paolomario Posted March 7, 2018 Author Report Share Posted March 7, 2018 (edited) W czwartek wykorzystujemy piękną pogodę na wizytę w Ośrodku Narciarskim VallNord, znajdującym się po drugiej stronie Andory. Relację z wyprawy do tego ośrodka umieściłem tutaj: Piątek to niestety załamanie pogody. Jest bardzo pochmurno i pada deszcz. Postanawiamy wybrać się do stolicy Andorra La Vella. Caldea - baseny termalne. Nie mogło obyć się bez wizyty w restauracji Chester, która serwuje najlepsze na świecie burgery a także różnej maści "hot-dogi" czy bułki z kiełbasą - w wersji polskiej również Restauracja mieści się w tym budynku: Alkoholicy mieliby tam raj Wracamy i z żalem patrzymy, że rozpogodziło się dopiero na noc. Niestety nie był to dobry prognostyk na Sobotę Chmury wróciły Ale nadzieja umiera ostatnia. Ruszamy. Chcialiśmy znowu udać się w kierunku Grau Roig, ale widoczność na Cortals spadła niemal do zera. Jazda w takich warunkach mijała się z celem, a nawet była niebezpieczna. Dwa razy trasa dosłownie uciekła mi spod nart i, mimo że do słupków wytyczających ich granice miałem dobrych kilka metrów to, zaskoczony lądowałem nawet metr niżej. Postanowiliśmy udać się poniżej pułapu chmur i pojeździć po trasach, które jeszcze nie mieliśmy okazji odwiedzić. Odwiedzam ulubiony kibelek - tym razem nici z widoczków I znowu pogoda pokazuje nam środkowy palec - wieczór bajeczny Niestety, był to ostatni nasz dzień w Andorze. Szkoda, że pogoda pokrzyżowała nam trochę plany i nie mogliśmy popróbować nowych tras ani cieszyć się nimi, jak w pierwszych dniach pobytu. Trzeciego podejścia jak narazie nie planujemy. Niemniej cały urlop uważam za bardzo udany Odwiedziliśmy Barcelonę, słońca przecież też nie zabrakło, ani śniegu, "zaliczyliśmy" Vallnord, znowu Stolicę Andory, popróbowaliśmy świetnego jedzenia i trunków, no i wyjeździliśmy się na nartach po pachy Bardzo zachęcam, by nawet z Polski pokusić się o wyprawę narciarską w te rejony, bo mają bardzo wiele do zaoferowania Edited March 7, 2018 by paolomario 4 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marboru Posted March 8, 2018 Report Share Posted March 8, 2018 @paolomario dzięki za relację. Dzięki niej bardzo miły miałem poranek 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paolomario Posted June 27, 2018 Author Report Share Posted June 27, 2018 Ruchome uzupełnienie relacji z tegorocznej wyprawy na narty do Andory Trafiło na drugi dzień pobytu, czyli wtorek 5 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paolomario Posted September 10, 2018 Author Report Share Posted September 10, 2018 Kompilacja z całego pobytu w Grandvalirze z małym dodatkiem Barcelony. Miło było odświeżyć wspomnienia przeglądając nagrany materiał 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts