Bumer Napisano 6 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2018 16 minut temu, marboru napisał: @marionen Czekam na właściwą relację Bardzo cieszę się, że w Hotelik się i jedzonko podobało. Paweł, to super Facet i jego zainteresowania podobają się i mi bardzo Ciekawe, czy tu zaglądnie, bo na forum bywa raczej rzadko. Chłopaki z informacji jakie dostałem od @JC są w trakcie powrotu do Polski właśnie. No a Iwonka z Jackiem jeszcze nie... i dostałem od nich takie oto zdjęcia Zdjęcie numer 1: I numer 2 No i leżąc w tym łóżku z kulasem niewładnym... Serce wyrywa tam... No i wystarczyłoby zmienić jedynie jedną literę w jednym słowie a żal byłby o wiele gorszy! 2 1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 6 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2018 11 godzin temu, marboru napisał: @marionen Czekam na właściwą relację Bardzo cieszę się, że w Hotelik się i jedzonko podobało. Paweł, to super Facet i jego zainteresowania podobają się i mi bardzo Ciekawe, czy tu zaglądnie, bo na forum bywa raczej rzadko. Chłopaki z informacji jakie dostałem od @JC są w trakcie powrotu do Polski właśnie. Mariusz wrócił 2h temu...na 5 minut do domu, przepakował się,zabrał karnet i foki, kazał zawieźć się na autostradę,gdzie czekał na Niego bus i pojechał z wesołą kompanią do Szwajcarii (odpocząć) Z jego relacji wynika,że niektóre narty zaskoczyły go b.pozytywnie, nie będę zdradzać szczegółów, niech napięcie rośnie 4 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 6 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2018 To zrobi jedną relację z dwóch wyjazdów. No i fajnie Pozdrowienia dla ciebie. A marionen-a pozdrów, że tak powiem zdalnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 6 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2018 No i jeszcze tak mi się skojarzyło, no wypisz wymaluj nasz "oberżyświat i globtrotuar" no i jeszcze "człowiek śniegu" Pozdrawiam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 6 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2018 23 minuty temu, Piotr_67 napisał: To zrobi jedną relację z dwóch wyjazdów. No i fajnie Pozdrowienia dla ciebie. A marionen-a pozdrów, że tak powiem zdalnie Buziole i pozdrowienia dla Ciebie i Hani( pamiętam Was z Babiej Górymili ludzie) Relacja będzie z WST...może jutro ,jak @marionen dojdzie do Siebie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 7 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2018 (edytowane) No niestety ponownie muszę przeprosić, mea culpa. Dzisiejszy dzień w Saas Fee był skitourowo - freeridowy. Nie wszystko ułożyło się po mojej myśli. Na kwaterę dotarłem o 22 i jestem chwilowo wykończony. Zbiorę trochę sił i w nocy napiszę o pierwszym dniu WST. Przy okazji podziękowania dla @Jachup, @Wujot i Sebastian, bo jakby nie Oni to pewno dotarłbym dopiero na śniadanie PS ale jestem cały i zdrowy (no prawie) Edytowane 7 Kwiecień 2018 przez marionen 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 8 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2018 Dnia 06.04.2018 o 06:57, Piotr_67 napisał: No zastanawiałem się nad tym, ale się zrehabilitowałeś Fajnie tam macie. Pozdrawiam serdecznie całą ekipę. przy takim wypasie wszystkie testowane narty oczymują u mnie najwyszczą ocenę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 8 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2018 2 godziny temu, Jeeb napisał: przy takim wypasie wszystkie testowane narty oczymują u mnie najwyszczą ocenę To naprawdę nie ma wpływu na ocenę. Z ani jednym producentem nie mam nic za uszami. Z 27 nart wg mnie 2 były słabe, ale mogło to wynikać z kiepskiego serwisu (to już problem producenta, że nie dopilnował serwismenów). Było kilka nart genialnych, które chciałbym mieć w swoim garażu. Większość nart była bardzo dobra. Te dwie słabe narty uzupełniały tylko moje Blizzardy mimo, że to model z najwyższej półki, świetnie oceniany (jak były nowe oczywiście), ale też dawno serwisu nie widziały. Reasumując jak ktoś chce to kij i kamień zawsze znajdzie by uderzyć. Ja mam sumienie czyste, oceniałem jak w danym momencie mi się jeździ na konkretnym modelu... 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 8 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2018 (edytowane) Pierwszy dzień WST, pobudka przed 6, bo śniadanie o 6, na szczęście w naszym Tannenhofie. Śniadanie trwa długo, jest w czym wybierać. Tradycyjnie wszyscy spotykają się pod gondolą w Alpendorfie punktualnie o 7.15. Na nartach można zjechać prawie pod sam hotel Gondola jest włączona tylko na do zawiezienia nas na trasę 52, przy której są testy. Nikt z naszej grupy nie testuje nart w pierwszej grupie. Poranny termin zarezerwowany głównie dla aktualnych (bądź byłych) zawodowców. Nasi skitesterzy: Iwona, Jacek i Paweł Nasza czwórka rozpocznie testy po 10.30 Iwona, Paweł i ja dostajemy do testów narty z grupy Allround. Osobiście to kategoria nart którą nigdy się nie interesowałem, ale skoro taką nam przydzielili to nie ma problemu. Jacek chyba dostał do testów High Performance, albo Race GS . Nie jestem pewien. Na początek omówienie ogólne testów i ich standardów. Rozdanie pierwszych formularzy testujących pod konkretną nartę Narty czekają przygotowane na testerów I testy ruszyły z kopyta Jacek z Pawłem chwytają za aparaty i polują na mistrzów z pierwszej grupy testującej Ponieważ Iwona i ja jesteśmy pierwszy raz na testach i mamy jeszcze sporo czasu na naszą kolej, postanawiamy się dobrze przygotować i jako rozgrzewka przed testami jeździmy po trasie 52 na swoich nartach. Warunki na stoku robią się coraz gorsze. W nocy był spory plus (około4-5 stopni). Powoli wychodzi słońce i jest jeszcze cieplej. Na czas naszych testów trasa już mocno zdegradowana. Testy kończymy koło 12, a o 13 w najbliższej restauracji obok trasy, dostajemy salony na obiad i napoje. Później jedziemy z Pawłem na objazd ośrodka, a temperatura w słońcu przekracza 20 stopni i nie ma jazdy. Ja mam dodatkowo problem z jednym butem i po paru zjazdach uciekamy do hotelu. Tak powinien wyglądać wzorcowy ski room A tak piwnice Wieczorem czekała nas jeszcze długa kolacja w kolejnej restauracji, połączona dodatkowo z pokazem mody narciarskiej.... O tym wkrótce Edytowane 8 Kwiecień 2018 przez marionen 12 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 8 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2018 @marionen - testowałes narty Allround. Jeśli rzecz jasna, już mozesz sie dzielić wrazeniami, mozesz napisać na czym jeździłeś i jakie doznania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 8 Kwiecień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2018 21 minut temu, wojgoc napisał: @marionen - testowałes narty Allround. Jeśli rzecz jasna, już mozesz sie dzielić wrazeniami, mozesz napisać na czym jeździłeś i jakie doznania? Nie może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 8 Kwiecień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2018 Na szybko kilka moich zdjęć z testów 7 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 8 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2018 25 minut temu, JC napisał: Nie może A można sie spodziewać od Ciebie odpowiedzi na PW sprzed miesiąca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 8 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2018 Był Hans Knaus? Miałem kiedyś styczność z nim na Kitzstainhorn, mam nawet jego autograf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klauspolo Napisano 8 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2018 Czy w tym roku była testowana również grupa Race SL czy tylko GS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 8 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2018 Zdjęcia zawodników bajka, ekwilibrystyka na najwyższym poziomie, uwielbiam takie dynamiczne foty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 8 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2018 1 minutę temu, klauspolo napisał: Czy w tym roku była testowana również grupa Race SL czy tylko GS? Race SL w tym roku nie było, tylko GS. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 8 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2018 19 minut temu, Bumer napisał: Był Hans Knaus? Miałem kiedyś styczność z nim na Kitzstainhorn, mam nawet jego autograf. Był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2018 Kiedy mozemy sie spodziewac oficjalnych wynikow na stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 9 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2018 1 godzinę temu, Sariensis napisał: Kiedy mozemy sie spodziewac oficjalnych wynikow na stronie? Jeśli mnie pamięć nie myli to coś koło października są oficjalne wyniki. Przynajmniej jak ja brałem udział w 2015 roku to tak było. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2018 Jeśli mnie pamięć nie myli to coś koło października są oficjalne wyniki. Przynajmniej jak ja brałem udział w 2015 roku to tak było. Pozdrawiam Trochę późno jak na plany zakupowe nowego sprzętu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San28 Napisano 9 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2018 16 godzin temu, marionen napisał: Zdjęcia zawodników bajka, ekwilibrystyka na najwyższym poziomie, uwielbiam takie dynamiczne foty! Marionen, Twoje też niczego sobie - i ekwilibrystyka, i foty! Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 9 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2018 7 godzin temu, Sariensis napisał: Trochę późno jak na plany zakupowe nowego sprzętu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Inne organizacje testujące, też publikują wyniki dopiero jesienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 9 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2018 17 godzin temu, Bumer napisał: Był Hans Knaus? Miałem kiedyś styczność z nim na Kitzstainhorn, mam nawet jego autograf. Tu masz dowody, że był... Knauss związany jest z Fischerem 18 godzin temu, JC napisał: Na szybko kilka moich zdjęć z testów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2018 21 godzin temu, marionen napisał: temperatura w słońcu przekracza 20 stopni Coś dla mnie! Mariusz, super relacja i piękne foty! Jacek tak samo - świetna robota! Przyjemnie się ogląda. Czekam na dalszą część. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi