leitner Napisano 29 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2019 Witajcie Na koniec roku przyjecfalem ze znajomymi do Krynicy. Dziś jeździliśmy na Jaworzynie. Do 14-15 kolejka do gondoli na pół godziny (o czym ładnie informują przy kasach). Na niebieskiej 3 warunki dobre i bardzo dobre - trochę zmrożonego śniegu gdzieniegdzie. Na czerwonej 1 ciężko na ściankach - muldy i standardowo betonowy podkład. Jutro otwierają trasę nr. 2 Jeździłem niewiele, bo trochę dziś znów uczyłem stawiać drugie kroki na nartach. Ogólnie jest tu pięknie - dziś była prawdziwa zima - ok. -8 stopni 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 30 Grudzień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2019 Dziś odwiedziliśmy Słotwiny Tabaszewskiego. W sumie 6h jazdy Oficjalnie była otwarta trasa 1 - ponieważ stronie od krzesła patrząc od dołu. Warunki dobre i bardzo dobre - w sumie było niewiele przetarć lodowych (tylko na samym dole). Trasa ciekawa - ma hopki, załomy i ogólnie jak na niebieską trasę jeździło się świetnie. Trasa nr 2 była oficjalnie zamknięta, jednak przygotowana ratrakiem i jeździło na niej więcej osób niż na 1. Warunki bardzo dobre - twardo, narty dobrze trzymały śnieg. Za to najlepiej było na freeridzie - w lesie i na polanie utrzymało się mnóstwo puchu. Znów pełniłem rolę osoby uczącej pierwszych kroków na nartach. Kolejna osoba zarażona narciarskim bakcylem 😉 Minusy - w kasie można płacić tylko gotówką (może jest to związane ze słabym zasięgiem, całe szczęście obok jest bankomat). No i na górze opłata za ToiToi (!) wynosi 5zł 😜 Z narciarskim pozdrowieniem Marcin ~Leitner 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 30 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2019 5 minut temu, leitner napisał: Dziś odwiedziliśmy Słotwiny Tabaszewskiego. W sumie 6h jazdy Od której jeździłeś? Też byłem ale 4h. Co do warunków to mam inne zdanie, dużo kamieni i przemieszanej ziemi ze śniegiem. Śniegu na trasie bardzo mało, muszą solidnie dośnieżyć bo po kilkudniowej odwilży znowu musieliby zamknąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 30 Grudzień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2019 Śniegu mało, to prawda. Za to tam gdzie był, to stok był przygotowany dobrze. Jeździłem od 13 do 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 30 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2019 11 minut temu, leitner napisał: Śniegu mało, to prawda. Za to tam gdzie był, to stok był przygotowany dobrze. Jeździłem od 13 do 19 To się minęliśmy, ja byłem 8-12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 31 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2019 8 godzin temu, leitner napisał: Aż strach pomyśleć ile zapłacą "klięci" spoza stoku:-D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 31 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2019 38 minut temu, cyniczny napisał: Aż strach pomyśleć ile zapłacą "klięci" spoza stoku:-D Na sranie jeżdzicie do Krynicy ?🧻 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 31 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2019 Jestem zbyt wygodny aby jeździć w góry w okresie świątecznym i noworocznym. O jeździe na nartach w tym okresie nawet nie mowie, to koszmar. Dlatego ino mnie wypatrywać po 6 krolach! Oby pogoda dopisała, a i bryka się nie opierała, jak to już kilkakrotnie doświadczyłem. Co się zaś tyczy kibli w Krynicy, nie zapomnę jak na balu sylwestrowym w jednym z krynickich lokali obsluga życzyła sobie każdorazowo opłat za skorzystanie z toalety. Nie muszę mówić, że ani ja, ani moja zona, ani ktoś z towarzystwa nie zabierał pieniędzy ze sobą na bal! 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 31 Grudzień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2019 Szczęśliwego nowego roku! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 31 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2019 15 godzin temu, cyniczny napisał: Aż strach pomyśleć ile zapłacą "klięci" spoza stoku:-D Centralnie bym im się wylał na stok. Pewnie szczytny zrobią im większa szkodę jak 5 PLN 😛 Takie ośrodki nie powinny mieć racji bytu. Proponuję aby każdy szczał obok tego kibla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 31 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2019 Jutro będę na Słotwiny Arenie od 9 do 11,ktoś,coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 2 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 Wczoraj wieczorem odwiedziliśmy Henryk-Ski. Zanim jednak kupiłem karnet (dobra cena - 55 zł od 17 do 21) przeszedłem prawie 4 km ze sprzętem. Ale warto było! Najpierw niestety spory minus - brak schowków na bagaż. Niby promuje się unikanie samochodu, ale jak przychodzi co do czego, to pokrowce z butami trzeba zostawić na jakiejś werandzie (mimo że na stronie www napisali, że schowki są). To jest coś, czego mocno brakuje w wielu stacjach narciarskich. Gdy w końcu się ogarnąłem zrobiłem pierwszy w tym roku hop na stok a właściwie na używane krzesełko firmy SBS. Kolej Garaventa Henryk II również była czynna, dlatego pojechałem na górę. Na górze zapinanam klamry i rura w dół. Na trasie pusto, do kolei brak kolejek. W górnej części trochę za twardo, ale niżej jest idealnie. Ćwiczę skręt długi, krótki, śmig, jazdę na jednej narcie, jazdę tyłem, obroty 360 stopni itp. Jest super! Cała trasa ma ok. 1,3 km w GPS. Jedzie się naprawdę przyjemnie. Ostatnie przejście przez bramki na górną kolej o 20:59. Pracownicy patrzyli trochę krzywym okiem, ale o 21:05 znaleźliśmy się na górze. I tym oto akcentem zakończyłem nartowanie w Krynicy. Na dole niestety kasa była już zamknięta, także pożegnaliśmy nie tylko stację, ale także kaucję. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi