Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W wywiadach dzisiaj dużo powiedziała. Igę męczyły trzy rzeczy: olimpiada, oskarżenie dopingowe (które się nie potwierdziło) i presja na wynik. Te wszystkie tematy musiała przepracować. Nowy trener nauczył ją paru nowych rzeczy. 

I włączyła jej się fenomenalna forma. Gratulacje dla IGI.

• Like 2

10 godzin temu, MarioJ napisał:

W wywiadach dzisiaj dużo powiedziała. Igę męczyły trzy rzeczy: olimpiada, oskarżenie dopingowe (które się nie potwierdziło) i presja na wynik. Te wszystkie tematy musiała przepracować. Nowy trener nauczył ją paru nowych rzeczy. 

I włączyła jej się fenomenalna forma. Gratulacje dla IGI.

Wiem, że teraz lubudubu, nie czas na sianie defetyzmu, ale zacytuję, aby jednak trzymać się faktów(Sinnera jakoś przestałem lubić, jestem za Alcarazem, moment kiedy obydwie jedynki były zamieszane jednak nie był szczęśliwy):

Jak podała ITIA, w wyniku dochodzenia uznano "brak istotnej winy lub zaniedbania" tenisistki, w związku z czym zaproponowano jej miesięczną dyskwalifikację. 27 listopada Świątek przyznała się do złamania przepisów antydopingowych i zaakceptowała karę. Okres 30 dni wykluczenia raszynianki z gry minął 4 grudnia i będzie mogła bez problemów pod koniec roku zacząć nowy sezon.

https://www.pap.pl/aktualnosci/sprawa-dopingowa-swiatek-pomyslalam-ze-jakas-pomylka

1 godzinę temu, sstar napisał:

Wiem, że teraz lubudubu, nie czas na sianie defetyzmu, ale zacytuję, aby jednak trzymać się faktów(Sinnera jakoś przestałem lubić, jestem za Alcarazem, moment kiedy obydwie jedynki były zamieszane jednak nie był szczęśliwy):

Jak podała ITIA, w wyniku dochodzenia uznano "brak istotnej winy lub zaniedbania" tenisistki, w związku z czym zaproponowano jej miesięczną dyskwalifikację. 27 listopada Świątek przyznała się do złamania przepisów antydopingowych i zaakceptowała karę. Okres 30 dni wykluczenia raszynianki z gry minął 4 grudnia i będzie mogła bez problemów pod koniec roku zacząć nowy sezon.

https://www.pap.pl/aktualnosci/sprawa-dopingowa-swiatek-pomyslalam-ze-jakas-pomylka

„Śledztwo ITIA ustaliło, że pozytywny wynik testu był spowodowany zanieczyszczeniem leku bez recepty - melatoniny, produkowanego i sprzedawanego w Polsce, który zawodniczka przyjmowała na jet lag i problemy ze snem, a naruszenie nie było celowe. Stwierdzono to po przeprowadzeniu wywiadów z tenisistką i jej otoczeniem, dochodzeniach i analizach w dwóch laboratoriach akredytowanych przez WADA.”

Gdyby jej udowodniono że celowo zażywała doping, to by jej odebrano medal olimpijski. A takiej kary nie otrzymała.

• Thanks 2

1 godzinę temu, sstar napisał:

Wiem, że teraz lubudubu, nie czas na sianie defetyzmu, ale zacytuję, aby jednak trzymać się faktów(Sinnera jakoś przestałem lubić, jestem za Alcarazem, moment kiedy obydwie jedynki były zamieszane jednak nie był szczęśliwy)

Plujesz lekko na Sinnera bez analizy faktów? U Sinnera było podobnie jak u Świątek: niezamierzone zażycie substancji dopingowej w ilościach śladowych.

Polecam historię Sinnera, jest np. w Wikipedii. Robi wrażenie, miał duże osiągnięcia narciarskie jako dziecko. 

Edytowane przez MarioJ
  • Thanks 1

Godzinę temu, MarioJ napisał:

Plujesz lekko na Sinnera bez analizy faktów? U Sinnera było podobnie jak u Świątek: niezamierzone zażycie substancji dopingowej w ilościach śladowych.

Polecam historię Sinnera, jest np. w Wikipedii. Robi wrażenie, miał duże osiągnięcia narciarskie jako dziecko. 

Wiem, między innymi dlatego go lubiłem. Nie ma tego luzu co Alcaraz.

44 minuty temu, zając napisał:

Sinner wygrał, dziś Alcaraz wyglądał trochę jak cień siebie samego, a Jannik grał solidnie (coś jak Iga - też nie ma tego luzu na korcie... 😉)

Sinner czyli góral z Innichen musi zatańczyć jeszcze z Igą… będzie bal już dziś. Tyle od Lorka. A ośrodek fajny dzięki lski poznany…

Edytowane przez sstar
  • Like 1

10 godzin temu, sstar napisał:

Sinner czyli góral z Innichen musi zatańczyć jeszcze z Igą… będzie bal już dziś. Tyle od Lorka. A ośrodek fajny dzięki lski poznany…

https://www.sport.pl/tenis/7,64987,32101464,co-za-chwila-oto-co-sinner-powiedzial-o-tancu-ze-swiatek.html#s=SNO_Img_2
bi.im-g.pl/im/69/9d/1e/z32101481IH,Iga-Swiatek-i-Jannik-Sinner.jpg
 wreszcie uśmiechnięci super

image.jpeg

IMG_9866.jpeg

Edytowane przez sstar
  • Like 1