Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nie daje pomyślności dla tego powrotu Lindsey Vonn.
Zawodniczka o tak bogatej karierze chce wrócić po tylu kontuzjach, po tak długiej przerwie (5 lat) w wieku skończonych 40 lat.
Wiosną miała wymieniane kolano na sztuczne bo własne było już tak zniszczone że do niczego się nie nadawało.

Nie wiem jaki cel ma z tym powrotem? Wywołanie szumu swoją osobą?
Kiedyś jej kibicowałem, później z czasem zaczęła coraz bardziej irytować swoją postawą.
Pod koniec kariery promowała się na różne sposoby w tym tymi odcinkami "Chasing History".
Ostatni start zakończyła w chwale bo zdobyła brązowy medal MŚ w zjeździe w Are.
Teraz będzie rozmienianie się na drobne?
Także dla mnie to słaby pomysł i nie czekam w napięciu.

30 minut temu, pawelb91 napisał:

Zawodniczka o tak bogatej karierze chce wrócić po tylu kontuzjach, po tak długiej przerwie (5 lat) w wieku skończonych 40 lat.
Wiosną miała wymieniane kolano na sztuczne bo własne było już tak zniszczone że do niczego się nie nadawało.

Kiedyś jej kibicowałem, później z czasem zaczęła coraz bardziej irytować swoją postawą.
Pod koniec kariery promowała się na różne sposoby w tym tymi odcinkami "Chasing History".

Chyba tak będzie jak myślisz,MH z trzecim czasem przejazdu to jednak zupełnie co innego.Ale najbardziej spektakularny powrót miał miejsce w Polsce,gdy Ludwika Majerczyk Marczułajtis po wielu latach nieobecności na trasach,namówiona przez siostrę jechała gigant na FIS Palenica,i to jak...W wieku 82 lat,a nie 40,jak Lindsey...A że było to 2 lata temu,więc oni z tymi powrotami chyba się na nas zapatrzyli...

• Like 2

W dniu 15.11.2024 o 11:16, pawelb91 napisał:

Tyson wrócił na ring w wieku 58 lat i został zdominowany przez młodego sterydziarza w ringu. Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść.

• 2 weeks later...
On 11/16/2024 at 6:13 PM, grimson said:

Tyson wrócił na ring w wieku 58 lat i został zdominowany przez młodego sterydziarza w ringu. Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść.

Po co, żeby odrywać kupony od wcześniejszej sławy? Ammann skacze do dziś, kończy gdzieś na ostatnich miejscach, jeśli się zakwalifikuje. Ale skacze, bo daje mu to wielką frajdę. Podobnie Noriakiemu. Małysz odszedł w blasku flashy. I co z tego? Wolę tych, których wciąż cieszy i nie wstydzą się porażek, od tych wyrachowanych.

A to Simon zgarnął Małyszowi z przed nosa wszystkie złota olimpijskie...

Edytowane przez marekesz
  • Like 2

On 11/15/2024 at 11:16 AM, pawelb91 said:

No widzisz, pewnie będzie zajmować ostatnie miejsca, ale będzie się z tego cieszyć. Widocznie jej tego brakuje i nie będzie się wstydzić kiepskich wyników, w przeciwieństwie do Ciebie pewnie. To nie jest rozmienianie się na drobne. To raczej brak rozdętego ego. Z rozdętym ego kończy się w basku flashy i odrywa kupony.

Edytowane przez marekesz
  • Like 1

51 minut temu, marekesz napisał:

No widzisz, pewnie będzie zajmować ostatnie miejsca, ale będzie się z tego cieszyć. Widocznie jej tego brakuje i nie będzie się wstydzić kiepskich wyników, w przeciwieństwie do Ciebie pewnie. To nie jest rozmienianie się na drobne. To raczej brak rozdętego ego. Z rozdętym ego kończy się w basku flashy i odrywa kupony.

Nie zgadzam się, ale każdy ma swoje zdanie. 
Ciekawy jestem czy w ogóle ten powrót się odbędzie, czy faktycznie zobaczymy ją na starcie zawodów PŚ...

• Like 1

Ciekawy wczorajszy slalom pań przy przymusowej nieobecności Shiffrin.
Pierwsze zwycięstwo w karierze Camille Rast ze Szwajcarii.

Następny weekend zawodów pań w Mont Tremblant (Kanada) odwołany... brak wystarczającej ilości sniegu. Szkoda bo w zeszłym sezonie był tam ciekawy garbaty gigant. 
FIS ma podać zastępstwo za te zawody (mają być rozgrywane później w sezonie). 

Panowie już jutro zaczynają szusy (treningi DH) w kultowym Beaver Creek, będzie się działo.

• Like 1

Niestety Marcel Hirscher rozwalił kolano (zerwane więzadło krzyżowe) podczas treningu GS w Reiteralm. Sezon zakończony dla niego. Czy to też definitywny koniec kariery? Szkoda bo krótki był ten powrót, w Solden zaprezentował się bardzo dobrze, w slalomach gorzej... może już nie być dalszych okazji.

https://skiweltcup.tv/index.php/update-marcel-hirscher-verletzt-comeback-nach-kreuzbandriss-vorzeitig-beendet/

Felerny przejazd:

https://www.instagram.com/reel/DDG7C7jOtbT/?igsh=aDYxank2cWJvY3o4

Screenshot_20241203-1030252.png.ad47348ef4a7b4dd6504839b5f62fde5.png

Edytowane przez pawelb91
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 4

3 godziny temu, pawelb91 napisał:

Niestety Marcel Hirscher rozwalił kolano (zerwane więzadło krzyżowe) podczas treningu GS w Reiteralm. Sezon zakończony dla niego. Czy to też definitywny koniec kariery? Szkoda bo krótki był ten powrót, w Solden zaprezentował się bardzo dobrze, w slalomach gorzej... może już nie być dalszych okazji.

https://skiweltcup.tv/index.php/update-marcel-hirscher-verletzt-comeback-nach-kreuzbandriss-vorzeitig-beendet/

Felerny przejazd:

https://www.instagram.com/reel/DDG7C7jOtbT/?igsh=aDYxank2cWJvY3o4

Screenshot_20241203-1030252.png.ad47348ef4a7b4dd6504839b5f62fde5.png

no szkoda bo liczyłem na medale dla Holandii. Potwierdza się moja zasada - na starość nie jeździmy na GSach

Mikaela Shiffrin nie wystartuje w Beaver Creek. Nie doszła jeszcze do pełnej sprawności po upadku w Killington. Nie wiadomo jeszcze kiedy wróci do rywalizacji w PŚ. Lindsey Vonn po pięcioletniej przerwie w najbliższym czasie wystartuje w zawodach FIS w Kolorado a dokładniej Copper Mountain. Będą to starty w supergigancie i zjeździe. Jej celem są oczywiście starty w PŚ. Nie stawia przed sobą celów odnośnie wyników, chce tylko czerpać przyjemność z samych startów.

• Like 4

W Beaver Creek trwa obecnie pierwsza sesja treningowa zjazdu kobiet. Najwięcej stracić lub zyskać można w 2 sektorze. Z ostatnim 52 numerem startowym powinna się zaprezentować Maryna Gąsienica-Daniel. Ciekawe jak wypadnie w stawce najlepszych. U panów Marco Schwarz po operacjach wrócił do treningów. Przybędzie kolejny rywal do podium w slalomie.

• Like 3

• 4 weeks later...