zając Napisano 23 Styczeń 2025 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2025 49 minut temu, grimson napisał: Dziś lecę na dopingu. Cztery tablety mety to sposób na zrobienie sylwety Nie przeceniaj dzisiaj swoich możliwości, może się okazać że w jakimś konkretnym momencie Twój organizm pokaże, że jednak znacznie osłabł i odbiega znacząco od normy, tak że spokojnie na tych GSach 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 Styczeń 2025 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2025 23 minuty temu, zając napisał: Nie przeceniaj dzisiaj swoich możliwości, może się okazać że w jakimś konkretnym momencie Twój organizm pokaże, że jednak znacznie osłabł i odbiega znacząco od normy, tak że spokojnie na tych GSach Spoko, po pierwszym zjeździe GS odstawiłem, i katuje Kastle. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 Styczeń 2025 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2025 Pikawa pracuje na nartowaniu: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 23 Styczeń 2025 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2025 (edytowane) 2 godziny temu, zając napisał: Nie przeceniaj dzisiaj swoich możliwości, może się okazać że w jakimś konkretnym momencie Twój organizm pokaże, że jednak znacznie osłabł i odbiega znacząco od normy, tak że spokojnie na tych GSach Przypadek @grimsona jest szczególny. To tytan pracy na siłowni. Jakbym ja miał teraz 10% Jego mocy to z pewnością bym był teraz w Kitzbühel na Streifie i trenował z Odermatem do weekendowych zawodów w PŚ, no ale nikt mnie nie zaciągnie do dźwigania ciężarów i muszę się bujać po jakiś dziwnych zwykłych trasach narciarskich, byle gdzie... Edytowane 23 Styczeń 2025 przez marionen 2 1 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 Styczeń 2025 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2025 No i pyk, ostatni dzień na nartach zaliczony. Dziś w nocy czułem się dalej podle, mimo piguł. Rano wcale nie było lepiej. Mimo to rano weszły medykamenty, część zabrana ze sobą, tak samo jak izotoniki i snickersy. Na stoku o 8.40 z GS. Wybór nie najlepszy, bo po ratrakowaniu spadło białe i 65mm pod butem, z planem przejechania w totalu 100km, to nie był najlepszy pomysł. Tak więc po jednym zjeździe niebieską nr 2 szybki powrót do hotelu i zabrałem miękkie Kastle. Strzał w 10, bo idzie to w kartoflisku jak przecinak, tylko na betonie ma swoje wyzwania. Ale dziś nie było betonu, bo wszystko pokrywało białe z nocnego opadu. Od razu obrałem kierunek na Madonnę z Folgaridy, jadąc przez czerwoną trasę nr 10. Byłem tam koło 9.20 i fragmenty gdzie było stromiej już pięknie były ozdobione przez muldy i odsypy. Co tam się działo dziś po 15, tego lepiej nie wiedzieć. Celem dzisiejszej jazdy była gondola Groste Express i nabijanie kilometrów. O ile przy zjedzie nr 10 w dół i dalej do dolnej stacji gondoli było mleko i prószył śnieg, tak górna część trasy gondoli już niezła, bo przebijało się nieśmiało słońce, które w końcu poddało się. Zaliczylem gondola kilka tur, jeżdżąc niebieskimi i czerwonymi. Przy płaskim świetle było nawet nieźle do godz 12, bo w miarę pusto. Potem frekwencje dobiły szkółki i zrobiło się tłoczno. Tak więc po godz 13 ewakuacja do Folgaridy gondola Groste 2 Express i w końcu dobiłem do bazy- knajpy przy końcówce gondol z Folgaridy, gdzie moje panie uprawiały knajping. Tutaj weszły płyny i węglowodany, posmigalismy jeszcze trochę razem i trzeba było kończyć. Statsy: przejechane w totalu 101.6km w czasie 6 godz 3 min. V max 72km/godz na niebieskiej przy Groste Express. Kondycja: zadziwiająco ok, mimo piguł. Nogi bolo pod koniec, ale bez tragedii. Był potencjał w tym samym czasie dołożyć z 20km więcej, ale mleko, płaskie światło, frekwencja i kartoflisko wstrzymywały lejce. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 Styczeń 2025 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2025 Aktualizacja tracka z Sports Tracker: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 23 Styczeń 2025 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2025 2 godziny temu, grimson napisał: Aktualizacja tracka z Sports Tracker: Masz po co wracać w te rejony - jeszcze dużo tam do zjeżdżenia 😉 Tak myślę że jeśli Twoje dziewczyny preferują spokojne stoki, to dobrą bazą byłoby dla Was Pejo 3000 - ty męczyłbyś czerwoną trasę z góry, a twoje Panie taką miłą niebieską od połowy góry. W Pejo są też zdaje się termy, można kupić też tańsze karnety tylko na tamten ośrodek. Gdyby Wam się nudziło to w ramach rozrywki można wyskoczyć sobie 1 dzionek do Madonny. Takie tam luźne przemyślenia 😁 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 24 Styczeń 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2025 (edytowane) 9 godzin temu, zając napisał: Masz po co wracać w te rejony - jeszcze dużo tam do zjeżdżenia 😉 Tak myślę że jeśli Twoje dziewczyny preferują spokojne stoki, to dobrą bazą byłoby dla Was Pejo 3000 - ty męczyłbyś czerwoną trasę z góry, a twoje Panie taką miłą niebieską od połowy góry. W Pejo są też zdaje się termy, można kupić też tańsze karnety tylko na tamten ośrodek. Gdyby Wam się nudziło to w ramach rozrywki można wyskoczyć sobie 1 dzionek do Madonny. Takie tam luźne przemyślenia 😁 Ale gdzie Panie miałyby zakupy w tem Pejo robić, tylko Madonna i Cortina! Zdjęcie poglądowe, panie wracają z leżaków, ai generated. Edytowane 24 Styczeń 2025 przez sstar 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Styczeń 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2025 Zaraz śniadanie i wracamy do PL. Tymczasem warun marzenie, słońce, mróz, beton i sztruks. Lola zalapala się na foto przy stoku: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 24 Styczeń 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2025 3 godziny temu, sstar napisał: Ale gdzie Panie miałyby zakupy w tem Pejo robić, tylko Madonna i Cortina! Zdjęcie poglądowe, panie wracają z leżaków, ai generated. Ja dbam o portfel @grimsona żeby mógł więcej na narty jeździć poza tym nie było mowy o szopingu tylko o knajpingu więc dlatego pomysł Pejo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 24 Styczeń 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2025 Godzinę temu, grimson napisał: wracamy do PL. Szerokości i uważaj po drodze bo masę wczoraj dzwonów widziałem po trasie w DE jak nigdy . Niby temp dodatnia ale lekki deszczyk plus niedostosowanie prędkości i tyłki kasowane . Ze trzy to nawet takie poważne dzwony widziałem po 3/4 auta skasowane totalnie . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Styczeń 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2025 3 godziny temu, Victor napisał: Szerokości i uważaj po drodze bo masę wczoraj dzwonów widziałem po trasie w DE jak nigdy . Niby temp dodatnia ale lekki deszczyk plus niedostosowanie prędkości i tyłki kasowane . Ze trzy to nawet takie poważne dzwony widziałem po 3/4 auta skasowane totalnie . Kurla stoję już 20 min przed przełęczą Brenner. Stoi wszystko, do przeleczy mamy 7km wtf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Styczeń 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2025 Coś tam się pali. Jak elektryk to mam przesrane: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Styczeń 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2025 No i znany jest winowajca. Spalił się cały TIR z ładunkiem makaronu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 24 Styczeń 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2025 No to teraz z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Styczeń 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2025 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 25 Styczeń 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2025 No i pyk, już w domu. W czasie jazdy zawarty 2 godz 15 min przymusowy postoj na Brenner. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 25 Styczeń 2025 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2025 (edytowane) Czas na małe podsumowanie wyjazdu. Pierwsza wizyta w Alpach po 16 latach przerwy, poprzednio zaliczony Stubai w lutym 2009 roku. Narciarsko Val di Sole miażdży, szeroki wybór tras, począwszy od oślich łączek, poprzez niebieskie, czerwone i czarne. Ciekawe, że kolorystyka mówiąca o skali trudności stoku porównywalna z tymi w PL. Ze Stubai pamiętam, że ich niebieskie to nasze czerwone, ich czerwone to nasze czarne itp. Dominują trasy położone w lasach, powyżej 2 tys m już brak krzaczorow. Wyciągi nowe lub bardzo nowe, chociaż widziałem też wiekowe dwu osobowe krzesełka. Mimo kolejek max 10 min do wyciągów i temp w ciągu dnia do plus 7 st, , stoki trzymały się dzielnie. Kartofliska i muldy były obecne, ale to na bardziej stromych trasach. Fajne i urozmaicone czarne, zaliczyłem parę zjazdów na Little Grizzly z nachyleniem max 69%. Ze względu na wielkość ośrodka jazda na początek z mapą to obowiązek. Knajpy: cenowo już nawet taniej jak w PL, jakość obsługi, wnętrze, ułatwienia: lipy nie ma. Zaleta VdS jest dobra komunikacja między poszczególnymi ośrodkami, sprawdziłem na trackerze GPS- czas jazdy z dołu Folgaridy gondola i dojazd do Madonny to 45 minut. I to wszytko jazda w mleku. Pogoda: raz trafiliśmy lampę w Madonnie, reszta dni pochmurna. W nocy lekki mroz -2 do -8 st, za dnia na plusie, do plus 8. Kondycja: bardzo ok, po przejechaniu w totalu 101km ostatniego dnia nogi nie mówiły papa, wieczorem byłem już gotowy na potencjale następne 100km nazajutrz. Na Stubai w 02.2009r pierwszego dnia zrobiłem z żoną 80km i tak skatowaliśmy nogi, że do końca było nogi bolo. Wniosek: bieganie, sztanga i dedykowane ćwiczenia narciarskie robią dobrą robotę. Podziekowanie dla @marekbtl oraz @Kolorowy za cenne wskazówki dot ośrodka. Edytowane 25 Styczeń 2025 przez grimson 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 27 Styczeń 2025 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2025 W dniu 21.01.2025 o 13:26, sstar napisał: Wstaw lepiej te panoramy z polecanej strony to sobie zwizualizujemy górki co je widać... byłem tylko latem, dość dawno temu... mówisz- masz. wg symulatora widać na max 49km z górnej stacji Groste Express: https://www.udeuschle.de/panoramas/panqueryfull.aspx?mode=newstandard&data=lon:10.888611$$$lat:46.218877$$$alt:auto$$$altcam:10$$$hialt:false$$$resolution:20$$$azimut:180$$$sweep:359.4$$$leftbound:0.3$$$rightbound:359.7$$$split:60$$$splitnr:6$$$tilt:10$$$tiltsplit:false$$$elexagg:1.2$$$range:300$$$colorcoding:false$$$colorcodinglimit:49$$$title:Groste$$$description:$$$email:$$$language:en$$$screenwidth:1280$$$screenheight:672 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 27 Styczeń 2025 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2025 W dniu 21.01.2025 o 13:26, sstar napisał: byłem tylko latem, ferraty, wędrówki czy wspinaczki ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 27 Styczeń 2025 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2025 45 minut temu, grimson napisał: mówisz- masz. wg symulatora widać na max 49km z górnej stacji Groste Express: https://www.udeuschle.de/panoramas/panqueryfull.aspx?mode=newstandard&data=lon:10.888611$$$lat:46.218877$$$alt:auto$$$altcam:10$$$hialt:false$$$resolution:20$$$azimut:180$$$sweep:359.4$$$leftbound:0.3$$$rightbound:359.7$$$split:60$$$splitnr:6$$$tilt:10$$$tiltsplit:false$$$elexagg:1.2$$$range:300$$$colorcoding:false$$$colorcodinglimit:49$$$title:Groste$$$description:$$$email:$$$language:en$$$screenwidth:1280$$$screenheight:672 A kiedy tam tak biało było? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 27 Styczeń 2025 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2025 3 godziny temu, Jeeb napisał: ferraty, wędrówki czy wspinaczki ? Ferraty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 28 Styczeń 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2025 19 godzin temu, sstar napisał: Ferraty mieliśmy z żonką taki fajny tydzień wiele lat temu to fota z cyklu "gdzie jet twoja dziewczyna ?" spaliśmy tutaj trzeba będzie kiedyś znowu tam pojechać 5 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cappo Napisano 28 Styczeń 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2025 Oj tak zdecydowanie warto, z żona w podróż po ślubie wybraliśmy się tam, szliśmy od Groste, do schroniska Tuckett, dalej do Alimonta i tutaj przedwcześnie musieliśmy skończyć, pokonał nas ten mały lodowiec z ostatniego zdjęcia, nijak nie dało przejść bokiem, a nie mieliśmy nawet raczków(a widzieliśmy że i w rakach ludzie idą bardzo ostrożnie i potrafili kawałek zjechać w dół ), więc zeszliśmy do Brentei i dalej do Madonny. 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 28 Styczeń 2025 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2025 3 minuty temu, Cappo napisał: Oj tak zdecydowanie warto, z żona w podróż po ślubie wybraliśmy się tam, szliśmy od Groste, do schroniska Tuckett, dalej do Alimonta i tutaj przedwcześnie musieliśmy skończyć, pokonał nas ten mały lodowiec z ostatniego zdjęcia, super @Cappo chciałem skanować stare slajdy ale już nie muszę po Twoich fotach, przeżyliśmy tam epicką burzę i ratowali się w Alimonta, ten lodowczyk jakoś udało się pokonać bez sprzętu i doszliśmy do 12 Apostołów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi