Hextor Napisano 27 Wrzesień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2024 Ale tam autem nie dojedziesz :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 27 Wrzesień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2024 32 minuty temu, Hextor napisał: Ale tam autem nie dojedziesz 😛 no niewątpliwie na 3820 m npm trudno autem dojechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 27 Wrzesień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2024 (edytowane) Pod dolna stacje kolejki też nie dojedziesz, ba nawet do wioski nie dojedziesz. Edytowane 27 Wrzesień 2024 przez Hextor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 27 Wrzesień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2024 41 minut temu, Hextor napisał: Pod dolna stacje kolejki też nie dojedziesz, ba nawet do wioski nie dojedziesz. w Cervinia masz darmowy parking pod dolną stacją 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 27 Wrzesień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2024 Być może, ja byłem tylko od strony Zermatt i musiałem tam dojechać pociągiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 28 Wrzesień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2024 19 godzin temu, Hextor napisał: dojechać pociągiem. całkiem przyjemny dojazd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 28 Wrzesień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2024 Czy ja wiem. Jedziesz na dworzec, tam wsadzasz rodzinę wracasz parę km, zostawiasz auto na wielkim parkingu, czekasz na busa i nim jedziesz na dworzec. Następnie zgarniasz rodzinę i pakujecie się do wygodnego pociągu. Wysiadacie i idziecie przez pół miasta na piechotę do dolnej stacji kolejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capricorn Napisano 29 Wrzesień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2024 11 godzin temu, Hextor napisał: . Wysiadacie i idziecie przez pół miasta na piechotę do dolnej stacji kolejki. No cóż... samego wsiadania do pociągu, busa itp, nie komentuję - przecież to zależy tylko od Ciebie jak daleko od stacji mieszkasz. Ja mieszkałem w Tasch tuż obok stacji, z darmowym parkingiem, co w tym przypadku przekłada się na spore pieniądze oszczędzone. Natomiast w samym Zermatt nigdzie nie musisz chodzić. Kolejka na Goernergrat startuje z dworca, kret na Sunnega jest po drugiej stronie ulicy a do Fiuri jedziesz darmowym autobusem (w cenie karnetu). Jan dobrze ci radzi - jedź na włoską stronę do Cervinii, tam jest free parkowanie pod wyciągiem, tańszy karnet a odległość z Polski tylko ok.100 km większa. Sam tak robię od wielu lat... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 29 Wrzesień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2024 Na Kaunertal robi się bardzo przyjemnie 😉 https://webtv.feratel.com/webtv/?design=v5&pg=D2EA08A7-3FA4-4D32-8B0E-3513139F4B84&cam=5590 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 29 Wrzesień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2024 Ja tam się niestety na razie nie wybieram na Mathernhorn. Byłem tam kiedyś w siepniu jeden dzień na wycieczce pieszej. Jak ktoś ma hotel w Zermatt to faktycznie nie ma problemu. Ciekawi mnie ten skibus, o którym piszesz. Jak tam byłem to nie widziałem tam nie tylko aut turystów, ale również żadnych innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capricorn Napisano 29 Wrzesień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2024 4 godziny temu, Hextor napisał: Jak ktoś ma hotel w Zermatt to faktycznie nie ma problemu. Ciekawi mnie ten skibus, o którym piszesz. Jak tam byłem to nie widziałem tam nie tylko aut turystów, ale również żadnych innych. Nigdy nie mieszkałem w Zermatt... https://www.e-bus.ch/home.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 30 Wrzesień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2024 W dniu 29.09.2024 o 15:44, Hextor napisał: Ja tam się niestety na razie nie wybieram gdybyś się wybierał to pytaj w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 5 Październik 2024 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2024 Najwyższa pora rozpocząć kolejny sezon narciarski. Już dawno nie zaczynałem tak późno. We wrześniu zabrakło mi 2 dni na pierwsze rozjeżdżenie, a warunki były doskonałe... Liczę, że od jutra trafię na zbliżoną pogodę. Do jazdy 9 tras i 22 km zjazdów. Oprócz gondol i orczyków działa kanapa Lärmstange 2. Ostatnie pakowanie i ruszamy... 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 6 Październik 2024 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2024 20 godzin temu, marionen napisał: Najwyższa pora rozpocząć kolejny sezon narciarski. Już dawno nie zaczynałem tak późno. We wrześniu zabrakło mi 2 dni na pierwsze rozjeżdżenie, a warunki były doskonałe... Liczę, że od jutra trafię na zbliżoną pogodę. Do jazdy 9 tras i 22 km zjazdów. Oprócz gondol i orczyków działa kanapa Lärmstange 2. Ostatnie pakowanie i ruszamy... Mariusz.....ciśniesz się do gipsu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianS Napisano 6 Październik 2024 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2024 W dniu 5.10.2024 o 17:12, marionen napisał: Najwyższa pora rozpocząć kolejny sezon narciarski. Już dawno nie zaczynałem tak późno. We wrześniu zabrakło mi 2 dni na pierwsze rozjeżdżenie, a warunki były doskonałe... Liczę, że od jutra trafię na zbliżoną pogodę. Do jazdy 9 tras i 22 km zjazdów. Oprócz gondol i orczyków działa kanapa Lärmstange 2. Ostatnie pakowanie i ruszamy... Cześć, wczoraj korzystałem z Hintertux'a co prawda we mgle ale dało się cały dzień wytrzymać, dziś Soelden/lodówce {na dole można jeszcze na oponce) , już w słońcu, mróz i raczej mało ludzi, jutro Pitztal w planie zapowiadają nieco wiatru, zobaczymy. Pogoda w kratkę, całkiem dobry początek sezonu, o tej porze chyba dawno nie było tyle śniegu. 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 6 Październik 2024 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2024 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 9 Październik 2024 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2024 Choć to nie temat lodowców to właśnie przeczytałem ze dwa średniej wielkości ON w FR zamknęły się definitywnie. Powody brak śniegu i niska rentowność . Twee middelgrote Franse skistations, Alpe du Grand Serre en Seyne-les-Alpes, gingen afgelopen weekend voorgoed dicht. Volgens de lokale besturen is dit te wijten aan het gebrek aan sneeuw en een te lage rentabiliteit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 9 Październik 2024 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2024 Godzinę temu, Victor napisał: Choć to nie temat lodowców to właśnie przeczytałem ze dwa średniej wielkości ON w FR zamknęły się definitywnie. Powody brak śniegu i niska rentowność . Twee middelgrote Franse skistations, Alpe du Grand Serre en Seyne-les-Alpes, gingen afgelopen weekend voorgoed dicht. Volgens de lokale besturen is dit te wijten aan het gebrek aan sneeuw en een te lage rentabiliteit. i tak byś do tych ośrodków nigdy nie pojechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 9 Październik 2024 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2024 Na razie na kamerkach widać, że śniegu w Alpach jest sporo więcej niż rok temu o tej porze. W dodatku wir polarny jest słaby, co podobno skutkuje opładami śniegu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianS Napisano 10 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2024 Od dziś można ponownie jeździć z górnej części gondoli Mittelberg, zrobione nowe obejście trasy po zejściu skaknej lawinki kamieni 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 10 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2024 2 godziny temu, MarianS napisał: Od dziś można ponownie jeździć z górnej części gondoli Mittelberg, zrobione nowe obejście trasy po zejściu skaknej lawinki kamieni Nowe - stare bo tam zawsze dwa warianty zjazdu właśnie, gdy jest śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianS Napisano 10 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2024 Zgadza się, jak jest śnieg... Z bliska robi wrażenie, spory zalał, ogromne głazy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 20 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2024 mój dzisiejszy lodowiec 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 20 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2024 Godzinę temu, Jeeb napisał: mój dzisiejszy lodowiec A kijki gdzie... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 20 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2024 W dniu 29.09.2024 o 10:00, Capricorn napisał: No cóż... samego wsiadania do pociągu, busa itp, nie komentuję - przecież to zależy tylko od Ciebie jak daleko od stacji mieszkasz. Ja mieszkałem w Tasch tuż obok stacji, z darmowym parkingiem, co w tym przypadku przekłada się na spore pieniądze oszczędzone. Natomiast w samym Zermatt nigdzie nie musisz chodzić. Kolejka na Goernergrat startuje z dworca, kret na Sunnega jest po drugiej stronie ulicy a do Fiuri jedziesz darmowym autobusem (w cenie karnetu). Jan dobrze ci radzi - jedź na włoską stronę do Cervinii, tam jest free parkowanie pod wyciągiem, tańszy karnet a odległość z Polski tylko ok.100 km większa. Sam tak robię od wielu lat... Parkowanie pod wyciągiem w Cervinii nie jest darmowe, kosztuje 1.50 e za godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi