gregor_g4 Napisano 14 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 Witojcie, ostatnio skitury są wśród forumowiczów coraz popularniejsze, co widać po rosnącej liczbie relacji. Może warto w trakcie sezonu podawać tutaj info kto gdzie i kiedy się wybiera i przez to uda się zorganizować wspólne foczenie? Albo taki temat przekona niezdecydowanych by w końcu spróbować. Jest dużo osób z okolic Beskidów, więc myślę, że jest szansa powodzenia Ale temat oczywiście dla całej Polski Ja sezon planuję rozpocząć późno, bo dopiero w okolicy Nowego Roku, w planie na pewno Pilsko na rozgrzewke (różne warianty) Rysianka, Babia... Ale na pewno znajdą się zapaleńcy, którzy wystartują dużo wcześniej 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 14 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 Oby tylko zima dopisała , to ja bardzo chętnie z forumowiczami jakąś turę uskutecznię .Chociaż , jak pójdę np z johnnym , to obawiam się , że może mnie swoim tempem zarżnąć na pierwszym podejściu . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 6 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2016 My z Wrocławia chcielibyśmy się wybrać w tym sezonie na Pilsko/Żywiecczyzne. Jak się uda, to damy znać na forum. Wyjazdy lokalne w Sudetach natomiast zdecydowaliśmy się koordynować na fejsie. Mamy założoną grupę pod adresem https://www.facebook.com/groups/SkituryWro/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 6 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2016 Jestem za! co prawda zrobił się beton, ale... podobno delikatnie sypie! jak zrobię serwis nart to może pojawię się na Rysiance albo Pilsku w weekend 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 6 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2016 Ja wstępnie z moją grupą planujemy na weekend ( najprawdopodobniej niedziela ) Stoh w W.Fatrze , ew. Łomnickie Sedlo lub W.Raczę . Wszystko zależy od pogody , warunków i mojego zdrowia , bo mnie jakieś przeziębienie dopadło , ale na szczęście pomału odpuszcza . Wyjazd z Andrychowa ok. 5-6 rano . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 6 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2016 Ja z kolei z objechanych tras rowerem będę chciał zdobyć Rycerzową. Ta góra zawsze budziła u mnie respekt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 6 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2016 Ja bym chciał wejść na byle co, byle tylko wejść! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 7 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 Poniedziałek, wtorek, środa? Ktoś chętny? W poniedziałek rozgrzewka, Pilsko z granicy, a potem się zobaczy co dalej - mam czas max do 14. Później można po Słowacji się pokręcić, a w kolejne dni Rysianka? Babia? Wszystkoo zależy od mojej kondycji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 7 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 Ja zasadniczo poniedziałek, wtorek, środa siedzę w domu na kanapie. Pilsko z granicy? Super, chętnie no tak ale nawet nart na bagażnik nie podniosę. Ale tyle jest śniegu wokół domu, że jutro zrobię sobie chyba rundkę, jedną wokół aby selfie uaktualnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 7 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 Twoje perypetie sklonily mnie do przemyslen, bo moja wydolnosc mnie nie zadowala - na wiosne robie badania. Byc moze jest to skutek malej aktywnosci w ostatnich latach, przebytych kontuzji - liczne narkozy i RTG, ale ide na spacerek zobaczyc jak to bedzie - bez spiny wlasnym tempem. Po kilku dniach turowania powinno byc widac efekty - poprawa kondycji, jesli nie bedzie ich widac, to trzeba zaczac sie martwic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 7 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 Nie jesteś pierwszy. U nas jest taka grupa skiturowa beskidzka. Chłopaki zdobywają Skrzyczne bez większego postoju a tętno cały czas nie wzrośnie powyżej 80. Nie jeden z moich znajomych, bo to bardzo modne się zrobiło, próbował z nimi i nie daje rady i o dziwo właśnie po przejściach kliniczno-szpitalnych. Cholerstwo te leki, lepiej nic nie brać jak boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 7 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 17 minut temu, gregor_g4 napisał: Twoje perypetie sklonily mnie do przemyslen, bo moja wydolnosc mnie nie zadowala - na wiosne robie badania. Byc moze jest to skutek malej aktywnosci w ostatnich latach, przebytych kontuzji - liczne narkozy i RTG, ... ... wizytach w austriackich szczelinach poza trasą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Planujemy w weekend ( sobota lub niedziela ) zrobić coś w Wielkiej Fatrze .Szczegóły jutro . Może ktoś chętny ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Wstępnie bym się pisał, choć nie wiem czy czas pozwoli... Daleko to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 ok 160km z BB lub Andrychowa ( max 2,5-3 godziny samochodem ) ,wyjazd ok. 4-4,30 rano jak akcja w sobotę , to kumpel z BB też by jechał , więc mógłbyś się ew. podłączyć jak w niedzielę , to moglibyśmy Cię zabrać np. z Jeleśni , 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 26 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2017 ktoś chętny na jakąś turę w środku tygodnia, ewentualnie w weekend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 7 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2017 robi się znowu warun , więc czemu by tego nie wykorzystać . Plan na niedzielę : optimum ( cały dzień powrót ok. 18-19-ta ) :Dolina Żarska - jak będzie z kim iść , minimum ( powrót po południu 14-15-ta ) : Salatyn albo Kasprowy , albo Kopa Kondracka jacyś chętni ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 7 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2017 Wstępnie przemyślę sprawę... Mieliśmy plan z Andy-w i Mati1981 żeby zaliczyć Kasprowego, więc może chłopki też coś napiszą? Dla mnie może być każdy kierunek, choć preferowałbym ten, gdzie ewentualnego dymania z buta będzie najmniej, bo nie mam skitourowych... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 8 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2017 Ja w każdym razie jutro o 4,30 startuję z Andrychowa do Zakopanego . Na celowniku jest KW . Miało być coś bardziej ambitnego , ale trójka lawinowa w górnych partiach Tatr trochę mnie ostudziła . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 8 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2017 Ja ostatecznie sobie odpuszczam. Może wybiorę się na Rohace przy wyciągowo (jedyne w miarę bliskie miejsce, do którego dotrę o rozsądnej porze, startując o 10 rano... )),ale chyba skończę na... rowerze. Cały ten sezon nieco odpuściłem, żeby następny był bardziej ciekawy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 9 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2017 8 godzin temu, johnny_narciarz napisał: Cały ten sezon nieco odpuściłem, żeby następny był bardziej ciekawy... I to jest optymistyczne podejście do tematu! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi