Victor Napisano 27 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2020 Jako początkujący, mocno wyczekający na okres zimowy wybrałem się na krótki trening do Landgraaf, jeden z obiektów SnowWorld w Holandii. Ośrodek narciarski z jedna trasa czerwona FIS 400 m długości,( był zarezerwowany-trenowały dwie kadry młodych dziewczyn z Niemiec i Włoch) , trasa niebieska również 400m ,funpark rozdzielający te dwie trasy i coś dla początkujących jak i dzieci- dwie trasy boczne 60m i 50m ,jedna kanapa sześcioosobowa i dwa orczyki. Temperatura -4stC idealna na stoku jak również na letnie ochłodzenie plus muzyczka z głośnika, dla mnie na minus ale jak to pod hala. Dodatkowo w obiekcie 4 restauracje, hotel i duży park linowy obok . Każdy znajdzie coś dla siebie. Ceny na stronie w linku https://www.snowworld.com/landgraaf/nl w okresie wakacyjnym skipas dniowy plus Bbq z menu za 37.50€ za osobę Parking 4€ Przyjechałem około godziny 8.30 czyli pół godziny przed otwarciem obiektu (9-22) i taki piękny widok spotkał mnie na parkingu który dał mi banana na twarzy i dodatkowego kopa do treningu-nauki.(narty dla wszystkich brak bariery wiekowej-piękne) ...po krótkiej uprzejmej rozmowie z panem wybrałem się do obiektu Główne wejście do obiektu gdzie znajduje się recepcja hotelowa , dwie boczne restauracje ,fitnes u góry, schodami w dół jest wejście na stok,szatnia,wypożyczalnia sprzętu Widok boczny obiektu trasa niebieska która znajduje się po prawej stronie trasa czerwona FIS z lewej strony Trasy świetnie przygotowane ,zmrożone,twarde z lekka powiedzmy kasza śniegowa . Pierwszy raz jeździłem na sztucznym wiec znawca nie jestem takiego obiektu aczkolwiek było rewelacyjnie. Idealne miejsce dla początkujących, dzieci jak również już zaawansowanych. W okresie letnim mega chłód czyli ucieczka przed upałami 🥳 11 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 11 godzin temu, Victor napisał: W okresie letnim mega chłód czyli ucieczka przed upałami 🥳 fajna hala - jedynie prędkość krzesełek powala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 30 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2020 Łza się w oku kręci,jeździłem tam parę lat z rzędu w sierpniu,najlepsza hala,jaką znam... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 30 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2020 Godzinę temu, lski@interia.pl napisał: Łza się w oku kręci,jeździłem tam parę lat z rzędu w sierpniu,najlepsza hala,jaką znam... świetna - nawet prędkość 104 kilometry na godzinę można tam pojechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 7 Lipiec 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2021 Ośrodki narciarskie w hali SnowWorld w NL w pełni funkcjonują normalnie . Wszystkie restrykcje covidowe zniesione w NL oprócz masek w transporcie publicznym. SnowWorld zaprasza serdecznie. Certyfikaty covidowe zbędne ,testy również. Hotel funkcjonuje normalnie,park linowy również i hala ski w Landgraaf działa bez zarzutu ! Jednak jedna cześć jest wyłączona dla klubów trenujących tyczki. Park dla deskarzy również funkcjonuje . Ceny poszybowały do góry . Za dwie godziny krzyczą 34.50€ a za cztery 44.50€. Wybrałem tą druga opcje z racji przerwy na browarka i delikatnego odpoczynku podczas szusowania . Rezerwacje zrobiłem z jednym dniem wyprzedzenia późnym wieczorem . Mozliwosc tylko rezerwacji online. Na miejscu byłem o 9.15 parking praktycznie pusty,płatny 5€ za dzień.W środku przebierała się dość duża grupa narciarzy i deskarzy z Ukrainy . Chwilkę porozmawiałem z jednym z nich, powiedział ze właśnie skończyli swój trening,są od tygodnia w hotelu a w hali trenują. Po wejściu na obiekt pełne zdziwienie -pustka ! Mega zadowolony z sytuacji mogłem sobie spokojne trenować . W przerwie mały browarek na świeżym powietrzu..z widokiem na park linowy. Restauracja czynna na miejscu, można śmiało coś zamówić do jedzenia . Ogólnie jeżdżących było max 10osob,około 12 godziny pojawiły się już szkółki dziecięce. Kilka zdjęć z szatni i wypożyczalni sprzętu Tak wiec śmiało można wybrać się do NL,ogólnie paranoi covidowej brak, ludzie żyją i funkcjonują normalnie . Co będzie niebawem czas pokaże . pozdrawiam serdecznie 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 9 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2021 ... Tylko ceny dźwignęli w górę, gdy tam bywałem, były letnie promocje na trasę treningową w niewiarygodnie niskich cenach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 9 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2021 (edytowane) Tyle ze czerwona trasa (nr 1) jest zarezerwowana do treningów i zawodów od 1 lipca do końca września i cały listopad, szkoda. Edytowane 9 Lipiec 2021 przez Lexi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 9 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2021 Pozazdrościć tylko, choć dorzucę łyżkę dziegdziu, właśnie z Holandii na własny ślub w Polsce córka znajomego przywiozła COVID, wszyscy przeszli on najgorzej, do tej pory ciągnie się to za nim niestety... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 11 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2021 Tak czy siak nie pozostaje nic innego jak dorzucić sprzęt narciarski do bagażu - jak tylko zacznę tamtędy znowu jeździć na 100% "zaliczę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 12 Lipiec 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2021 W dniu 11.07.2021 o 08:24, Lexi napisał: Tak czy siak nie pozostaje nic innego jak dorzucić sprzęt narciarski do bagażu - jak tylko zacznę tamtędy znowu jeździć na 100% "zaliczę". Faktycznie czerwona jest w rezerwacji ,myśle jednak że miedzy treningami śmiało można się dogadać . Będąc prawie cztery godziny nikt nie trenował . Lewa cześć była z tyczkami prawa pusta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 12 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2021 16 minut temu, Victor napisał: myśle jednak że miedzy treningami śmiało można się dogadać . byłem dosyć dawno temu i czerwona też była zarezerwowana ale w przerwie między treningami pozwalali kapeluchom pojeździć. Najciekawsze jest to że czerwona i niebieska mają identyczą różnicę poziomów a na długości to dosłownie kilka metrów, normalnie w terenie obie były by niebieskie. jazda niebieską 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 12 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2021 55 minut temu, Jeeb napisał: Najciekawsze jest to że czerwona i niebieska mają identyczą różnicę poziomów a na długości to dosłownie kilka metrów, normalnie w terenie obie były by niebieskie. A te dane techniczne to gdzieś są podane dla stoków snowworld?...jakoś mi się nigdzie w oczy nie rzuciły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 12 Lipiec 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2021 11 minut temu, Lexi napisał: A te dane techniczne to gdzieś są podane dla stoków snowworld?...jakoś mi się nigdzie w oczy nie rzuciły https://www.snowworld.com/landgraaf/nl/skibaan/pistes-funpark Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 12 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2021 2 minuty temu, Victor napisał: https://www.snowworld.com/landgraaf/nl/skibaan/pistes-funpark No dzięki Viktor - to widziałem ale różnic poziomów nie zobaczyłem a oznaczenia kolorystyczne to trochę z przymrużeniem oka traktuje - Jeeb napisał zresztą wyżej jak to jest z tymi kolorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 12 Lipiec 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2021 Nie ma najmniejszej różnicy( dwie niebieskie zdecydowanie) . Tak,jak i wiele oznaczeń tras Alpejskich . Które mają spełniać jakieś wymagania ośrodka, często niebieska jest czerwona a czerwona niebieską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 12 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2021 45 minut temu, Victor napisał: Nie ma najmniejszej różnicy( dwie niebieskie zdecydowanie) . Tak,jak i wiele oznaczeń tras Alpejskich . Które mają spełniać jakieś wymagania ośrodka, często niebieska jest czerwona a czerwona niebieską. Widziałem wiele tras oznaczonych jako czarne, a były bardzo łatwe i widziałem równie wiele niebieskich tras, które okazały się bardzo trudne. W zasadzie w halach występują tylko łatwe trasy, bo warunki atmosferyczne są stałe. Jedynie halę na Litwie można zaliczyc do trudnych, bo tam przeważnie jest czysty lód mimo stalych warunków atmosferycznych...Różnica poziomów jest praktycznie bez znaczenia, chyba że wybudują nowe hale z rozsuwanymi dachami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 12 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2021 Na Litwę mi w zeszłym roku JC narobił ochoty - ale okazało się ze Litwini już są zaryglowani w momencie jak Jacek się chwalił wyjazdem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 12 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2021 5 godzin temu, Lexi napisał: A te dane techniczne to gdzieś są podane dla stoków snowworld?.. krzesło ma 67 metrów przewyższenia a jadąc na wprost pokonujesz odległość 320 metrów, czasem przy trasie FIS dobudowują jeszczcze 3 metrową rampe startową czyli mamy 70 metrów. Gdyby to przenieść do Szczyrku i policzyć z współczynnikiem 10 to mielibyśmy tyle co ze Skrzycznego do Szczyrku na 3200 metrach - może ktoś wie ile kilometrów ma czerwona Kaskada ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 19 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2021 W dniu 12.07.2021 o 20:25, Jeeb napisał: krzesło ma 67 metrów przewyższenia a jadąc na wprost pokonujesz odległość 320 metrów, czasem przy trasie FIS dobudowują jeszczcze 3 metrową rampe startową czyli mamy 70 metrów. Gdyby to przenieść do Szczyrku i policzyć z współczynnikiem 10 to mielibyśmy tyle co ze Skrzycznego do Szczyrku na 3200 metrach - może ktoś wie ile kilometrów ma czerwona Kaskada ? Krzesło tam pracuje na dwie trasy czy na 1 krzesło a na 2 orczyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 19 Sierpień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2021 44 minuty temu, Lexi napisał: Krzesło tam pracuje na dwie trasy Tak, jest jedno krzesło w obiekcie i jeden orczyk. Piste 1 ,tyczki i gigant rezerwacje kluby , snowpark w środku i piste 2,dostępne z orczykiem. Dość spory ruch w ośrodku był wczoraj. Dużo klubów-japan,fr,sk,at,it.,, ..Widać,że sezon tuż,tuż . Młodzież trenuje . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 19 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2021 10 minut temu, Victor napisał: Dość spory ruch w ośrodku był wczoraj. Właśnie widziałem ze spory ruch ,...myślałem ze to kwestia dnia albo godziny jakiejś bardziej popularnej. W sumie tylko mnie zastanawiało czy krzesło robi na dwie trasy czy tylko na trasę Nr1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 19 Sierpień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2021 5 minut temu, Lexi napisał: W sumie tylko mnie zastanawiało czy krzesło robi na dwie trasy czy tylko na trasę Nr1. dolna cześć piste 2,dojazd na krzesło z lewej i po prawej orczyk . widok od str restauracji na piste 1, z prawej krzesło ..za nim piste 2. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 2 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2021 Zaliczone…👍 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 30 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2022 Zdecydowanie wakacje to nie jest dobra pora na nartowanie na tej hali.. o ile rano było pusto.. To potem już sajgon .. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 30 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2022 Szkoda że bliżej ten Landgraaf nie jest, wtedy można by było na jakieś 3 dni skoczyć jesienią... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi