Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, moruniek napisał:

Jelena Ostapenko, często nazywana "koszmarem Igi Świątek", poza Australian Open!

https://przegladsportowy.onet.pl/tenis/australian-open/hit-rozstrzygniety-i-od-razu-swietna-wiadomosc-dla-igi-swiatek/2wv7dt0

Ja nie wiem czy to świetna wiadomość. Przegrała z Nią tylko 4 razy. Taki Gael Monfils przegrał z Djokovicem 20 razy i się nie poddaje śrubując rekord😉. Jak nie będzie z Ostapenko grać to nigdy jej nie pokona, także ten... By być lepszym trzeba się mierzyć ze swoimi koszmarami. Na własnym przykładzie - przegrywałem z jednym zawodnikiem na kolejnych zawodach z  narciarzem Andrzejem G. chyba 4 lub 5 razy i w końcu pokonałem Go na Dzikowcu, jaka była wielka moja radość gdy w końcu się udało. Bardziej niż z wygranych zawodów cieszyło mnie pokonanie odwiecznego rywala. W lidze tenisowej regularnie wygrywałem z innym kolegą, grałem z nim kolejny mecz, może 12, może 14 nieważne, przegrywam pierwszy set do 2 lub 3. Nie panikuję, spoko jeszcze to odrobię. Drugi set niestety nie idzie wcale lepiej, jest już 1-5, powoli już liczę się z pierwszą porażką, zaczynam bardziej ryzykować bo już jest po meczu. W kolejnych gemach idzie mi średnio, bronię 11 meczboli, jest po 5. Dalej już gładko wygrywam. Po meczu uścisk dłoni, krótka rozmowa, kolega do mnie mówi ja wiedziałem, że i tak z tobą przegram. Co prawda to tylko amatorskie zawody ale trzeba wierzyć w siebie i próbować kolejny raz. Myślę, że w zawodowym sporcie ta zasada też obowiązuje...

• Like 2
  • Thanks 1

Godzinę temu, Lexi napisał:

No i. już jesteśmy blisko.. Navarro zbyt wiele do powiedzenia nie miała 6:1, 6:2. Brawo

Wynik jak najbardziej ok ale wcale tak łatwo nie było jak w 2 ostatnich meczach, wiele gemów na przewagi. No i zgrzyt przy po 2-2 w drugim secie i przewadze Igi, punkt powinien być dla Navarro, czy Świątek nie widziała, że piłka odbiła się 2 razy na Jej polu to nie jestem pewny... sędzia wyraźnie się zagapiła. O formie Świątek przekonamy się po meczu z Keys bo w tym roku jest w Swojej najwyższej formie. A w finale jeśli awansuje to będzie macz na szczycie niezależnie od rywalki  a rekord Igi w AO już wyrównany.

Edytowane przez marionen
  • Like 3

Dramaturgia niesamowita. Oglądałem tylko 3 set. Było już tak blisko, jedna piłka przy Swoim serwisie i nie udało się zamknąć meczu. Tie break znowu z przodu na początku (szkoda, że nie do 7 pkt) ktoś musiał wygrać a ktoś przegrać. W finale jednak Keys.  Brawo Iga za walkę.

• Like 4

12 minut temu, marionen napisał:

Dramaturgia niesamowita. Oglądałem tylko 3 set. Było już tak blisko, jedna piłka przy Swoim serwisie i nie udało się zamknąć meczu. Tie break znowu z przodu na początku (szkoda, że nie do 7 pkt) ktoś musiał wygrać a ktoś przegrać. W finale jednak Keys.  Brawo Iga za walkę.

za każdym razem jak oglądam cały mecz to panna Iga przegrywa

• Haha 1
  • Sad 1

16 minut temu, Jeeb napisał:

za każdym razem jak oglądam cały mecz to panna Iga przegrywa

Oglądaj dalej, szansa jest bardzo duża, że zobaczysz zwycięstwa Igi Świątek, bo Ona bardzo często wygrywa. Jest jedną z nielicznych tenisistek które bardzo rzadko  przegrywają mecz. Statystycznie wystarczy oglądnąć 2 kolejne mecze by obejrzeć (przynajmniej jedno) zwycięstwo Polki (Igi).

Edytowane przez marionen
  • Like 1

Gratulacje dla Igi za walkę. Tym razem zabrakło naprawdę niewiele.

p.s.

Może zmiana pogody i późna godzina meczu spowodowała, że piłki stały się szybsze ? Tak tylko gdybam ? Do 5:3 w pierwszym secie, miała spotkanie pod kontrolą, później zaczęły się schody. Kilka razy wypuściła zwycięstwo z ręki (rakiety), trochę jak nie Iga. 

• Like 1

17 minut temu, moruniek napisał:

Gratulacje dla Igi za walkę. Tym razem zabrakło naprawdę niewiele.

p.s.

Może zmiana pogody i późna godzina meczu spowodowała, że piłki stały się szybsze ? Tak tylko gdybam ? Do 5:3 w pierwszym secie, miała spotkanie pod kontrolą, później zaczęły się schody. Kilka razy wypuściła zwycięstwo z ręki (rakiety), trochę jak nie Iga. 

Jak jest chłodniej (i wilgotniej) to piłki się wolniej i niżej odbijają, odwrotnie gdy jest słonecznie i gorąco.

• Like 1

• 3 weeks later...
4 godziny temu, moruniek napisał:

Dziś Polski mecz. Grają Magdy.

Linetka wygrała - szkoda że z Magdą akurat. Natomiast co tutaj się porobiło?
obraz.png.21fcfb44a499c19cebdd1999037d8ddf.png

i jeszcze to?:

obraz.png.b57255430cf02c9eab94c9e22f7eb9f6.png

👍😁

Edytowane przez zając
  • Like 2
  • Thanks 1

Świetny mecz Świątek z Rybakiną i do tego zwycięski. Tenisowa bitwa, panie okładały się serwisami, forhendami i bekhendami z całą mocą. Dużą przewagę miała Iga doskonale biegając, w tym elemencie góruje na Jeleną a w zasadzie nad wszystkimi rywalkami. 

• Like 1
  • Thanks 1

Teraz, marionen napisał:

Świetny mecz Świątek z Rybakiną i do tego zwycięski. Tenisowa bitwa, panie okładały się serwisami, forhendami i bekhendami z całą mocą. Dużą przewagę miała Iga doskonale biegając, w tym elemencie góruje na Jeleną a w zasadzie nad wszystkimi rywalkami. 

Nie mogłam oglądać niestety, wieczorkiem obejrzę skrót. Rybakina chyba już 2x pokonana w tym sezonie?