Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Objechałem na rowerze Velo Czorsztyn , po raz pierwszy 😋. Trasa świetna, zwłaszcza widokowo. Nie będę teraz rozpisywał się w temacie walorów wizualnych, ale chciałbym przekazać, że powstaje nowy odcinek ścieżki, który zapewni bezpieczny przejazd z okolicy zapory z Nidzicy w kierunku Czorsztyna. Na sporym odcinku jest już wytyczona ścieżka, a na jej części kładziony jest asfalt. 

IMG_3980.jpeg

• Like 6
  • Thanks 2

2 godziny temu, JC napisał:

Velo Czorsztyn , po raz pierwszy 😋. Trasa świetna, zwłaszcza widokowo.

Widokowo tak.. ale to inwestycja która z pięknego górskiego jeziora zrobiła zbiornik przeciwpożarowy..

W dniu 15.05.2025 o 20:54, Lexi napisał:

Widokowo tak.. ale to inwestycja która z pięknego górskiego jeziora zrobiła zbiornik przeciwpożarowy..

To jest zbiornik (wcześniej nazywany zalewem). Żadne tam jezioro. Pływałem po nim i w nim też. Jest to malowniczy obiekt, jednak pamiętajmy, że sztucznie stworzony. 

p.s.

Moja mama była na jego piętrzeniu. Podobnie jak na kilku innych tego typu obiektach. Taka praca 😉.

10 godzin temu, moruniek napisał:

To jest zbiornik (wcześniej nazywany zalewem).

Dopóki zalew był "dziki" było OK, teraz ma kamienne nasypy jak każda regulowana rzeka ..  a te koszmarne barierki do samego Nowego Targu.. szkoda słów. Od dziesięcioleci tam jeździłem na ryby. Przez lata trzymałem tam łódż na wodzie (cały sezon).

Od powstania ścieżki na polance (kumpel dzierżawił) przestało być już cicho i spokojnie.. zrobił sie zgiełk , syf i komercha - już. mnie tam nie ma.

• Like 2

2 godziny temu, Lexi napisał:

Od powstania ścieżki na polance (kumpel dzierżawił) przestało być już cicho i spokojnie.. zrobił sie zgiełk , syf i komercha - już. mnie tam nie ma.

W Weekendy to nawet taką ścieżką rowerową nie da sie przejechać i to w mniej turystycznych miejscach (Velo Dunajec okolice dwóch Sączów). Co chwile ktoś zajeżdża albo wpadają dzieci bez kontroli albo ktoś biegnie z psem, albo ktoś na rolkach "pod prąd" itp... horror. 

• Like 1
  • Thanks 1

W dniu 17.05.2025 o 11:32, pawelb91 napisał:

W Weekendy to nawet taką ścieżką rowerową nie da sie przejechać i to w mniej turystycznych miejscach (Velo Dunajec okolice dwóch Sączów). Co chwile ktoś zajeżdża albo wpadają dzieci bez kontroli albo ktoś biegnie z psem, albo ktoś na rolkach "pod prąd" itp... horror. 

Da się spokojnie przejechać, tylko trzeba zachować uwagę i nie zapieprzać ile siły w nogach. To nie 'tur de poloń' . 

• Like 1