fredek321 Napisano 1 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2014 A na ligę bym się też pisał. Doping masz zapewniony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 2 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2014 Doping masz zapewniony hehe, a śnieg w pakiecie też zapewniasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2014 hehe, a śnieg w pakiecie też zapewniasz ? Spoko, spoko śnieg będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 2 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2014 hehe, a śnieg w pakiecie też zapewniasz ? Na najwyższych szczeblach :wink: załatwiłem, że będzie 3 metry śniegu :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 2 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2014 Oprócz śniegu to jeszcze jakieś fajne nagrody by się przydały i niekoniecznie dla zwycięzców... Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areski Napisano 2 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2014 Może trzecia kanapa na Pilsku? Witam wszystkich na forum. Wg mapek jeszcze z czasów GAT-u wyciągi nr 5 i 6 to te ze Szczawin na Miziową. Wygląda więc, że pojawia się światełko w tunelu do budowy niewyprzęganej czwórki u góry Pilska, a budowa kanapy na Buczynkę nie ma związku z tą decyzją. Chyba że później zmieniono numerację orczyków. A OT RDOŚ wydał zgodę na budowę kompleksu w Beskidzie Małym realizowaną przez właściciela Czarnego Gronia / w Onecie za Dz. Z/. Oczywiście wiadomo kto już protestuje. Pozdrawiam A. 21 sierpnia 2014r. Wojewódzki Sąd Administracyjny w Gliwicach odrzucił skargę Stowarzyszenia Pracownia na Rzecz Wszystkich Istot, dotyczącą decyzji Wojewody Śląskiego z dnia 17 lutego 2014r. Zarówno Wojewoda Śląski jak i wcześniej Starosta żywiecki odmówili Stowarzyszeniu udziału w sprawie wydania pozwolenia na przebudowę wyciągów orczykowych nr 5 i 6 na kolej linową krzesełkową wraz z budynkami technicznymi. Głównym argumentem Stowarzyszenia, było to, że pozwolenie wydane zostało bez ważnej decyzji środowiskowej, oraz bez przeprowadzonej oceny oddziałowania tej przebudowy na środowisko. Czyli w dużym skrócie, małe zwycięstwo nad ekologami w Korbielowie. Wynika więc z tego, że pozwolenie jest, dodatkowo, w dniu wydawania decyzji, inwestor legitymował się ważną decyzją środowiskową, a także oceną oddziaływania na środowisko, która nie wykazała negtywnego wpływu planowanej inwestycji na środowisko. Zatem wszystko jest chyba na dobrej drodze, nie powtórzy się miejmy nadzieję sytuacja z zeszłego roku, kiedy to ekolodzy wstrzymali budowe 4 osobowej kanapy na Solisko, na około dwa miesiące, a wraz z rozpoczęciem nowego sezonu będzie się można cieszyć z kolejnego nowego wyciągu w Korbielowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areski Napisano 2 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2014 Zdaje się, że miałem to odwrotnie wkleić. Pierwsze koty za płoty. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 3 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2014 Szczawiny - Miziowa trzecia kanapa ale chyba na tą zime to nie wybudują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 3 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2014 W zeszłym roku karnet sezonowy kosztował ok. 1800 zł. jeśli dobrze pamiętam, co wg mnie było ceną z kosmosu. W tym roku jest spora obniżka, pewnie ok 800-900 zł będzie kosztować ten karnet....... jak cena takiego karnetu zamknie się w 1 000 zł , to propozycja wydaje się całkiem , całkiem , przynajmniej dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 3 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2014 jak cena takiego karnetu zamknie się w 1 000 zł , to propozycja wydaje się całkiem , całkiem , przynajmniej dla mnie Z tego, co słyszałem będzie mniej niż 1000 zł Szczawiny - Miziowa trzecia kanapa ale chyba na tą zime to nie wybudują Kolej ze Szczawin na Miziową będzie budowana w przyszłym roku. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 3 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2014 Z tego, co słyszałem będzie mniej niż 1000 zł Kolej ze Szczawin na Miziową będzie budowana w przyszłym roku. wow..... muszą zdążyć przed Szczyrkiem..... Mimowolny skutek uboczny pojawienia się TMRu tam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 3 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2014 Hmmm, muszą, nie muszą. Podobno tej zimy TMR chciał odkupić też Pilsko. Skoro właściciel się nie zgodził i nie poszedł na łatwą kasę tzn, że jakaś wizja jest i miejmy nadzieję będzie dobrze A Wg mnie są krok do przodu ze względu, że kupili wcześniej. Wysłane za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 3 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2014 Hmmm, muszą, nie muszą. Podobno tej zimy TMR chciał odkupić też Pilsko. Skoro właściciel się nie zgodził i nie poszedł na łatwą kasę tzn, że jakaś wizja jest i miejmy nadzieję będzie dobrze A Wg mnie są krok do przodu ze względu, że kupili wcześniej. Wysłane za pomocą Tapatalk Nie było takiej oferty, ani rozmów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 3 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2014 Pilsko, Korbielów - informacje wow..... muszą zdążyć przed Szczyrkiem..... Mimowolny skutek uboczny pojawienia się TMRu tam.... Zrobiłem sondę wsród właścicieli stacji narciarskich - czy wejście TMR jest dla nich dobre czy nie. Wszyscy postrzegają to jako sytuację pozytywną, która dobrze wpłynie na rozwój narciarstwa w regionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 3 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2014 Piękna sprawa z tą kanapą Szczawiny - Miziowa. Przydałaby się jeszcze sensowna trasa ze Szczawin w dół .. Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 3 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2014 Z tego, co słyszałem będzie mniej niż 1000 zł..... No i bingo :smile: Będzie mi się opłacało jechać tam nawet w tygodniu po południu . Pilsko jest taką górą , że mogę tam być kilkadziesiąt razy w roku i mi się nie znudzi:biggrin: , a jak już syyypnie to już jest normalnie bajka ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 3 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2014 Piękna sprawa z tą kanapą Szczawiny - Miziowa. Przydałaby się jeszcze sensowna trasa ze Szczawin w dół .. No właśnie! Oczywiście cieszą mnie nowe kanapy, ale 100 razy bardziej ucieszyły by mnie nowe, doskonale naśnieżane trasy. A najbardziej szerooooka piątka od Szczawin do dołu. Czy wróble coś na ten temat śpiewają??? :smile: Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 3 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2014 Z tego, co słyszałem będzie mniej niż 1000 zł No to coraz bardziej zaczynam się skłaniać do zakupu. Przynajmniej mając taki karnet będę mieć większą mobilizacje by po pracy na 2-3 godziny wyskoczyć Nie było takiej oferty, ani rozmów. Ty masz informacje oficjalne zasłyszane u źródła, ja nieoficjalne zasłyszane tu i ówdzie dlatego napisałem "podobno" No właśnie! Oczywiście cieszą mnie nowe kanapy, ale 100 razy bardziej ucieszyły by mnie nowe, doskonale naśnieżane trasy. A najbardziej szerooooka piątka od Szczawin do dołu. Czy wróble coś na ten temat śpiewają??? :smile: Tadek Spoko, jak się powtórzy halny z zeszłego roku ze dwa razy to przybędzie pare kilometrów :D albo tak jak w przypadku Buczynki, obecne trasy chociaż na szerokości zyskają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_sbe Napisano 3 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2014 [video=youtube;0pFCJWMBpFo] Kolejny "wybryk natury". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 3 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2014 [video=youtube;0pFCJWMBpFo] Kolejny "wybryk natury". Rozumiem, że kudłaty ma problem z tym, że doły z wodą dla owiec mogą przypadkiem służyć jako zbiorniki do naśnieżania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 3 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2014 Ja też się bardzo cieszę z tej kanapy i planów postawienia kolejnych. Trasa z Buczynki jest bardzo ładna (a przynajmniej była, zanim te lasy przerzedziło), choć zasługuje raczej na niebieski niż czerwony kolor. Ogólnie fajnie, że będą już 3 górki z długimi trasami i wyprzęganymi kanapami w promieniu 2h z Górnego Śląska (Czantoria, Skrzyczne, Pilsko), a do tego nowe Skolnity i zmodernizowany Cieńków (mój ulubiony i urozmaicony stok). No ale faktycznie, bardzo przydałaby się szeroka piątka na dół + udostępnienie czarnej (lub poszerzenie niebieskiej "6"), a byłoby już całkiem wystarczająco, choć pragnienia każdego narciarza są nieograniczone:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_sbe Napisano 3 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2014 Rozumiem, że kudłaty ma problem z tym, że doły z wodą dla owiec mogą przypadkiem służyć jako zbiorniki do naśnieżania ? Wydaje mi się, że kudłaty przewiduje taki rozwój sprawy. Nie warto chyba siać (powiedzmy) jakiś spekulacji. Chciałem tylko pokazać, ze to po prostu cyrk. W dodatku bardzo drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m!xeR Napisano 3 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2014 Kiedy bedzie podany do wiadomości gawiedzi cennik 2014/2015 ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 3 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2014 Przydałaby się jeszcze sensowna trasa ze Szczawin w dół .. To oczywiste. A jeśli chodzi o ten karnet całosezonowy to nie dla mnie bo jak pojade z pięć razy to będzie dobrze bo przecież jeszcze do Szczyrku trzeba pojechać kilka razy no i do tego jeszcze żeby jechać tyle razy musi być zima bo jak będzie taka jak zeszła to nawet dwa razy się nie pojedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m!xeR Napisano 3 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2014 6cio dniowy kosztował sezon temu 260zł, pi razy drzwi - 10cio dniowy nie powinien przekroczyć 600zł a to już się opłaca mając do dyspozycji 2 ośrodki w tym Pilsko Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi