sstar Napisano 20 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2019 2 godziny temu, Gerald napisał: komunikat TPN z 19 kwietnia 2019 "W Kotle Goryczkowym na ścieżce skiturowej wybiły się świstaki. Także na zboczach Pośredniego Wierchu Goryczkowego są już wybite nory. W Dolinie Suchej Kasprowej gawrę opuścił niedźwiedź, ale stale przebywa w jej pobliżu. Na Hali Gąsienicowej również odnotowaliśmy obecność wybudzonych świstaków. Zamknięcia obszaru Tatrzańskiego Parku Narodowego dla uprawiania turystyki narciarskiej należy się spodziewać na początku maja. Wiele wskazuje na to, że ostatni weekend kwietnia będzie zarazem ostatnim weekendem dla skiturowców. Dokładną datę podamy w terminie późniejszym. Prosimy śledzić naszą stronę i portale społecznościowe." W Karkonoszach i Izerach, z kolei cietrzewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 23 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2019 Niedziela 28 kwietnia będzie ostatnim dniem w którym będzie można uprawiać skituring na obszarze TPN (za wyjątkiem szlaku Rysy). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 23 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2019 No nic zostaje Słowacja na majówkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 23 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2019 Wiesz moze co bedzie chodzilo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czesio Napisano 23 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2019 45 minut temu, christof napisał: Wiesz moze co bedzie chodzilo? Nie musi nic chodzić gdy chodzi o skituring 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 23 Kwiecień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2019 2 godziny temu, Gerald napisał: Niedziela 28 kwietnia będzie ostatnim dniem w którym będzie można uprawiać skituring na obszarze TPN (za wyjątkiem szlaku Rysy). 1 godzinę temu, marcinn napisał: No nic zostaje Słowacja na majówkę Słowacy zakończyli sezon skiturowy 15.04, TANAP udostępnia dla skiturowców kilka dolin od 21.12 do 15.04 Może ktoś wie jak wygląda w praktyce egzekwowanie tego przepisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 23 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2019 1 godzinę temu, christof napisał: Wiesz moze co bedzie chodzilo? Ja jadę do Doliny Żarskiej,że spaniem w schronisku Żarskiej Chacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 23 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2019 (edytowane) 33 minuty temu, surfing napisał: Może ktoś wie jak wygląda w praktyce egzekwowanie tego przepisu. Zależy od miejsca, grubości pokrywy, ilości ludzi, dnia tygodnia i pogody. Poszedł priv. Pozdrawiam mirekn Edytowane 23 Kwiecień 2019 przez mirekn dopisałem "dnai tygodnia" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 23 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2019 Dokładnie, warto dodać dla niezorientowanych, że oprócz Rysy, można jeszcze jeździć na nartach w Dolinie Żarskiej do 15 maja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 30 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2019 No to fin. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 7 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2019 Tym razem to już naprawdę koniec. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 7 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2019 Po weekendzie w górach jeszcze mróz i śnieg Będziesz powtarzał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 14 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2019 W dniu 7.05.2019 o 20:11, AndRand napisał: Po weekendzie w górach jeszcze mróz i śnieg Będziesz powtarzał Prorok czy co? Do 3x sztuka. Fin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 14 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2019 Pilsko: Chopok 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 22 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2020 Nie wiem czy jest gdzieś tegoroczny wątek więc tu może zaległą relację dokleję. Bouda pod Snezkou->Śląski Dom->Lucni Bouda->Pec pod Snezkou. Z dwa tygodnie temu. Akcja. Jazda sportowa. Tyczki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 28 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2020 Tym razem Czarna Góra i Żmijowiec. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 8 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2020 Wokół Harrachova, w stronę Rokytnic. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 10 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2020 Wczora z wieczora. Szlak jak zwykle. Choć au rebours. Pierwszy raz miałem okazję nim podejść z Peca, zwykle zjeżdżałem. Więc chaty: Milire, Vcelka, Arnika, Delfin. Wzdłuż tyczek. W stronę Studicni Hory. Warun świetny. Temperatura około zera. Śnieg i trochę mgły wyżej. Wiadomo, że coraz twardziej z wysokością. Tak czy owak polecam. Kulturalny zjazd do samego parkingu. W okolicy Modrego Dolu lepiej się bujnąć trochę, bo odcinek płaski. Piękny zimowy klimat, gdy Zaclerz już dogorywa. No i droga. W tamtą Kostomłoty i Okraj, podjazd w padającym śniegu, ale koleiny na czarno, na Malej Upie ludzi sporo. Powrót lajt, znaczy Lubawka i S3 na Legnicę w ramach relaksu. Wycieczka krótka. Popołudniowa. Co dla mnie akurat nieco niestandardowe, no ale inny śnieg przynajmniej. Tu opis http://www.krkonose.eu/pl/skialpy trasa 5 z grubsza. Tu też inne https://www.krnap.cz/popis-tras/ do tego wyciąg w Modrym chodzi, dzieciaki jeżdzą jak szalone;-) Trasa na fotce do Modrego po prawej zjazd tą samą, znaczy Vyrovki nie odwiedzałem. Fotek brak szybciej się szło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 10 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2020 22 minuty temu, sstar napisał: Wczora z wieczora. Szlak jak zwykle. Choć au rebours. Pierwszy raz miałem okazję nim podejść z Peca, zwykle zjeżdżałem. Więc chaty: Milire, Vcelka, Arnika, Delfin. Wzdłuż tyczek. W stronę Studicni Hory. Warun świetny. Temperatura około zera. Śnieg i trochę mgły wyżej. Wiadomo, że coraz twardziej z wysokością. Tak czy owak polecam. Kulturalny zjazd do samego parkingu. W okolicy Modrego Dolu lepiej się bujnąć trochę, bo odcinek płaski. Piękny zimowy klimat, gdy Zaclerz już dogorywa. No i droga. W tamtą Kostomłoty i Okraj, podjazd w padającym śniegu, ale koleiny na czarno, na Malej Upie ludzi sporo. Powrót lajt, znaczy Lubawka i S3 na Legnicę w ramach relaksu. Wycieczka krótka. Popołudniowa. Co dla mnie akurat nieco niestandardowe, no ale inny śnieg przynajmniej. Tu opis http://www.krkonose.eu/pl/skialpy trasa 5 z grubsza. Tu też inne https://www.krnap.cz/popis-tras/ do tego wyciąg w Modrym chodzi, dzieciaki jeżdzą jak szalone;-) Trasa na fotce do Modrego po prawej zjazd tą samą, znaczy Vyrovki nie odwiedzałem. Fotek brak szybciej się szło. Fotka z poprzedniego razu. Teraz więcej śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 10 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2020 Jest gdzieś skiturowy wątek na ten sezon? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi