WojtekM Napisano Piątek o 17:18 Zgłoszenie Share Napisano Piątek o 17:18 Przynajmniej wysoko w górach widać już gdzieniegdzie całodobowe mrozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano Sobota o 14:42 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 14:42 21 godzin temu, mysiauek napisał: Na Kicku jeżdżą rateaki ale bardzo słabo to wygląda... Kitzsteinhorn startuje 10 października to się nie dziwię, że ratraki już pracują. Wcześniej bo 9 otworzą Stubai. Möltaler też ma ruszyć w październiku ale dopiero 23. Oczywiście te terminy nie są 100 % pewne. Wszystko zależy od pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano Sobota o 21:50 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 21:50 Widziałem filmiki z dzisiaj z przejazdu trasami po Hintertuxie. Dramat. Nie powinni otwierać jeszcze. Lód, szczeliny, czarny pył i pewnie kamienie też się znajdą. Luźnego śniegu a raczej w formie zdrapanego lodu malutko. Utwierdzam się w przekonaniu że w ostatnich latach lodowce jesienią (przynajmniej wczesną) są bardzo słabą opcją do jazdy. Potrzeba opadów śniegu i to dużych. Wiosna na lodowcach (kwiecień - maj) to jest inna kategoria. Wtedy wszystko gra i można być zadowolonym. Wtedy też planuję odwiedzać lodowce narciarsko. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 3 godziny temu Zgłoszenie Share Napisano 3 godziny temu (edytowane) W dniu 3.10.2026 o 23:50, pawelb91 napisał: Widziałem filmiki z dzisiaj z przejazdu trasami po Hintertuxie. Dramat. Nie powinni otwierać jeszcze. Lód, szczeliny, czarny pył i pewnie kamienie też się znajdą. Luźnego śniegu a raczej w formie zdrapanego lodu malutko. Utwierdzam się w przekonaniu że w ostatnich latach lodowce jesienią (przynajmniej wczesną) są bardzo słabą opcją do jazdy. Potrzeba opadów śniegu i to dużych. Wiosna na lodowcach (kwiecień - maj) to jest inna kategoria. Wtedy wszystko gra i można być zadowolonym. Wtedy też planuję odwiedzać lodowce narciarsko. Niestety lata coraz bardziej upalne i śnieg pojawia się w wysokich partiach gór coraz później; 9 lat temu byłem coś 25 września na Pitztalu i było absolutnie genialnie; od pewnie 10 lat jeżdżę (z chyba jedną przerwą) w połowie listopada na Tux i nigdy się nie zawiodłem - z tą różnicą, że od paru lat do ostatniej chwili się zastanawiam, czy się tym razem nie będzie ten pierwszy raz kiedy się zawiodę, bo śnieg pada coraz później i ostatnie zimy, to tak były opady last minute. Znalazłem parę zdjęć z z tego Pitztala z 21 września 2017: Edytowane 3 godziny temu przez Cosworth240 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi