Uciuany Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 Cześć, chciałem was prosić o pomoc bo chciałbym kupić dzisiaj buty też ze względu na dzisiejsze rabaty. Zastanawiam się między dwoma: Pierwsze to Salomon X PRO R90 WIDE TRANS a drugie Head Advant Edge 95. Potrzebuje buty z wysokim podbiciem i z tego co wiem podany model headow taki jest, nie mogę jednak znaleźć informacji o salomonach. Czy ktoś ma może jedną z podanych par i może powiedzieć czy warto je zakupić i czy lepiej dołożyć 200zł wiecej do Salomonów czy brać tańsze heady. Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 Tak ogólnie to buty koniecznie trzeba przymierzyć i zrobić w nich kilka 🙃 kroków. Przez neta, na odległość bardzo trudno będzie kupić pasujące buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uciuany Napisano 27 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 Wiem o tym, ale warto spróbować jak jest kilka stów dzisiaj taniej a zawsze mogę je zwrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 Bez mierzenia nie ma kupowania..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 5 minut temu, Chrumcia napisał: Bez mierzenia nie ma kupowania..... skoro może zwrócić..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 16 minut temu, Uciuany napisał: Wiem o tym, ale warto spróbować jak jest kilka stów dzisiaj taniej a zawsze mogę je zwrócić Jeśli liczysz się z tym, że sprzedasz po nieudanym zakupie to próbuj ... Moim zdaniem nie da się kupić wygodnych pod każdym kątem użytkowym butów narciarskich. Było o tym wiele razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 (edytowane) 21 minut temu, Uciuany napisał: Wiem o tym, ale warto spróbować jak jest kilka stów dzisiaj taniej a zawsze mogę je zwrócić Kup obydwa modele - pochodzisz, powyginasz sie w lewo/prawo, założysz do nart i zobaczysz czy któreś Ci odpowiadają 😁 Edytowane 27 Listopad 2020 przez wojgoc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uciuany Napisano 27 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 A po co mam się starać sprzedać skoro do 14 dni mogę je zwrócić do sklepu 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 11 minut temu, Uciuany napisał: A po co mam się starać sprzedać skoro do 14 dni mogę je zwrócić do sklepu 😀 Jeśli tak sądzisz to kup te 2 pary, o których piszesz i jeszcze ze 2 inne dla porównania. Będziesz miał szerszy pogląd nawet na inne modele. Jak nie podejdą to przecież zwrócisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uciuany Napisano 27 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 Dziękuję, myślałem, że może znajdę kogoś kto posiada któryś z modeli i może coś powiedzieć. A tak pomijając już dopasowanie ich, jak to wygląda zazwyczaj? Lepsze buty robi Salomon czy Head? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 40 minut temu, Uciuany napisał: Lepsze buty robi Salomon czy Head? Lepszy Mercedes czy BMW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uciuany Napisano 27 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 Czyli zależy od indywidualnych preferencji, rozumiem. Nie zawsze jednak tak jest i myślałem, że może jedna z firm produkuje solidniejszy sprzed od drugiej etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 2 godziny temu, Uciuany napisał: Zastanawiam się Jaki masz rozmiar stóp na miarce, a nas jakim rozmiarem się zastanawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 1 godzinę temu, Sławek Nikt napisał: Jeśli tak sądzisz to kup te 2 pary, o których piszesz i jeszcze ze 2 inne dla porównania. Będziesz miał szerszy pogląd nawet na inne modele. Jak nie podejdą to przecież zwrócisz. ..to według mnie najlepsza metoda - zawsze tak robię.....możesz pochodzić po domu na spokojnie ile godzin chcesz i nikt nie łazi za tobą i nie patrzy na zegarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 7 minut temu, Lexi napisał: ..to według mnie najlepsza metoda - zawsze tak robię.....możesz pochodzić po domu na spokojnie ile godzin chcesz i nikt nie łazi za tobą i nie patrzy na zegarek Buty narciarskie nie są do chodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uciuany Napisano 27 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 (edytowane) Stopa trochę ponad 29cm, planuje wziąć 30cm. Edytowane 27 Listopad 2020 przez Uciuany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 1 minutę temu, Mitek napisał: Buty narciarskie nie są do chodzenia. ..racja, ale ja chodzę bo lubię ..... a na poważnie - mój wpis miał zasygnalizować ze wygodniej mierzyć w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 Wszystko zależy od nogi, jedna będą wygodne, inne będą cię uciskać w podbiciu, inne przy kostce, inne jeszcze gdzie indziej. Ja kilka godzin spędziłam w sklepie i mam rossignole których nie chce zamienić na nic innego bo są dla mnie po prostu idealne, a sporo par już za mną. Któregoś dnia miałam je 9 czy 10 godzin na nogach i nie przeszkadzały mi w niczym. Musisz przymierzyć kilka par i będziesz wiedział, mogą to być Lange, mogą to być heady a mogą być rossignole czy inne, nie patrz na markę tylko mierz rozne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 2 hours ago, Uciuany said: Stopa trochę ponad 29cm, planuje wziąć 30cm. czyli o jakieś 1.5 rozmiaru za duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 (edytowane) 11 godzin temu, Lexi napisał: ..racja, ale ja chodzę bo lubię ..... a na poważnie - mój wpis miał zasygnalizować ze wygodniej mierzyć w domu Cześć Tak naprawdę to nic nie daje. Po pierwsze jestem zdecydowanym wrogiem takich działań. Zakupy można zrobić świadomie w sklepie bez konieczności angażowania przewoźników. Pomiar na miarce, określenie rodzaju buta i koniec. Przy butach miękkich - do 120 - dopasowanie to moment. Przy butach twardych 130 i więcej, kupowanych zazwyczaj idealnie na stopę, lub nawet mniejszych albo 4-5 dni męczenia się albo dobry bootfitter i sprawa z głowy. Reszta to sztuka dla sztuki. Pozdro Edytowane 28 Listopad 2020 przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 Godzinę temu, Mitek napisał: Tak naprawdę to nic nie daje.............................. ..według kolegi @Uciuany da mu to realne parę złotych które zdecydowanie warto mieć niż ich nie mieć 😉 (przy zakupie za kilkaset/kilka tysięcy dostawa zazwyczaj jest darmowa, ewentualny zwrot często tez). Jedyny minus jaki widzę to niemożność skorzystania z doradztwa doświadczonego sprzedawcy ewentualnie bootfittera w momencie gdy kupujący miał jakieś wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 3 minuty temu, Lexi napisał: ..według kolegi @Uciuany da mu to realne parę złotych które zdecydowanie warto mieć niż ich nie mieć 😉 (przy zakupie za kilkaset/kilka tysięcy dostawa zazwyczaj jest darmowa, ewentualny zwrot często tez). Jedyny minus jaki widzę to niemożność skorzystania z doradztwa doświadczonego sprzedawcy ewentualnie bootfittera w momencie gdy kupujący miał jakieś wątpliwości. Cześć Ja patrzę na to z innej perspektywy. Uważam, że każdego stać na przemyślany zakup w sklepie lub sieci a nie generowanie dziesiątek przesyłek jeżdżących po kraju tylko dlatego, że ktoś ma kłopoty z decyzją. Można jechać na narty samochodem, czteroosobową rodziną ale można też każdego wysłać oddzielnym transportem dla wygody. To się nazywa nieuzasadniony konsumpcjonizm. Pozdrowienia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 18 minut temu, Mitek napisał: Cześć Ja patrzę na to z innej perspektywy. Uważam, że każdego stać na przemyślany zakup w sklepie lub sieci a nie generowanie dziesiątek przesyłek jeżdżących po kraju tylko dlatego, że ktoś ma kłopoty z decyzją. Można jechać na narty samochodem, czteroosobową rodziną ale można też każdego wysłać oddzielnym transportem dla wygody. To się nazywa nieuzasadniony konsumpcjonizm. Pozdrowienia ..kurier tez człowiek, rodzinę pewnie tez ma na utrzymaniu (przynajmniej ta branża ma się dobrze) również pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 28 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2020 47 minut temu, Mitek napisał: To się nazywa nieuzasadniony konsumpcjonizm. Pozdrowienia To niewiele ma wspólnego z konsumpcjonizmem, zwłaszcza w okresie pandemii - @Uciuany nie ma w domu 3 par butow narciarskich i kupuje kolejne do kolekcji. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 29 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2020 W dniu 28.11.2020 o 09:33, Mitek napisał: Cześć Tak naprawdę to nic nie daje. Po pierwsze jestem zdecydowanym wrogiem takich działań. Zakupy można zrobić świadomie w sklepie bez konieczności angażowania przewoźników. Pomiar na miarce, określenie rodzaju buta i koniec. Przy butach miękkich - do 120 - dopasowanie to moment. Przy butach twardych 130 i więcej, kupowanych zazwyczaj idealnie na stopę, lub nawet mniejszych albo 4-5 dni męczenia się albo dobry bootfitter i sprawa z głowy. Reszta to sztuka dla sztuki. Pozdro @Mitek Ty tak na poważnie ? Absolutnie nie zgodzę się z Tobą. Bo czym innym jest flex 120 w rossigniolach, a czym innym w headach o tym samym flexie i baaardzo wiele zależy od konkretnego modelu. Dlatego j.w. Mierzyć, mierzyć i jeszcze raz mierzyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi