Greg Napisano 30 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 Czołem, parę fotek z czterodniówki z Soelden. Klasyka, męski wyjazd, noc w aucie i na narty. Początek nową gondolą na Giggijoch A tam już właściwy świat :-) Potem przerzut w rejony "Bondowskie" Nowe krzesło w rejonie Gaischlachkogl Kolejna, świetna trasa - ale już nie na te temperatury. Jedna z najniżej położonych w Soelden. Widokowość - ogólnie OK :-) Co prawda Białka to nie jest, ale da się żyć.... Teren działania agenta 007. Ciąg dalszy nastąpi wieczorem, czas wracać do realiów i pracy..... 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 30 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 Ty miałeś radochę na nartach, a nam sprawiłeś widokami. Dzięki i pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 30 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 @Greg Dzięki za relację Przypomniałeś mi mój zeszły rok... ...ehhh ten marzec w alpejskim klimacie. Filmik mojego "Agenta 007": 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 30 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 1 godzinę temu, Piotr_67 napisał: Ty miałeś radochę na nartach, a nam sprawiłeś widokami. Widoki i nartowanie to doskonały dublet w tym miejscu :-) Zresztą Dolomity też niczego sobie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 30 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 Marboru - filmik widziałem już w zeszłym roku . Przypalałem się na Gurgle, w których jeszcze nie byłem - i znowu w S było tak fajnie i mało czasu, że tam nie dotarłem... Przynajmniej jest racjonalny powód powrotu do doliny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 30 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 10 minut temu, Greg napisał: Marboru - filmik widziałem już w zeszłym roku . Przypalałem się na Gurgle, w których jeszcze nie byłem - i znowu w S było tak fajnie i mało czasu, że tam nie dotarłem... Przynajmniej jest racjonalny powód powrotu do doliny Koniecznie w Gurgle jeździe - kolejnym razem po prostu obierzcie inny cel główny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 30 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 (edytowane) No Gurgle to obowiazek aby odwiedzic. Niektorym podobalo sie nawet bardziej niz w Sölden Edytowane 30 Marzec 2017 przez artix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 30 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 To jeszcze trochę - z cyklu kto rano wstaje - poranny Giggijoch: Później było już trochę ludzi, 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 30 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 A tak naprawdę pomogła zmiana czasu - ludzie zaczęli się pojawiać godzinę później :-) 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 30 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 Co do temperatur - zawsze byłem w Soelden w kwietniu, czasami mocno po 20 tym. Paradoksalnie, teraz było najcieplej - Dół na Giggijochu puszczał już koło 11 tej. Wtedy skok na górę i megastyczny, lekko "ujemny" śnieg 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 30 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 Po drodze na górę nawadnianie na 2666 :-) I szaleństwo na pucharówce Jedna z nielicznych tras, gdzie amator może wyciskać grruubo ponad sto km/h - równo, twardo, szeroko, stromo - bez ludzi, z hektarem płaskiego do wylądowania :-) Ogólnie debeściarsko. W tym roku dość mocno trasa zawężona - lodowiec schodzi w oczach niestety... Parę lat temu chodził orczyk jeszcze - teraz stracił się pod nim grunt na kilkadziesiąt metrów 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 30 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 W tle Pitztal W oddali gdzieś tam Dolomity A tu na horyzoncie wspominane Gurgle 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 30 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 Widoczek z Tiefenbachgletscher I specjalnie dla @leitner :-) -sprowokowałeś mnie - i nie żałuję :-))) Odkryłem przy okazji fragment trasy, wcześniej nie objeżdżony w tym ośrodku 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 30 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 I tak na finał - nie ma to jak przyjechać spontanicznie w czterech chłopa na narty Podsumowując - jak zwykle super, pełnia zimy, doooskonałe szerokie i świetnie przygotowane trasy. Dało się zjechać na sam dół ( zresztą też świetnymi dwoma trasami) - a tam 15 w plusie . Oczywiście na koniec dnia kartoflicho i rzeźnia, ale to świetna dobitka. Nakręciłem trochę z kasku - ale to za jakieś 5-10 lat uda mi się pewnie obrobić :-))) Coś jeszcze ze zdjęć pewno się wykroi. Pozdrawiam, G 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 30 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 18 minut temu, Greg napisał: I specjalnie dla @leitner :-) -sprowokowałeś mnie - i nie żałuję :-))) Cieszę się, że podobało Ci się na łorcyku A widoki, trasy, zdjęcia i koleje... Po prosto bomba! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 31 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2017 15 godzin temu, leitner napisał: Cieszę się, że podobało Ci się na łorcyku A widoki, trasy, zdjęcia i koleje... Po prosto bomba! Łorcyk w obecnych czasach to trochę taki Oldtimer, hehe Nostalgicznie wspominam mojego Poloneza z przed ponad ćwierćwiecza - ale pewniej, szybciej i wygodniej jest się przemieścić motoryzacyjnie pod lodowiec czymś współczesnym Bomba - ale atomowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 31 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2017 I jeszcze jedno spostrzeżenie przy późniejszym oglądaniu zdjęć - w Soelden imprezy reklamują naprawdę fajne chłopaki :-))))))))))))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 31 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2017 Dzięki za taką porcję wrażeń wzrokowych Świetne zdjęcia, a to jak tam mieliście i jak się wyjeździliście, to tylko pozazdrościć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 23 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2018 liczę na podobny warun za 3 tygodnie Na razie napajam się relacjami i fotami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi