Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Szczyrk - COS Skrzyczne

naczos

Rekomendowane odpowiedzi

Objechałem dziś cały dół ponownie z wyjątkiem czerwonej przez las. Na niebieskiej po wjeździe do lasu już sporo gruzu dalej jak odbijemy w lewo pod kanapę ok jak pojedziemy prosto to sporo gruzu. Końcówka czerwonej też już gruz się pojawia. FIS można bez najmniejszych problemów zrobić do samego końca bez gruzu.  Poniżej fotki z FIS i końcówki czerwonej.

IMG_20250120_092844.jpg

IMG_20250120_092918.jpg

IMG_20250120_100904.jpg

IMG_20250120_101054.jpg

IMG_20250120_101449.jpg

IMG_20250120_112821.jpg

• Like 11
  • Thanks 2

14 godzin temu, pejot napisał:

Kolejny objazd dołu zrobiony po dwóch dniach przerwy. Na FIS i niebieskiej wzdłuż kanapy jest po czym jeździć. Reszta do przejechania ale z gruzem :).

wielkie dzięki bo Twoje foty budzą wspomnienia, poniżej Piekiełka i Kanion już nie ratrakowali ?

Za tym mostkiem trzeba jeszcze podchodzić czy jakoś to przeprofilowali ?

16 minut temu, Jeeb napisał:

wielkie dzięki bo Twoje foty budzą wspomnienia, poniżej Piekiełka i Kanion już nie ratrakowali ?

Za tym mostkiem trzeba jeszcze podchodzić czy jakoś to przeprofilowali ?

Piekiełko i poniżej musiało być jakiś czas temu ratrakowane bo jest w miarę równo a i niebieska była otwarta oficjalnie kilka dni. Kanion nie ratrakowany. 

Za mostkiem nadal trzeba podjeść nic się nie zmieniło.

• Like 1

Jeździłem sobota, poniedziałek, wtorek i czwartek nie było żadnych kolejek (zarówno przy nowej kanapie jak i przy starej).

Wygląda że nowa kanapa zmniejszyła kolejki w COS ale to trzeba by dłużej po obserwować.

Na SON jak to na SON najwięcej ludzi do kanapy na Zbójnicką Kopę. Do Gondoli każdego dnia właściwie na bieżąco, do niebieskiej też na bieżąco i żółta kanapa czasem prawie na bieżąco a czasem chwilę trzeba postać najdłużej stałem w sobotę ok południa 7 minut.

• Like 4
  • Thanks 1

3 godziny temu, pejot napisał:

Piekiełko i poniżej musiało być jakiś czas temu ratrakowane bo jest w miarę równo a i niebieska była otwarta oficjalnie kilka dni. Kanion nie ratrakowany. 

Za mostkiem nadal trzeba podjeść nic się nie zmieniło.

Jak się zabierzesz z prędkością od tego skrętu w lewo przed mostkiem to spokojnie da się dojechać do rozwidlenia niebieskiej i czerwonej. Dopiero tam trzeba podejść jakieś 10 metrów, jeżeli chcesz jechać dalej czerwoną lub wzdłuż kanapy. Zaznaczyłem na zrzucie mapy miejsce gdzie trzeba trochę podejść.

IMG_8202.jpeg

• Thanks 1

W dniu 24.01.2025 o 19:58, kordiankw napisał:

Jak się zabierzesz z prędkością od tego skrętu w lewo przed mostkiem to spokojnie da się dojechać do rozwidlenia niebieskiej i czerwonej. Dopiero tam trzeba podejść jakieś 10 metrów, jeżeli chcesz jechać dalej czerwoną lub wzdłuż kanapy. Zaznaczyłem na zrzucie mapy miejsce gdzie trzeba trochę podejść.

IMG_8202.jpeg

Mi generalnie chodziło o to że nic tam nie robili za tym mostkiem i dalej jest pod górkę, a że jak się na mostek wkroczy z odpowiednią prędkością to na luzie się wszystko ładnie przejedzie to wiadoma sprawa. Ja w tych warunkach z fotek nie jestem w stanie nabrać odpowiedniej prędkości bo jak jej nabiorę to obawiam się że jeszcze w ten mostek nie trafię :).

• Like 4
  • Thanks 1

2 godziny temu, Tytus Atomicus napisał:

Bardzo przepraszam za głupie pytanie… wieki już w Szczyrku nie byłem.

Czy wjazd na Skrzyczne “wchodzi” do dziennego GoPassu, czy to całkiem osobna firma?

I jak w praktyce działają skibusy?

Tak - wchodzi.

Jest raczej tłoczno, też mogą stać w korkach. 

3 godziny temu, korylcio napisał:

Ktoś może podzielić się informacją nt warunków na COS? Jest możliwy zjazd do mety?

Nie ma możliwości.

Warunki dziś całkiem niezłe, dużo lepsze niż wczoraj. Brak kolejek.

Intensywnie dośnieżają, więc powinno się sukcesywnie poprawiać. Śnieżą nawet trasę koło orczyka w Dolinach

Edytowane przez Harnas22

Wczoraj od 8:30 do 16:15 jazda COS + SON. Prawdziwy game changer - nowa kanapa na COSie, jazda na okrągło przez cały dzień. Pomimo wiosennej aury i średniego nastawienia, warunki 8.5/10 cały dzień, 0 muld.

Zauważalna mniejsza ilość narciarzy porównując z poprzednimi latami, np. brak kolejek do gondoli, do żółtej kanapy już niekoniecznie.

Powtórzę się, największy must have to zbiorniki. 

• Like 6

W dniu 6.02.2025 o 07:43, korylcio napisał:

Wczoraj od 8:30 do 16:15 jazda COS + SON. Prawdziwy game changer - nowa kanapa na COSie, jazda na okrągło przez cały dzień. Pomimo wiosennej aury i średniego nastawienia, warunki 8.5/10 cały dzień, 0 muld.

Da się górą przejechać na nartach z COS do SON czy wytopiło wszystko?