marionen Napisano 13 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 10 minut temu, moruniek napisał: Jelena Ostapenko, często nazywana "koszmarem Igi Świątek", poza Australian Open! https://przegladsportowy.onet.pl/tenis/australian-open/hit-rozstrzygniety-i-od-razu-swietna-wiadomosc-dla-igi-swiatek/2wv7dt0 Ja nie wiem czy to świetna wiadomość. Przegrała z Nią tylko 4 razy. Taki Gael Monfils przegrał z Djokovicem 20 razy i się nie poddaje śrubując rekord😉. Jak nie będzie z Ostapenko grać to nigdy jej nie pokona, także ten... By być lepszym trzeba się mierzyć ze swoimi koszmarami. Na własnym przykładzie - przegrywałem z jednym zawodnikiem na kolejnych zawodach z narciarzem Andrzejem G. chyba 4 lub 5 razy i w końcu pokonałem Go na Dzikowcu, jaka była wielka moja radość gdy w końcu się udało. Bardziej niż z wygranych zawodów cieszyło mnie pokonanie odwiecznego rywala. W lidze tenisowej regularnie wygrywałem z innym kolegą, grałem z nim kolejny mecz, może 12, może 14 nieważne, przegrywam pierwszy set do 2 lub 3. Nie panikuję, spoko jeszcze to odrobię. Drugi set niestety nie idzie wcale lepiej, jest już 1-5, powoli już liczę się z pierwszą porażką, zaczynam bardziej ryzykować bo już jest po meczu. W kolejnych gemach idzie mi średnio, bronię 11 meczboli, jest po 5. Dalej już gładko wygrywam. Po meczu uścisk dłoni, krótka rozmowa, kolega do mnie mówi ja wiedziałem, że i tak z tobą przegram. Co prawda to tylko amatorskie zawody ale trzeba wierzyć w siebie i próbować kolejny raz. Myślę, że w zawodowym sporcie ta zasada też obowiązuje... 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 14 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń Hubert "oczko" do przodu.. 👍 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 15 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń Brawo Magda Fręch. To był jednak przedziwny mecz. A. Blinkowa wygrała pierwszego seta 6:0 by potem przegrać 0:6. a trzeciego 2:6. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 16 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń Iga gra dalej. Gratulacje !!! Teraz będzie jednak już trudniej. Wydaje mi się, że Raducanu wraca do formy. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 18 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń Gładko https://www.polsatsport.pl/wiadomosc/2025-01-18/iga-swiatek-emma-raducanu-australian-open-wynik-meczu-kto-wygral-tenis/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 18 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń Gratulacje dla Igi. p.s. Raducanu jednak bez formy na tle Igi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 20 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń Gratulacje dla Igi. 6:0 i 6:1. Gratulacje również dla Lys, szczególnie za tą radość na korcie, pozytywną postawę. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 22 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń No i. już jesteśmy blisko.. Navarro zbyt wiele do powiedzenia nie miała 6:1, 6:2. Brawo 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 22 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń (edytowane) Godzinę temu, Lexi napisał: No i. już jesteśmy blisko.. Navarro zbyt wiele do powiedzenia nie miała 6:1, 6:2. Brawo Wynik jak najbardziej ok ale wcale tak łatwo nie było jak w 2 ostatnich meczach, wiele gemów na przewagi. No i zgrzyt przy po 2-2 w drugim secie i przewadze Igi, punkt powinien być dla Navarro, czy Świątek nie widziała, że piłka odbiła się 2 razy na Jej polu to nie jestem pewny... sędzia wyraźnie się zagapiła. O formie Świątek przekonamy się po meczu z Keys bo w tym roku jest w Swojej najwyższej formie. A w finale jeśli awansuje to będzie macz na szczycie niezależnie od rywalki a rekord Igi w AO już wyrównany. Edytowane 22 Styczeń przez marionen 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 22 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń Gratulacje dla Igi. Moim zdaniem, wynik lepszy od gry. Oby to był ten jej słabszy dzień na AO a teraz będzie tylko lepiej. Bez względu na wyniki w następnym meczu (ach) doceniam to co zrobiła do tej pory. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń Sabalenka już w finale. Żeby wrócić na pozycję liderki WTA musi Iga Świątek wygrać jeszcze 2 mecze. Myślałem, że Badosa zmusi Sabalenkę do większego wysiłku. Teraz wszystko w rękach, nogach i głowie Polki. Powodzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń Iga walczy ale nie mogę oglądać - widzę tylko że idzie ciężko... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń Dramaturgia niesamowita. Oglądałem tylko 3 set. Było już tak blisko, jedna piłka przy Swoim serwisie i nie udało się zamknąć meczu. Tie break znowu z przodu na początku (szkoda, że nie do 7 pkt) ktoś musiał wygrać a ktoś przegrać. W finale jednak Keys. Brawo Iga za walkę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 12 minut temu, marionen napisał: Dramaturgia niesamowita. Oglądałem tylko 3 set. Było już tak blisko, jedna piłka przy Swoim serwisie i nie udało się zamknąć meczu. Tie break znowu z przodu na początku (szkoda, że nie do 7 pkt) ktoś musiał wygrać a ktoś przegrać. W finale jednak Keys. Brawo Iga za walkę. za każdym razem jak oglądam cały mecz to panna Iga przegrywa 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń (edytowane) 16 minut temu, Jeeb napisał: za każdym razem jak oglądam cały mecz to panna Iga przegrywa Oglądaj dalej, szansa jest bardzo duża, że zobaczysz zwycięstwa Igi Świątek, bo Ona bardzo często wygrywa. Jest jedną z nielicznych tenisistek które bardzo rzadko przegrywają mecz. Statystycznie wystarczy oglądnąć 2 kolejne mecze by obejrzeć (przynajmniej jedno) zwycięstwo Polki (Igi). Edytowane 23 Styczeń przez marionen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń Gratulacje dla Igi za walkę. Tym razem zabrakło naprawdę niewiele. p.s. Może zmiana pogody i późna godzina meczu spowodowała, że piłki stały się szybsze ? Tak tylko gdybam ? Do 5:3 w pierwszym secie, miała spotkanie pod kontrolą, później zaczęły się schody. Kilka razy wypuściła zwycięstwo z ręki (rakiety), trochę jak nie Iga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 23 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 17 minut temu, moruniek napisał: Gratulacje dla Igi za walkę. Tym razem zabrakło naprawdę niewiele. p.s. Może zmiana pogody i późna godzina meczu spowodowała, że piłki stały się szybsze ? Tak tylko gdybam ? Do 5:3 w pierwszym secie, miała spotkanie pod kontrolą, później zaczęły się schody. Kilka razy wypuściła zwycięstwo z ręki (rakiety), trochę jak nie Iga. Jak jest chłodniej (i wilgotniej) to piłki się wolniej i niżej odbijają, odwrotnie gdy jest słonecznie i gorąco. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 24 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń Iga to dokumentnie spierniczyła. Miała przełamanie serwisu, było 6:5 miała własny serwis, prowadziła gem i go przegrała na 6:6. Miała nawet piłkę meczową. A tiebreak to już totalna loteria często. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 9 Luty Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty Magda Fręch - Gratulacje !!! https://sportowefakty.wp.pl/tenis/relacja-na-zywo/166964/magdalena-frech-beatriz-haddad-maia-live 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 11 Luty Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty Dziś Polski mecz. Grają Magdy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 11 Luty Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty (edytowane) 4 godziny temu, moruniek napisał: Dziś Polski mecz. Grają Magdy. Linetka wygrała - szkoda że z Magdą akurat. Natomiast co tutaj się porobiło? i jeszcze to?: 👍😁 Edytowane 11 Luty przez zając 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 12 Luty Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty Teraz trudna cześć sezonu dla Igi. Bardzo dużo punktów do obrony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 13 Luty Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty Jest dobrze: Brawo Iga! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 13 Luty Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty Świetny mecz Świątek z Rybakiną i do tego zwycięski. Tenisowa bitwa, panie okładały się serwisami, forhendami i bekhendami z całą mocą. Dużą przewagę miała Iga doskonale biegając, w tym elemencie góruje na Jeleną a w zasadzie nad wszystkimi rywalkami. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 13 Luty Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty Teraz, marionen napisał: Świetny mecz Świątek z Rybakiną i do tego zwycięski. Tenisowa bitwa, panie okładały się serwisami, forhendami i bekhendami z całą mocą. Dużą przewagę miała Iga doskonale biegając, w tym elemencie góruje na Jeleną a w zasadzie nad wszystkimi rywalkami. Nie mogłam oglądać niestety, wieczorkiem obejrzę skrót. Rybakina chyba już 2x pokonana w tym sezonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi