zając Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2 minuty temu, sstar napisał: To jasne. Flex jest ujemny;-) Model Neo PX. Ale jak pisał Bruner. Nie zapniesz i nie zauważysz. Dla mnie jazda na sl po skiturach to precyzja niewiarygodna. Ale było twardo i niewielkie odsypy, trochę muldy jakaś hopka. Poczucie kontroli 200%. No ale na zjazdowych drugi raz w tym sezonie. Nawet nie tyle sztywność buta inna (przynajmniej w moim przypadku - mam Scarpy RS dosyć twarde jak na skiturowe i to dla moich parametrów jest ok) ale po prostu wszystkie buty turowe były za szerokie albo w inny sposób problematyczne (nie trzymały pięty, gniotły w kostki, itp. itd). Nie wiem czy zrobili jakiś postęp bo od czasu zakupu Scarp kilka lat temu - nie interesowałam się zbytnio, ale w necie wygląda że chyba rewolucji nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 18 minut temu, zając napisał: Nawet nie tyle sztywność buta inna (przynajmniej w moim przypadku - mam Scarpy RS dosyć twarde jak na skiturowe i to dla moich parametrów jest ok) ale po prostu wszystkie buty turowe były za szerokie albo w inny sposób problematyczne (nie trzymały pięty, gniotły w kostki, itp. itd). Nie wiem czy zrobili jakiś postęp bo od czasu zakupu Scarp kilka lat temu - nie interesowałam się zbytnio, ale w necie wygląda że chyba rewolucji nie ma? Ciekawe czy nie ma jakichś mechanizmów zasysania czy dopompowywania. Ja mam coś takiego w rossi 110 wc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 16 godzin temu, sstar napisał: Ciekawe czy nie ma jakichś mechanizmów zasysania czy dopompowywania. Ja mam coś takiego w rossi 110 wc No i wykrakałem. Kanapa wyłączona, dostępna tylko część trasy nr 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 26 minut temu, grimson napisał: No i wykrakałem. Kanapa wyłączona, dostępna tylko część trasy nr 2. edit: działa tylko 250m orczyka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty Mgła się podniosła i już widać zniszczenia na stoku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 25 Luty Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty W dniu 23.02.2025 o 15:54, sstar napisał: Ktoś tam mierzył wyszło 70km/h. wczoraj w kartoflisku, i realnie szybsza jazda tylko w dolnej połowie stoku, wyszło mi 57,9km/godz. Tak więc na pustym stoku i sztruksie 80km/godz jest realne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 25 Luty Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 1 godzinę temu, grimson napisał: wczoraj w kartoflisku, i realnie szybsza jazda tylko w dolnej połowie stoku, wyszło mi 57,9km/godz. Tak więc na pustym stoku i sztruksie 80km/godz jest realne. fajnie było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 25 Luty Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 36 minut temu, sstar napisał: fajnie było? mimo mocno trudnego warunu, było OK. Moje pierwsze nartowanie na całkowitych nizinach w PL: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Luty Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty Kamieńsk działa, Kamieńsk kusi: 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 26 Luty Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2 godziny temu, grimson napisał: Kamieńsk działa, Kamieńsk kusi: zadaszcie w końcu ten stok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 26 Luty Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 25 minut temu, Jeeb napisał: zadaszcie w końcu ten stok To wcale nie jest głupie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Luty Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 57 minut temu, Jeeb napisał: zadaszcie w końcu ten stok daj piniądzory, to powstanie dach. dostaniesz w nagrodę tablicę na zewnątrz konstrukcji. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 26 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty (edytowane) 4 godziny temu, grimson napisał: Kamieńsk działa, Kamieńsk kusi: Powtórzę się raz kolejny, ale zarządzanie tym obiektem to skandal. Pamiętam sezony gdy górka funkcjonowała 70-80 dni, jeździło się nawet 26 marca. Przy 10 mroźnych dniach, jakie mieliśmy w lutym można naśnieżyć cały ośrodek warstwą pozwalającą na funkcjonowanie nawet w przypadku odwilży. Niestety chęć oszczędności i amatorka włodarzy są obrzydliwe. Poniżej zdjęcia sprzed kilku lat, koniec marca, temperatura 15 stopni: Edytowane 26 Luty przez Ratrak 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 26 Luty Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 22 minuty temu, Ratrak napisał: Powtórzę się raz kolejny, ale zarządzanie tym obiektem to skandal. Stacja należy do wielkiego koncernu Grupa PGE z siedzibą w Lublinie, przy ul. Kraśnickiej 27, zatrudniającego 42 500 osób z obrotami rocznymi 70 000 000 000 zł. Oni mieliby się przejmować naśnieżaniem w Kamieńsku??? Mają większe cele do realizacji - uratowanie Polski przez katastrofą braku energii! Dlatego (to maja wróżba) ośrodek, który jest dla mnie oknem wystawowym jakości zarządzania stokiem daleko od gór (żartuję!), w ciągu 2-3 lat padnie, a PGE powie, że wobec drastycznych zmian klimatu i ciepłych zim (nie dotyczy np. Bytomia na Górnym Śląsku, gdzie naśnieżyli metr śniegu!) zamykają ośrodek i będą inwestować w hulajnogi i trasy dla tych hulajnog i wydadzą na to rekordowe 100 tysięcy złotych! PS. Pogoda danego dnia potrafi wpłynąć na wynik grupy kilkaset milionów do przodu lub do tyłu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Luty Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 1 godzinę temu, Ratrak napisał: Powtórzę się raz kolejny, ale zarządzanie tym obiektem to skandal. Pamiętam sezony gdy górka funkcjonowała 70-80 dni, jeździło się nawet 26 marca. Przy 10 mroźnych dniach, jakie mieliśmy w lutym można naśnieżyć cały ośrodek warstwą pozwalającą na funkcjonowanie nawet w przypadku odwilży. Niestety chęć oszczędności i amatorka włodarzy są obrzydliwe. Poniżej zdjęcia sprzed kilku lat, koniec marca, temperatura 15 stopni: Pracownik obsługi powiedział wprost: naśnieżanie i otwarcie stoku przygotowali pod ferie zimowe w województwie łódzkim. Napisałem tutaj wcześniej, i teraz to powtórzę. Z PGE jako właścicielem ON, powinien być warun narciarski między listopadem a kwietniem, z 1.5m ubitego białego pod nartą. Realia są następujące: - dolny odcinek: startowali z 50cm białego, obecnie raportują max 30cm. Góra: było 20cm, obecnie widać ile zostało. Lodowy podklad: po co, skoro jest trawa? - zaplecze techniczne: ratraki schowane w hangarze, dużo armatek i lanc do śnieżenia. Wodę biorą bezpośrednio z ujęć glebinowych - wypożyczalnia sprzętu, szkółka narciarska, knajpa. To wszystko dostepne - sam stok ok na rozruch lub szkolenie techniczne. Góra trochę bardziej stroma, dół już plaski - jest przestrzeń na jazdę na sankach czy jabłuszkach - sztuczne oświetlenie stoku pali się do późnych godzin nocnych -> w jakim celu? ( kto bogatemu zabroni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 26 Luty Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 35 minut temu, grimson napisał: ...Lodowy podklad: po co, skoro jest trawa?... Sądzę, że sam się robi, trochę pogoda, raz plus, raz minus, no i ewentualnie nieco jeżdżący tam narciarze minimalnie pomagają. Raczej trasy pucharowej pod zawody nie preparują nocami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec (edytowane) Kończą się ferie w łódzkiem i Góra Kamieńsk kończy dziś kręcić po 2 tygodniach, została ostatnia godzina i zamykają ON: Edytowane 2 Marzec przez grimson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi