z żona po łatwych trasach bez pośpiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 14 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2018 27 minut temu, Sariensis napisał: Ja na prawdę po wypadku wiem ile mi wolno to tylko Tobie się tak wydaje a jeśli masz 11 godzin temu, Sariensis napisał: zaniki pamięci to radził bym 11 godzin temu, Sariensis napisał: wrócić do aktywności fizycznej biorąc udział w zajęciach 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2018 (edytowane) A wracając do wypadku, to chce ile bym podyskutował o szczegółach, ale samego zdarzenia nie pamietam, wiec mogę tylko podać fakty, które pamietam sprzed wypadku, a mianowicie wypadł miał miejsce nie na trudnych górskich ścierkach, tylko na mega równym, pustym asfalcie, na powrocie do domu, po przejechaniu 85 km po górach i zaliczeniu 5 szczytów, podobno zaraz po wypadku coś mówiłem o barierze na drodz za zakrętem, która pojawiła sie nagl bez ostrzeżeń i w nią uderzyłem, wiec nie powiedział bym ze nie zaplanowałem nad rowerem, skutki uderzenia zostały zminimalizowane, w rowerze do wymiany było tylko zdarte siodełko. Kolejna ważna sprawa, wypadek miał miejsce 5 sierpnia, wiec na nartach będę 3 miesiące po zdarzeniu a progres zdrowptny jest bardzo duży, kości zrośnięte co wykazują aktualne prześwietlenia. Trzymajcie kciuki a będzie dobrze, jeśli nie to po prostu zacznę później. Pozdrawiam i dziekuje za wszystkie dobre rady. Co do zajęć @Jeeb to niestety lewy nadgarstek nadal nie pozwala na wykonywanie takich ćwiczeń ;). Edytowane 14 Wrzesień 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 14 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2018 1 godzinę temu, Sariensis napisał: Ja na prawdę po wypadku wiem ile mi wolno, nie będę szarżował, spokojnie z żona po łatwych trasach bez pośpiechu. Zamiast nart proponuje biegówki po płaskich terenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2018 Nie lubię, nie potrafię, nie chcę, nie moja bajka. Sport musi mi dawać satysfakcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 14 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2018 Chyba kolega sam najlepiej wie co go interesuje, jak z jego stanem zdrowia i na ile sobie moze pozwolić i sam sobie wybierze co i gdzie bedzie robił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 14 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2018 19 minut temu, Chrumcia napisał: Chyba kolega sam najlepiej wie co go interesuje, jak z jego stanem zdrowia i na ile sobie moze pozwolić i sam sobie wybierze co i gdzie bedzie robił... Ja mam takie wrażenie, ze kolega @Sariensis sam nie wie czego chce ale lubi byc w centrum zainteresowania 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2018 Wiem, ze nie lubię nart biegowych, co w tym dziwnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 14 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2018 52 minuty temu, Sariensis napisał: Wiem, ze nie lubię nart biegowych, co w tym dziwnego? W nielubieniu nart biegowych nie ma nic dziwnego, natomiast mielenie w 2 wątkach, przez ileś tam stron gdzie masz rozpocząć sezon to już jest dziwne - delikatnie mówiąc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2018 Nie widzę w tym nic dziwnego. Dziwne było by natomiast uczenie sie czegoś w tym momencie. Co zasugerowałeś mając blade pojęcie o konsekwencjach urazu głowy, niby jak miałbym sie teraz nauczyć jeździć na biegówkach, czasem pomysł zanim coś doradzisz. P.S. Do drugiego wątku wrócił kolega Jeeb ... i jakos tak poszło, padły zarzuty co do Austrii wiec mu odpowiedziałem, uzyskałem rownież kilka cennych rad od wielu użytkowników i użytkowniczek, które biorę poważnie pod uwagę, nastomiast sugestię dotyczą a nart biegowych uważam za idiotyczna i rzucona przez kogoś kto nie ma pojęcia, ze nie jestem w stanie sie teraz tego w krótkim czasie nauczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 15 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2018 Twoje wpisy potwierdzają ,że rzeczywiście upadłeś na głowę.😵 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2018 13 minut temu, zaruski napisał: Twoje wpisy potwierdzają ,że rzeczywiście upadłeś na głowę.😵 Myślisz sie, nie upadłem tylko zostałem uderzony, wiec idąc twoim tokiem rozumowania, jestem walnięty w głowę, do czego sie przyznaje i wcale sie nie wstydzę :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi