JurekByd Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 ZERMATT - CERVINIA 05.04 - 13.04 Mam propozycję wyjazdu do topowego ośrodka, leżącego u stóp Matterhornu - Zermatt - Cervinii , czyli najwyżej położone trasy w Alpach , 358 km do naszej dyspozycji - tu po prostu każdy narciarz powinien odbyć pielgrzymkę choć raz w życiu . Mimo iż jest to najdroższy ośrodek w Europie , udało mi się znaleźć dobrą ofertę - 2500 zł za 7 dni w apartamencie przy stoku z 6 - dniowym karnetem międzynarodowym na obie strony - szwajcarską i włoską oraz oczywiście przejazdem komfortowym busem i wyżywieniem HB - śniadania i obiadokolacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 Masz ofertę na październik/listopad 2018? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 6 Wrzesień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 W październiku / listopadzie tam nie warto - za mało otwartych tras - w tych miesiącach będą wyjazdy do Kaprun lub Molltaler Gletscher . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 2 godziny temu, JurekByd napisał: 2500 pewnie nie PLN tylko CHF 😀 no chyba ze to spanie przy trasie jest w namiotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 6 Wrzesień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 Złotych Janusz , złotych , ale jak ktoś lubi i chce pod namiotem to może sobie zabrać - miejsca w busie nie brakuje 😉 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 3 godziny temu, JurekByd napisał: W październiku / listopadzie tam nie warto - za mało otwartych tras - w tych miesiącach będą wyjazdy do Kaprun lub Molltaler Gletscher . Nie rozwinąłeś moich wątpliwości w temacie gdzie zacząć nowy sezon narciarski, Austrią, Włochy czy Słowacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 2 godziny temu, Sariensis napisał: gdzie tam gdzie spadnie pierwszy śnieg w większej ilości a jak nie to do hali osobiście sezon rozpocząłem 1 lipca w Cervinia a teraz kontynułuję w hali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 3 godziny temu, JurekByd napisał: złotych , naprawdę podziwiam Twoją kalkulację, przed wielu laty miałem w Zermatt taką znajomą bacie co przenocowała i dawała 2 posiłki za 45 CHF na dobę ale te czasy się skończyły, teraz poniżej 100 CHF nikt nie chce rozmawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 (edytowane) 27 minut temu, Jeeb napisał: tam gdzie spadnie pierwszy śnieg w większej ilości a jak nie to do hali osobiście sezon rozpocząłem 1 lipca w Cervinia a teraz kontynułuję w hali A ja z żoną chce jechać, w zeszłym sezonie start był w Ischgl w listopadzie, teraz chciałbym w innym miejscu, które będzie otwarte, śnieg będzie w tym roku szybko, takie mam przeczucia, Alpejskie kurorty otwierają sie w tym roku wczesniej pomnę zeszlosezonowych obfitych opadów. W Austri niby lepiej, ale we Włoszech fajny klimat a na Slovesnko mam wybitnie blisko, No i jest dylemat, teraz jeszcze nie mogę jeździć bo mi lekarz nie pozwala, nawet ma obiekcje co do lotu do Madrytu pod koniec września ;). Edytowane 6 Wrzesień 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 Biorąc pod uwagę że skipass 6 dniowy międzynarodowy kosztuje 380CHF (~1470zł na dzień dzisiejszy) to na zakwaterowanie przy stoku i przejazd zostaje 1000zł. Faktycznie super oferta jak na to miejsce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 2 godziny temu, Sariensis napisał: Nie rozwinąłeś moich wątpliwości w temacie gdzie zacząć nowy sezon narciarski, Austrią, Włochy czy Słowacja? No, ale jeżeli chcesz wcześnie zacząć, to jak możesz brać Słowację realnie pod uwagę??? Gdzie byś tam chcial pojeżdzić i kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 54 minuty temu, Jeeb napisał: .......... kontynułuję w hali Co robisz w tej hali, konkretnie, bo nie rozumiem? Pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 19 minut temu, WojtekM napisał: No, ale jeżeli chcesz wcześnie zacząć, to jak możesz brać Słowację realnie pod uwagę??? Gdzie byś tam chcial pojeżdzić i kiedy? Na Chopoku będzie szybko otwarte, powinni wystartować pod koniec listopada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 16 minut temu, Sariensis napisał: Na Chopoku będzie szybko otwarte, powinni wystartować pod koniec listopada. Chopok rusza 1 grudnia, ale ile będzie otwarte to zależy przede wszystkim od temperatur w listopadzie co ma wpływ na naśnieżanie. Na super warunki na początku grudnia bym nie liczył. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 (edytowane) 23 minuty temu, Sariensis napisał: Na Chopoku będzie szybko otwarte, powinni wystartować pod koniec listopada. Pod koniec listopada Chopok to śmiałe założenie edit: widzę, że wyżej ktoś mnie ubiegł powyżej (@pawelb91) - na forum są wątki o Jasnej. poczytaj - początek grudnia zazwyczaj coś tam działało, z naciskiem na coś. Edytowane 6 Wrzesień 2018 przez WojtekM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 Ale w Alpach tez szału na otwarciu nie ma, No chyba ze w kwestii cen na otwarciu ;). Ischgl startuje 22listada, Chopok 1 grudnia, za karnet na 3 dni w Ischgl, mam karnet na cały sezon na Słowację (780,00 PLN) jest nad czym, pomyśleć, te kilka dni więcej mnie nie zabije ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 1 minutę temu, WojtekM napisał: Pod koniec listopada Chopok to śmiałe założenie Jestem urodzonym optymistą, poza tym byłem na Kasprowym w listopadzie 2017 i było bardzo dobrze, aż żal ze tylko freerderzy mogli pojeździć na kompletnie pustych stokach. Wyższe partie Chopoka mi wystarcza , lucky nie sa mi potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 1 minutę temu, Sariensis napisał: Jestem urodzonym optymistą, poza tym byłem na Kasprowym w listopadzie 2017 i było bardzo dobrze, aż żal ze tylko freerderzy mogli pojeździć na kompletnie pustych stokach. Wyższe partie Chopoka mi wystarcza , lucky nie sa mi potrzebne. Pewnie, że tak - ale czekałbym z zaplanowaniem tam wyjazdu do ostatniej chwili raczej w tym terminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 Na wyższe partie Chopoka to można nawet i czekać do połowy grudnia jak nie dłużej... Bywało i tak że otworzyli Biela Put na początek sezonu i heja. Większe prawdopodobieństwo czynnych tras od Lukovej w dół niż w górę. Taka specyfikacja tamtego miejsca. Ale to nie temat o Chopoku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 No skocze na Wyskokie Tatry, karnet jest na Słowację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 3 godziny temu, Jeeb napisał: naprawdę podziwiam Twoją kalkulację, przed wielu laty miałem w Zermatt taką znajomą bacie co przenocowała i dawała 2 posiłki za 45 CHF na dobę ale te czasy się skończyły, teraz poniżej 100 CHF nikt nie chce rozmawiać. inna gadka jest jak bierzesz dwa miejsca, a inne jak 9 albo 18 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 (edytowane) 6 godzin temu, Sariensis napisał: Nie rozwinąłeś moich wątpliwości w temacie gdzie zacząć nowy sezon narciarski, Austrią, Włochy czy Słowacja? tylko do Austrii nie jedz jako kierowca, bo w przypadku kontroli przez ich policję możesz wyskoczyć z kasy za zalegle przewinienia drogowe Edytowane 6 Wrzesień 2018 przez wojgoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2018 8 godzin temu, wojgoc napisał: tylko do Austrii nie jedz jako kierowca, bo w przypadku kontroli przez ich policję możesz wyskoczyć z kasy za zalegle przewinienia drogowe @wojgoc, nie martw się, posiadam wiele samochodów i na pewno pojadę takim, który nie jest zarejestrowany w bazie danych, ale dzięki za troskę ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 7 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2018 20 minut temu, Sariensis napisał: posiadam wiele samochodów poproszę Admina o przeniesienie części postów z tego wątku do działu: https://www.skionline.pl/forum/forum/31-samochodem-na-narty/ 💩 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 7 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2018 9 godzin temu, MarioJ napisał: inna gadka jest jak bierzesz dwa miejsca, a inne jak 9 albo 18 w Zermatt możesz najwyżej wyhandlować prowizję dla organizatora ale w żadnym hotelu przy trasie nie dostaniesz w sezonie 50% zniżki dla każdego uczestnika. tu przykładowy hotel na stoku https://www.riffelalp.com/cms/output.php?id=139&idratecode=11147173 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi