Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Siostra presents

sstar

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, sstar napisał:

Proporcje odnosiły się do odniesienia do mojej siostry. Znam twoją opinię na jego temat. Wg mnie podczepiliście do za mocnego i ambitnego konia, to tak a propos zespołów vs solo. Coś jak Berbeka z Bieleckim.

Tak to jest, jak się nie pisze składnie i logicznie. Powyżej to samo: tekst niezrozumiały, jakieś omamy, skrótowce.

• Haha 1
  • Downvote 1

26 minut temu, MarioJ napisał:

Tak to jest, jak się nie pisze składnie i logicznie. Powyżej to samo: tekst niezrozumiały, jakieś omamy, skrótowce.

Niech ci będzie… ale żebyś to ty mnie poprawiał z polskiego;-)

IMG_6643.jpeg

IMG_6642.jpeg

Edytowane przez sstar

44 minuty temu, Jeeb napisał:

piękny chodniczek jak w parku

wg mnie idea podobna jak na Szpiglasową, przy pewnym natężeniu ruchu, aby zapewnić względne bezpieczeństwo i chyba zmniejszyć w sumie erozję, to konieczność, pamiętam różne czujne trawki czy jakieś piarżyska w dolomitach, czy inne kruszyzny, bezpieczniej się człowiek czuł na wspinaczce wzdłuż sztucznych ułatwień a nawet w czystej skale ps masz jakieś resentymenty związane z naturą?

Edytowane przez sstar
  • Like 1

3 godziny temu, sstar napisał:

wg mnie idea podobna jak na Szpiglasową, przy pewnym natężeniu ruchu, aby zapewnić względne bezpieczeństwo i chyba zmniejszyć w sumie erozję, to konieczność, pamiętam różne czujne trawki czy jakieś piarżyska w dolomitach, czy inne kruszyzny, bezpieczniej się człowiek czuł na wspinaczce wzdłuż sztucznych ułatwień a nawet w czystej skale ps masz jakieś resentymenty związane z naturą?

dla Nepalczyków budowanie schodów jest jak u nas budowa autostrad

pamiętam z trekkingu do Sanktuarium Annapurny wioskę Hchomrong gdzie między górną a dolną częścią było 600 metrów różnicy poziomów i 3 tysiące schodów

IMG_9242.JPG

IMG_9243.JPG

IMG_9247.JPG

IMG_9253.JPG

IMG_9254.JPG

IMG_9255.JPG

IMG_9262.JPG

IMG_9267.JPG

• Like 5
  • Thanks 1

48 minut temu, zając napisał:

Też mam z wczoraj ale klasyczną wersję :D

Smacznego. A tymczasem moja siostra raczej lody. Zasięgu brak. Ani messenger, ani telefon. Aktywna 8h temu pewno jak wychodziła z Dingboche. Znaczy Dukla minięta razem. Potem podejście pod Lobuche trochę stromiej. Wioska nie szczyt.

W dniu 28.02.2025 o 12:21, zając napisał:

Dla mnie to kompletna egzotyka i wyższy poziom abstrakcji geograficznej 😁 tak że szacunek dla Sistar ;)

Siostra skończyła geografię;-) Ale uczy angielskiego. Ot proza życia. Dzięki. Dwa dni były bez wieści, ale widać, że karawana idzie dalej... oby zdążyła z powrotem bo już chyba za tydzień ma samolot powrotny. PS ja też do tej pory ja kochałem, od teraz szanuję;-) żart pochodzi od Dostojewskiego, w jednej z książek powiedział to zdradzony mąż komunista, u mnie nieco inny wydźwięk ale też pasi:-)

IMG_9217.png

IMG_9218.png

Edytowane przez sstar
  • Like 1