Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie bez różnicy Sabalenka czy Rybakina, wygrała lepsza tego dnia. Zastanawiają mnie półfinały. Dwa kobiece razem 3 godziny i prawie bez emocji, faworytki gładko awansowały do finału. Dwa mecze męskie i prawie 10 godzin walki. Każdy z uczestników mógł wygrać i przegrać, widowiskowość, intensywność i poziom gry do zapamiętania na długie lata. No i mega niespodzianka Djokovic odprawia Sinnera po pięciu kolejnych porażkach i wygraniu jednego seta w tych meczach. Nie dziwię się, że oglądalność tenisa męskiego jest dużo większa od kobiecego. Prognoza na finał, to zależy czy Novak zdąży się zregenerować tak szybko, wszak niebawem skończy 39 lat. W przypadku Alcaraza nie mam wątpliwości, że będzie gotowy na finał (chyba, że któryś z finalistów będzie kontuzjowany). Gdyby serbski dziadek pokonał Hiszpana byłby to mega wyczyn, w dwóch kolejnych meczach wygrać z 2 najlepszymi obecnie tenisistami na świecie...

• Like 1
  • Thanks 1

22 minuty temu, marionen napisał:

Dla mnie bez różnicy Sabalenka czy Rybakina, wygrała lepsza tego dnia. Zastanawiają mnie półfinały. Dwa kobiece razem 3 godziny i prawie bez emocji, faworytki gładko awansowały do finału. Dwa mecze męskie i prawie 10 godzin walki. Każdy z uczestników mógł wygrać i przegrać, widowiskowość, intensywność i poziom gry do zapamiętania na długie lata. No i mega niespodzianka Djokovic odprawia Sinnera po pięciu kolejnych porażkach i wygraniu jednego seta w tych meczach. Nie dziwię się, że oglądalność tenisa męskiego jest dużo większa od kobiecego. Prognoza na finał, to zależy czy Novak zdąży się zregenerować tak szybko, wszak niebawem skończy 39 lat. W przypadku Alcaraza nie mam wątpliwości, że będzie gotowy na finał (chyba, że któryś z finalistów będzie kontuzjowany). Gdyby serbski dziadek pokonał Hiszpana byłby to mega wyczyn, w dwóch kolejnych meczach wygrać z 2 najlepszymi obecnie tenisistami na świecie...

Zawsze tak było,  niestety intensywność i atrakcyjność tenisa męskiego jest większa od kobiecego. Sam fakt że panowie grają w Wielkim Szlemie do 3 wygranych setów, a panie do 2 stwarza istotną różnicę w odbiorze widowiska. Tenis męski jest bardziej widowiskowy - nie da się zaprzeczyć. 

Jakkolwiek lubię Carlitosa, to w finale trzymam kciuki za "emeryta" Djoko - jest przegość że daje radę walczyć i wygrywać na tym poziomie tyle lat.

• Like 1
  • Thanks 1

• 1 month later...
W dniu 12.09.2023 o 10:57, MarioJ napisał:

O rany, naprawdę analizujesz wagę Sabalenki ? Prosimy więcej, jakieś szczegóły może wymyślisz lub znajdziesz ? 

A jeśli chodzi o wiek to wystarczy spojrzeć na Sabalenkę i Djokovica.

Z perspektywy czasu przyznaje rację a ja błądziłem.

26 minut temu, MarioJ napisał:

To Świątek jest w totalnym dołku. Trzymam za nią kciuki.

Ja też. Nie oglądałam dawno całego meczu Igi, a skróty pomijają kryzysowe momenty. Niestety odstaje teraz od czołówki, powinna połknąć Magdę Linette w dwóch takich setach jak ten pierwszy wygrany...

• Like 1

3 godziny temu, Ratrak napisał:

Albo odetnie się raka w postaci Pani psycholog, albo będzie dalej tak jak jest. 😇

A ja myślę że bez tej Pani psycholog nie były by niczego.

Jedyne rozwiązanie to zmienić ją na inną psycholog.

2 godziny temu, zając napisał:

Iga Świątek rozstaje się z Wimem Fissettem

...

Trenerem z którym wygrała Wimbledon,  tenisowy team to nie tylko trener, jest więcej osób. Nie wiem czy najlepszy wybór dokonała Iga pozbywając się trenera. Oby wrócił spokój i wiara w wygrywanie i zdobywanie następnych tytułów (zwłaszcza tych największych). Ciekawe kogo wybierze na trenera, lista nie jest długa... życzę Jej powodzenia...

• Like 2
  • Thanks 1

Dobrym przykładem na zmiany są sztaby takich asów tenisowych jak Djokovič czy Sinner, gdzie zawodnicy wymieniali sporo osób z ekipy, niekoniecznie głównych trenerów, poziom ich gry nie spadł i wygrali dużo ważnych turniejów. Mam nadzieję, że Iga Świątek wróci jeszcze na zwycięską ścieżkę i kibicom przyniesie wiele radosnych chwil...

• Like 3

W artykule poniżej spekulacje na temat ewentualnego następcy:
https://przegladsportowy.onet.pl/tenis/oto-wszyscy-kandydaci-na-trenera-igi-swiatek-dluga-lista-nazwisk/2he3k88?utm_term=autor_17&utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=przegladsportowy-page-post

Może wśród podanych nazwisk znajdzie się ktoś, kto uspokoi sytuację i pchnie Igę na dobrą drogę do odzyskania szczytowej formy?

• Like 4