lski@interia.pl Napisano 10 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2024 https://www.narty.pl/tresc-artykulu/pomimo-wojny-w-ukrainie-rozpoczeto-budowe-nowego-osrodka-narciarskiego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 10 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2024 1 minutę temu, lski@interia.pl napisał: https://www.narty.pl/tresc-artykulu/pomimo-wojny-w-ukrainie-rozpoczeto-budowe-nowego-osrodka-narciarskiego może jak Putin wkroczy do Suwałk to też zbudują porządny ośrodek na Pilsku ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cappo Napisano 10 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2024 Pomijając czas i okoliczności, to jaka tam jest wysokość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 10 Listopad 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2024 17 minut temu, Cappo napisał: Pomijając czas i okoliczności, to jaka tam jest wysokość? 600-1400 n.p.m. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 10 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2024 (edytowane) 19 minut temu, Cappo napisał: Pomijając czas i okoliczności, to jaka tam jest wysokość? Okoliczne góry po 1000-1200m n.p.m. doliny około 650-700m n.pm. mogą więc wybudować taką Jaworzynę Krynicką na sterydach. Ośrodek ma powstać w okolicach wsi Wołosianka i Rożanka Wyżna w gminie Sławsko na zboczach Wysokiego Wierchu. Mapa terenowa okolicy z poziomicami z google maps https://www.google.pl/maps/place/Wołosianka,+Obwód+lwowski,+Ukraina,+82663/@48.7800769,23.4076205,14z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x4739f2c4739dfe09:0x1666c4a3eaf36638!8m2!3d48.7793766!4d23.4290334!16s%2Fm%2F012710rs!5m2!1e4!1e1?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTEwNi4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D Edytowane 10 Listopad 2024 przez pawelb91 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 10 Listopad 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2024 Byłem latem w tej Wołosiance ,wjeżdżałem starym krzesłem.Ale te kwoty do zainwestowania-robią wrażenie,a może to s.f.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 8 Marzec 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2025 W dniu 10.11.2024 o 19:45, pawelb91 napisał: Okoliczne góry po 1000-1200m n.p.m. doliny około 650-700m n.pm. mogą więc wybudować taką Jaworzynę Krynicką na sterydach. Ośrodek ma powstać w okolicach wsi Wołosianka i Rożanka Wyżna w gminie Sławsko na zboczach Wysokiego Wierchu. Mapa terenowa okolicy z poziomicami z google maps https://www.google.pl/maps/place/Wołosianka,+Obwód+lwowski,+Ukraina,+82663/@48.7800769,23.4076205,14z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x4739f2c4739dfe09:0x1666c4a3eaf36638!8m2!3d48.7793766!4d23.4290334!16s%2Fm%2F012710rs!5m2!1e4!1e1?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTEwNi4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D Mówiłem dziś z zaprzyjaźnioną bizneswoman ze Sławska o tych inwestycjach.Objaśniła mi swoją wersję tego przedsięwzięcia,a jest w temacie..Otóż inwestorzy skupili dużą ilość ziemi pod ośrodek,jeszcze po niskich cenach,bo nikt nie znał planów.Teraz budują drogę dojazdową.Za chwilę ogłoszą sprzedaż działek w sąsiedztwie tak atrakcyjnym,po wysokich cenach.A gdy inwestorzy już dadzą się nabrać i kupią,ogłoszą,że niestety inwestycja nie dojdzie do skutku.Gdyby ktoś z Was był chętny w to zainwestować ,służę kontaktami.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 8 Marzec 2025 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2025 30 minut temu, lski@interia.pl napisał: Mówiłem dziś z zaprzyjaźnioną bizneswoman ze Sławska o tych inwestycjach.Objaśniła mi swoją wersję tego przedsięwzięcia,a jest w temacie..Otóż inwestorzy skupili dużą ilość ziemi pod ośrodek,jeszcze po niskich cenach,bo nikt nie znał planów.Teraz budują drogę dojazdową.Za chwilę ogłoszą sprzedaż działek w sąsiedztwie tak atrakcyjnym,po wysokich cenach.A gdy inwestorzy już dadzą się nabrać i kupią,ogłoszą,że niestety inwestycja nie dojdzie do skutku.Gdyby ktoś z Was był chętny w to zainwestować ,służę kontaktami.. Czyli kwintensecja całej Ukrainy.... Tylko korupcja i wałki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 17 Październik 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2025 Update. Właśnie wróciłem z ukraińskich Karpat,mojej ulubionej destynacji.Sprawy wielkiej stacji rozwijają się jednak w innym kierunku,niż wyglądało w zeszłym roku.Zajechałem na gigantyczną budowę kolejki linowej kompleksu hoteli pod Sławskiem,Inwestor,sieć stacji benzynowych OKKO ma to zakończyć w 2 kwartale 2028.Te 500 mln euro,za które ma powstać naprawdę wielka stacja, może nie być s.f.Na razie można sobie wyjechać bardzo dlugim i powolnym starym krzesłem,podobno można zamarznąć ,bo jedzie 40 minut.Wygląda,że inwestujący takie pieniądze są pewni swego,czyli polityki , koniunktury i klimatu. Wracając,zahaczyłem jeszcze niedaleko o nową stację Plaj,którą wybudował kum niejakiego Juszczenki,3 krzesła,i duży wypasiony kompleks hotelowy,i 25 naliczyłem polskich armat... 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 17 Październik 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2025 Update Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaj Napisano 18 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2025 Jeśli wierzyć zapowiedziom to będzie jakiś kombajn projektowany w excelu. Aby ekologom i estetom uczynić zadość inwestor informuje, że budynki będą wkomponowane w naturalny krajobraz, nie wyższe niż 10 pięter… Lokalne wysokości też nie powalają, może tam mają inne zimy, może aż tak szybko się nie ociepla jakby wskazywały zimy z ostatnich paru lat… trudno powiedzieć. To nie będzie miejscówka dla mnie ale jak powstanie to się ucieszę oczywiście, może nawet odwiedzę. w linii prostej to jest może 30 km od polskiej granicy, dojazd oczywiście bardziej skomplikowany, może się będzie opłacało samochodem a może raczej pociągiem, bo linia przechodzi przez ten rejon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 18 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2025 38 minut temu, zaj napisał: Jeśli wierzyć zapowiedziom to będzie jakiś kombajn projektowany w excelu. Aby ekologom i estetom uczynić zadość inwestor informuje, że budynki będą wkomponowane w naturalny krajobraz, nie wyższe niż 10 pięter… Lokalne wysokości też nie powalają, może tam mają inne zimy, może aż tak szybko się nie ociepla jakby wskazywały zimy z ostatnich paru lat… trudno powiedzieć. To nie będzie miejscówka dla mnie ale jak powstanie to się ucieszę oczywiście, może nawet odwiedzę. w linii prostej to jest może 30 km od polskiej granicy, dojazd oczywiście bardziej skomplikowany, może się będzie opłacało samochodem a może raczej pociągiem, bo linia przechodzi przez ten rejon prawdopodobnie jedna wielka pralnia lewych pieniędzy zarobionych na „wojnie” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaj Napisano 18 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2025 33 minuty temu, Jeeb napisał: prawdopodobnie jedna wielka pralnia lewych pieniędzy zarobionych na „wojnie” Znowu offtop , ale pisanie wojna w cudzysłowiu w odniesieniu do tego co się dzieje na Ukrainie w związku z napaścią Rosji jest przykładem złej woli, zajeżdża onucą. 2 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 18 Październik 2025 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2025 Usilowalem dodać zdjęcia,z czym dotąd nie miałem kłopotu,ale teraz ciągle odrzuca,twierdząc coś o "akceptowanym formacie",choć zdjęcia robię jak zawsze,tą samą komórką,czyżby coś w forum się zmieniło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 18 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2025 Może rzeczywiście jest to pralnia. Bo jaki inwestor wykłada pieniądze, jeżeli nie wie jaki będzie los biznesu? No chyba, że wie, że Ruski tego nie zbombardują 🤔. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 20 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2025 W dniu 18.10.2025 o 12:54, zaj napisał: Znowu offtop , ale pisanie wojna w cudzysłowiu w odniesieniu do tego co się dzieje na Ukrainie w związku z napaścią Rosji jest przykładem złej woli, zajeżdża onucą. no i na na nasze kochane forum dotarla ta slynna rosyjska dezinformacja 🙂 nie mozna miec w zadnym temacie innego zdania niz glowny nurt bo odrazu szufladkowanie. Mam nadzieje @Jeeb ze ci dobrze sowicie placa w rublach i dzieki temu mozesz duzo jezdzic na nartach. pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 20 Październik 2025 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2025 2 godziny temu, Turnplayer napisał: no i na na nasze kochane forum dotarla ta slynna rosyjska dezinformacja 🙂 nie mozna miec w zadnym temacie innego zdania niz glowny nurt bo odrazu szufladkowanie. Mam nadzieje @Jeeb ze ci dobrze sowicie placa w rublach i dzieki temu mozesz duzo jezdzic na nartach. pozdrawiam no i jeszcze nowe onuce dostałem to będzie jazda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi