Jeeb Napisano 28 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 5 godzin temu, marionen napisał: Ceny zaporowe to mają w USA ale tylko na jednodniowe karnety kupowane w kasie. Większość kupuje sezonówki EPIC albo ICON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 28 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 6 godzin temu, Jeeb napisał: ale tylko na jednodniowe karnety kupowane w kasie. Większość kupuje sezonówki EPIC albo ICON Niejednokrotnie jeździłem na narty w Alpy na jeden lub dwa dni i ceny karnetów jednodniowych są dla mnie istotne, natomiast myślę, że nigdy nie wybiorę się na jeden czy dwa dni do USA, podobnie nie kupię sezonówki EPIC, ICON i jakie inne tam jeszcze mają. Cena karnetów w USA jest dla mnie bez znaczenia, gdyby rozdawali je za darmo też nie skorzystam. W Alpach też są sezonówki, sam o tym wiesz doskonale, a co kto kupuje zależy od ilości dni w sezonie na nartach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 28 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 4 godziny temu, marionen napisał: Cena karnetów w USA jest dla mnie bez znaczenia, no przecież sam zagaiłeś temat o skipassach w USA 4 godziny temu, marionen napisał: Niejednokrotnie jeździłem na narty w Alpy na jeden lub dwa dni przy obecnych cenach paliwa dojazd kosztuje więcej niż skipass mój najkrótszy wyjazd w Alpy to 4 dni na śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 29 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 19 godzin temu, Victor napisał: Cena solo czy przy 4 osobach wyjdzie te 1700? 😉 Pozdro Przy 3 i przy 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 29 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 18 godzin temu, Jeeb napisał: Ludzie kochani no nie porównujcie Ischgl z Val di Sole Janie - czytanie ze zrozumieniem, mogłoby Cię naprowadzić na (uzasadniony zresztą) wniosek, że cytując Cappo, który pisał o Val di Sole, dokonałem porównania cen w Val di Sole z najbliższego sezonu i z 2015 roku, przywołanych przez cytowanego Cappo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 31 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec Ski Amade Skipass 6 dniowy w sezonie 26/27 w terminie 19 grudnia - 26 marca cena zakupu w kasie 432,5e (online od 367,5e) Jest drożej niż w Dolomitach. Już kila sezonów temu zlikwidowali tańszy styczniowy cennik. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 21 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień Hej, Czy jeździł ktoś (a na pewno tak) w pierwszej połowie kwietnia w Ischgl/Samnaun? Jakie wtedy są tam warunki? To znaczy domyślam się, że na zjeździe na pewno będzie ciapowato, ale czy ogólnie w tym terminie jest tam zazwyczaj dużo tras w dobrym stanie - z tych położonych wyżej? Czy raczej nie warto już spinać się na ten termin, biorąc pod uwagę dość drogi karnet? Mam zaplanowane wcześniej Solden na 13-20 marca i nie wiem, czy jest jeszcze sens myśleć o Ischgl na kwiecień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 21 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień W dniu 28.07.2026 o 21:42, marionen napisał: Niejednokrotnie jeździłem na narty w Alpy na jeden lub dwa dni i ceny karnetów jednodniowych są dla mnie istotne, natomiast myślę, że nigdy nie wybiorę się na jeden czy dwa dni do USA, podobnie nie kupię sezonówki EPIC, ICON i jakie inne tam jeszcze mają. Cena karnetów w USA jest dla mnie bez znaczenia, gdyby rozdawali je za darmo też nie skorzystam. W Alpach też są sezonówki, sam o tym wiesz doskonale, a co kto kupuje zależy od ilości dni w sezonie na nartach. W Austrii mają sezonówki regionalne, np. na Dolną Austrię. Fajnie by było to wprowadzić u nas, np. na woj. śląskie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capricorn Napisano 21 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 5 godzin temu, WojtekM napisał: Hej, Czy jeździł ktoś (a na pewno tak) w pierwszej połowie kwietnia w Ischgl/Samnaun? Jakie wtedy są tam warunki? To znaczy domyślam się, że na zjeździe na pewno będzie ciapowato, ale czy ogólnie w tym terminie jest tam zazwyczaj dużo tras w dobrym stanie - z tych położonych wyżej? Czy raczej nie warto już spinać się na ten termin, biorąc pod uwagę dość drogi karnet? Mam zaplanowane wcześniej Solden na 13-20 marca i nie wiem, czy jest jeszcze sens myśleć o Ischgl na kwiecień. W innym wątku o tym pisałem - jeździłem coś ok.8-15 kwietnia. Bylo to ok. 20 lat temu i był to ciepły rok, bo po południu zdarzyło mi się wyskoczyć do sklepu w krotkich spodenkach:) Wielokrotnie byłem w marcu pod koniec - bez problemu. Tam większość tras jest powyżej 2000 mnpm. więc trzymają się naprawdę nieźle. Zjazdy do miasta rano to twardy betonowy sztruks, po południu ciapa, lepiej zjechać gondolą. Trasy były czynne wszystkie, zawsze jak tam byłem. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 21 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 8 godzin temu, WojtekM napisał: Hej, Czy jeździł ktoś (a na pewno tak) w pierwszej połowie kwietnia w Ischgl/Samnaun? Jakie wtedy są tam warunki? To znaczy domyślam się, że na zjeździe na pewno będzie ciapowato, ale czy ogólnie w tym terminie jest tam zazwyczaj dużo tras w dobrym stanie - z tych położonych wyżej? Czy raczej nie warto już spinać się na ten termin, biorąc pod uwagę dość drogi karnet? Mam zaplanowane wcześniej Solden na 13-20 marca i nie wiem, czy jest jeszcze sens myśleć o Ischgl na kwiecień. Powinno być dobrze bo w okolicach 4-8 kwietnia przychodzi w Alpy w każdym sezonie potężne załamanie pogody z opadami śniegu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 21 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 19 minut temu, Jeeb napisał: okolicach 4-8 kwietnia przychodzi w Alpy w każdym sezonie potężne załamanie pogody z opadami śniegu Wolałbym, żeby przyszło przed moim ew. przyjazdem 🙂. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 21 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2 godziny temu, WojtekM napisał: Wolałbym, żeby przyszło przed moim ew. przyjazdem 🙂. To tak akurat pamiętam bo moja córka ma 06.04 urodziny, od ponad 30 lat jesteśmy wtedy w Alpach i zawsze coś dopadało świeżego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi