JC Napisano 15 Maj Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj Objechałem na rowerze Velo Czorsztyn , po raz pierwszy 😋. Trasa świetna, zwłaszcza widokowo. Nie będę teraz rozpisywał się w temacie walorów wizualnych, ale chciałbym przekazać, że powstaje nowy odcinek ścieżki, który zapewni bezpieczny przejazd z okolicy zapory z Nidzicy w kierunku Czorsztyna. Na sporym odcinku jest już wytyczona ścieżka, a na jej części kładziony jest asfalt. 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 15 Maj Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2 godziny temu, JC napisał: Velo Czorsztyn , po raz pierwszy 😋. Trasa świetna, zwłaszcza widokowo. Widokowo tak.. ale to inwestycja która z pięknego górskiego jeziora zrobiła zbiornik przeciwpożarowy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 16 Maj Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj W dniu 15.05.2025 o 20:54, Lexi napisał: Widokowo tak.. ale to inwestycja która z pięknego górskiego jeziora zrobiła zbiornik przeciwpożarowy.. To jest zbiornik (wcześniej nazywany zalewem). Żadne tam jezioro. Pływałem po nim i w nim też. Jest to malowniczy obiekt, jednak pamiętajmy, że sztucznie stworzony. p.s. Moja mama była na jego piętrzeniu. Podobnie jak na kilku innych tego typu obiektach. Taka praca 😉. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 17 Maj Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 10 godzin temu, moruniek napisał: To jest zbiornik (wcześniej nazywany zalewem). Dopóki zalew był "dziki" było OK, teraz ma kamienne nasypy jak każda regulowana rzeka .. a te koszmarne barierki do samego Nowego Targu.. szkoda słów. Od dziesięcioleci tam jeździłem na ryby. Przez lata trzymałem tam łódż na wodzie (cały sezon). Od powstania ścieżki na polance (kumpel dzierżawił) przestało być już cicho i spokojnie.. zrobił sie zgiełk , syf i komercha - już. mnie tam nie ma. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 17 Maj Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2 godziny temu, Lexi napisał: Od powstania ścieżki na polance (kumpel dzierżawił) przestało być już cicho i spokojnie.. zrobił sie zgiełk , syf i komercha - już. mnie tam nie ma. W Weekendy to nawet taką ścieżką rowerową nie da sie przejechać i to w mniej turystycznych miejscach (Velo Dunajec okolice dwóch Sączów). Co chwile ktoś zajeżdża albo wpadają dzieci bez kontroli albo ktoś biegnie z psem, albo ktoś na rolkach "pod prąd" itp... horror. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 21 Maj Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 23 Maj Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj W dniu 17.05.2025 o 11:32, pawelb91 napisał: W Weekendy to nawet taką ścieżką rowerową nie da sie przejechać i to w mniej turystycznych miejscach (Velo Dunajec okolice dwóch Sączów). Co chwile ktoś zajeżdża albo wpadają dzieci bez kontroli albo ktoś biegnie z psem, albo ktoś na rolkach "pod prąd" itp... horror. Da się spokojnie przejechać, tylko trzeba zachować uwagę i nie zapieprzać ile siły w nogach. To nie 'tur de poloń' . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi