Chrumcia Napisano 4 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2018 Dzisiaj przeglądając fejsa natrafiłam na taki artykuł https://www.tt.com/panorama/unfall/15084999/brand-bei-liftstation-in-hochfuegen-drei-mitarbeiter-leicht-verletzt Nic innego w necie nie moge znaleźć na tej temat, moja znajomość niemieckiego kończy sie na kilu słowach... Słyszeliscie cos o tym ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 4 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2018 13 minut temu, Chrumcia napisał: Nic innego w necie nie moge znaleźć na tej temat, moja znajomość niemieckiego kończy sie na kilu słowach... Z nieznanych przyczyn wybuchł pożar, kiedy obiekt był zamknięty. Trzech pracowników próbowało początkowo ugasić pożar, jednakże nie obyło się bez straży pożarnej. No to tak w skrócie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 4 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2018 I jeszcze, że pożar szybko ugaszono, ale zniszczenia w budynku są duże. Powołano specjalna komisje do badania przyczyn pożaru. I standardowe budynek zamknięty będzie do odwołania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 4 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2018 Tak, wczoraj ok. 10 wybuchł pożar w budynku dolnej stacji gondoli Zillertal Shuttle - to jest 8-osobowa gondolka, która łączy stację Hochzillertal-Kaltenbach z Hochfügen. Na razie nic nie wiadomo o przyczynach pożaru, trzech chłopaków z obsługi podtruło się dymem, ale szkody materialne są ponoć bardzo duże, sama konstrukcja wyciągu niespecjalnie ucierpiała. Zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 4 Grudzień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2018 Dzięki Ehhh szkoda...akurat w sobotę jadę do Mayrhofen, no ale jakos i na Hochzillertal moze się uda dotrzec bo tez mam w planie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 4 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2018 Ja wybieram się pod koniec stycznia i patrząc na zniszczenia jakie poczynił pożar raczej wątpię aby uruchomili ją do tego czasu. Pewnie skibusem trza będzie wracać z Hochfugen do doliny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewangelizator Napisano 4 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2018 ja tez planuje w tym sezonie Zillertal i to chyba dwa razy ale Hoch raczej nie, jeśli już na 1 dzień, wtedy Kaltenbach wystarczy na zdjęciach nie wygląda to optymistycznie, w tym sezonie ten wyciąg raczej nie pojeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert_k Napisano 4 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2018 To do zobaczenia na stoku, będę tam w ostatnim tyg. stycznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 27 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2018 Zerknąłem dzisiaj na interaktywną mapkę Hochzillertal-Hochfugen. Wygląda jakby ta gondolka jednak ruszyła i trasa numer 1 łącząca Hochzillertal z Hochfugen była czynna. Ktoś może jest lub był w święta w dolinie i może to potwierdzić? Na kamerce jakoś nie mogę dojrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi