sylwiasylwia3389 Napisano 24 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2019 Witam! Mam pytanie. Czy dobrym pomysłem jest znów wejść na stok po 7 latach przerwy. Jako 13 latka (buntowniczka) gdy rodzice proponowali mi pójść z nimi na stok zawsze im odmawiałam szczerze to z lenistwa. I teraz strasznie korci mnie by znów ubrać buty oraz zapiąć narty i wejść na stok (oczywiście dla początkujących). Lecz nie wiem czy jest tego sens czy dam sobie radę. Sezon za niedługo. Bardzo dziękuję z góry za odpowiedź. Pozdrawiam i liczę na rady. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 24 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2019 Witaj Sylwia, to jest bardzo dobry pomysł 😀. Generalnie takich motorycznych umiejętności się nie zapomina, a Ty jesteś młodą osobą, zapewne sprawną i otwartą, a skoro chęci są, to nie ma co się zastanawiać, tylko trzeba spróbować. Ja miałam dwa razy dłuższą przerwę - od czasów studenckich do "odchowania" dzieci na tyle, że mogły zacząć uczyć się jeździć na nartach. W międzyczasie zmienił się rodzaj nart - z "ołówków' na narty carvingowe, ale wystarczył jeden kilkudniowy wyjazd i wróciłam do wcześniejszej pewności jazdy. Powodzenia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolin Napisano 24 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2019 Godzinka z instruktorem i potem już z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 24 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2019 (edytowane) Ale pytanie... jak to lubisz to po pierwszym przejeździe będziesz wiedziała,że to bardzo dobry pomysł Ja w prawdzie przerwy nigdy nie miałem, ale dwa lata temu zaciągnołem Ojca na stok po 17 latach przerwy ( kiedyś dobry narciarz, zawodnik, instruktor, zawiesił narty na kołku po skomplikowanym złamaniu nogi). Miał mi i żonie towarzyszyć przez weekend, w poniedziałek rano zadzwonił,że też wziął tydzień wolnego i będzie jeździł z nami W zeszłym roku zrobił ponad 700km w SMR nie licząc COS,BSA i wypadów na Słowację Edytowane 24 Listopad 2019 przez pasazer85 literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 24 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2019 Cytat Mam pytanie. Czy dobrym pomysłem jest znów wejść na stok po 7 latach przerwy. Jako 13 latka (buntowniczka) gdy rodzice proponowali mi pójść z nimi na stok zawsze im odmawiałam szczerze to z lenistwa. I teraz strasznie korci mnie by znów ubrać buty oraz zapiąć narty i wejść na stok (oczywiście dla początkujących). Lecz nie wiem czy jest tego sens czy dam sobie radę. Sezon za niedługo. Bardzo dziękuję z góry za odpowiedź. Pozdrawiam i liczę na rady. W tym wieku już bym nie ryzykował, narciarstwo ro niebezpieczny sport. Lepiej sobie odpuść, i zostań przy netflixie. Jak sama piszesz, jesteś zbyt leniwa na narciarstwo i pewnie nie dasz rady ;) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2019 W dniu 24.11.2019 o 21:35, rolin napisał: Godzinka z instruktorem i potem już z górki Chciałem nadmienić że prawie zawsze jest z górki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikg Napisano 26 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2019 Ja wróciłem do nart (podobna sytuacja jak u tanova) po długiej przerwie. Dużo się w czasie tej przerwy pozmieniało w narciarstwie.... i powiem tak .... kompletnie mi odbiło na punkcie nart - w zasadzie moja żona chyba ma już dosyć, także jeśli pytasz czy warto - dla funu to na pewno ale trzeba uważać, żeby się nie wciągnąć za bardzo ;-))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolin Napisano 26 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2019 1 godzinę temu, Kubis napisał: Chciałem nadmienić że prawie zawsze jest z górki... Ja jestem ten skiturowy, więc mam inny punkt widzenia 😜 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 26 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2019 W dniu 24.11.2019 o 20:48, sylwiasylwia3389 napisał: Witam! Mam pytanie. Czy dobrym pomysłem jest znów wejść na stok po 7 latach przerwy. Jako 13 latka (buntowniczka) gdy rodzice proponowali mi pójść z nimi na stok zawsze im odmawiałam szczerze to z lenistwa. I teraz strasznie korci mnie by znów ubrać buty oraz zapiąć narty i wejść na stok (oczywiście dla początkujących). Lecz nie wiem czy jest tego sens czy dam sobie radę. Sezon za niedługo. Bardzo dziękuję z góry za odpowiedź. Pozdrawiam i liczę na rady. Ty w ogole nauczyłaś sie jeździć czy dopiero planujesz naukę jazdy na nartach i korci Cie by zobaczyć jak to jest na stoku - czy coś straciłaś jako 13- letnia buntowniczka czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwiasylwia3389 Napisano 16 Grudzień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2019 7 lat temu jeździłam nawet na jednych z trudniejszych trasach poprostu znudziło mi sie i wolałam siedzieć w domu przed tv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 16 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2019 31 minut temu, sylwiasylwia3389 napisał: 7 lat temu jeździłam nawet na jednych z trudniejszych trasach poprostu znudziło mi sie i wolałam siedzieć w domu przed tv No to narty są dalej tak samo nudne jak były 7 lat temu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 16 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2019 47 minut temu, WojtekM napisał: No to narty są dalej tak samo nudne jak były 7 lat temu. Narty się za wiele nie zmieniły, ale autorka wątku - i owszem 😉 . Zmieniły się priorytety, jak widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 16 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2019 W dniu 24.11.2019 o 21:35, rolin napisał: Godzinka z instruktorem i potem już z górki Bzdura! Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 16 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2019 On 11/24/2019 at 9:19 PM, tanova said: to jest bardzo dobry pomysł 😀. Generalnie takich motorycznych umiejętności się nie zapomina, Jakich znowu motorycznych umiejętności? Przecież koleżanka pisze że od narciastwa się uchylała jak mogła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 16 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2019 (edytowane) Ile ja bym dał za takich rodziców jak ona 20 lat wcześniej, bo moi skutecznie wybijali mi z głowy ten pomysł Edytowane 16 Grudzień 2019 przez Ziemowit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quanto1 Napisano 29 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2020 W dniu 26.11.2019 o 15:05, Mikg napisał: i powiem tak .... kompletnie mi odbiło na punkcie nart - w zasadzie moja żona chyba ma już dosyć, Moja też ma dosyć chociaż sama jeżdzi tak dla zdrowtności haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi