WojtekM Napisano Piątek o 17:18 Zgłoszenie Share Napisano Piątek o 17:18 Przynajmniej wysoko w górach widać już gdzieniegdzie całodobowe mrozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano Sobota o 14:42 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 14:42 21 godzin temu, mysiauek napisał: Na Kicku jeżdżą rateaki ale bardzo słabo to wygląda... Kitzsteinhorn startuje 10 października to się nie dziwię, że ratraki już pracują. Wcześniej bo 9 otworzą Stubai. Möltaler też ma ruszyć w październiku ale dopiero 23. Oczywiście te terminy nie są 100 % pewne. Wszystko zależy od pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano Sobota o 21:50 Zgłoszenie Share Napisano Sobota o 21:50 Widziałem filmiki z dzisiaj z przejazdu trasami po Hintertuxie. Dramat. Nie powinni otwierać jeszcze. Lód, szczeliny, czarny pył i pewnie kamienie też się znajdą. Luźnego śniegu a raczej w formie zdrapanego lodu malutko. Utwierdzam się w przekonaniu że w ostatnich latach lodowce jesienią (przynajmniej wczesną) są bardzo słabą opcją do jazdy. Potrzeba opadów śniegu i to dużych. Wiosna na lodowcach (kwiecień - maj) to jest inna kategoria. Wtedy wszystko gra i można być zadowolonym. Wtedy też planuję odwiedzać lodowce narciarsko. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 9 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 9 godzin temu (edytowane) W dniu 3.10.2026 o 23:50, pawelb91 napisał: Widziałem filmiki z dzisiaj z przejazdu trasami po Hintertuxie. Dramat. Nie powinni otwierać jeszcze. Lód, szczeliny, czarny pył i pewnie kamienie też się znajdą. Luźnego śniegu a raczej w formie zdrapanego lodu malutko. Utwierdzam się w przekonaniu że w ostatnich latach lodowce jesienią (przynajmniej wczesną) są bardzo słabą opcją do jazdy. Potrzeba opadów śniegu i to dużych. Wiosna na lodowcach (kwiecień - maj) to jest inna kategoria. Wtedy wszystko gra i można być zadowolonym. Wtedy też planuję odwiedzać lodowce narciarsko. Niestety lata coraz bardziej upalne i śnieg pojawia się w wysokich partiach gór coraz później; 9 lat temu byłem coś 25 września na Pitztalu i było absolutnie genialnie; od pewnie 10 lat jeżdżę (z chyba jedną przerwą) w połowie listopada na Tux i nigdy się nie zawiodłem - z tą różnicą, że od paru lat do ostatniej chwili się zastanawiam, czy się tym razem nie będzie ten pierwszy raz kiedy się zawiodę, bo śnieg pada coraz później i ostatnie zimy, to tak były opady last minute. Znalazłem parę zdjęć z z tego Pitztala z 21 września 2017: Edytowane 9 godzin temu przez Cosworth240 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 1 godzinę temu Zgłoszenie Share Napisano 1 godzinę temu 7 godzin temu, Cosworth240 napisał: Niestety lata coraz bardziej upalne i śnieg pojawia się w wysokich partiach gór coraz później; 9 lat temu byłem coś 25 września na Pitztalu i było absolutnie genialnie; od pewnie 10 lat jeżdżę (z chyba jedną przerwą) w połowie listopada na Tux i nigdy się nie zawiodłem - z tą różnicą, że od paru lat do ostatniej chwili się zastanawiam, czy się tym razem nie będzie ten pierwszy raz kiedy się zawiodę, bo śnieg pada coraz później i ostatnie zimy, to tak były opady last minute. Znalazłem parę zdjęć z z tego Pitztala z 21 września 2017: w czwartek ma się ochłodzić o powyżej 2500 sypnąć śniegiem Mnie osobiście takie jesienne wyjazdy przestały bawić, wolę poczekać na poważny opad tak aby nie trzeba było jechać kolejkami na dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi