Turnplayer Napisano 18 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2022 W dniu 17.11.2022 o 07:05, Arek1982 napisał: Co byście wybrać wybrali w terminie 28.12.22--01.01.23 ? jako ze w tym terminie nie pojezdzisz w zadnych z tych dwoch miejsc to ja wybralbym miejsce tansze, wolalbym taniej stac w kolejkach 😃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 18 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2022 3 godziny temu, Lexi napisał: No dobra Jusik ..widzę że usilnie walczysz o to żeby ktoś napisał że kocha Szczyrk jak Ty i że szczyrk "uber alles"... no i dobra - może masz racje, z jednym ale: ...lepiej gdziekolwiek jeździć niż stać w Szczyrku.. Pod jakim względem? Czarna Góra jest konkurencyjna moim zdaniem, długość i różnorodność tras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 18 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2022 2 minuty temu, sstar napisał: Czarna Góra Masz na myśli Grape?.......piszemy w wątku Szczyrk czy Białka Tatrzanska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 18 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2022 20 minut temu, Lexi napisał: Masz na myśli Grape?.......piszemy w wątku Szczyrk czy Białka Tatrzanska ? Odniosłem się do wpisu JUSIKA No dobrze ale jaka to kpnkurencja dla Szczyrku ? Każdy kto jeździ to chyba zdaję sobie sprawę, że to jest numer 1 w Polsce...Jedyny problem to...masa ludzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 18 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2022 30 minut temu, sstar napisał: Odniosłem się do wpisu JUSIKA No dobrze ale jaka to kpnkurencja dla Szczyrku ? Każdy kto jeździ to chyba zdaję sobie sprawę, że to jest numer 1 w Polsce...Jedyny problem to...masa ludzi Łoooo Panie.... teraz to pojechałeś. Zobacz mapę COS+SMR i masz weryfikację swojego myślenia. Co do wypowiedzi poprzednika to nie zależy mi na "kochaniu Szczyrku" . Tak wiem, że jest tam kupa ludzi jednak jak się wbijesz w dobry termin to śmigasz i płaczesz z rozkoszy 😀 Jak FIS był przygotowany chyba pod MP to się zejść z niego nie dało i był płacz, że już zamykają 🤣 Ale nie będę przekonywał Was, więc kto chce niech jedzie do Białki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 18 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2022 25 minut temu, Jusik2002 napisał: Łoooo Panie.... teraz to pojechałeś. Zobacz mapę COS+SMR i masz weryfikację swojego myślenia. Co do wypowiedzi poprzednika to nie zależy mi na "kochaniu Szczyrku" . Tak wiem, że jest tam kupa ludzi jednak jak się wbijesz w dobry termin to śmigasz i płaczesz z rozkoszy 😀 Jak FIS był przygotowany chyba pod MP to się zejść z niego nie dało i był płacz, że już zamykają 🤣 Ale nie będę przekonywał Was, więc kto chce niech jedzie do Białki... Mapę widziałem, jezdzilem wtedy i w cos i w smr. Może w CzG nie byłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 18 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2022 13 minut temu, sstar napisał: Mapę widziałem, jezdzilem wtedy i w cos i w smr. Może w CzG nie byłeś? To jeszcze popatrz na długości tras i przewyższenia... I już będziesz wiedział czy można jedno do drugiego porównać. A w odpowiedzi na Twoje pytanie to jeździłem w jednym i drugim ośrodku i jak dla mnie to zupełnie inne ligi....w mojej opinii FIS ba COS to najlepsza trasa w kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 18 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2022 Gdybym potrafił to jeszcze dziś wybudowałbym 4 pasmową drogę do Szczyrku....3 pasy w tamtą i jeden ......awaryjny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 18 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2022 Godzinę temu, Jusik2002 napisał: To jeszcze popatrz na długości tras i przewyższenia... I już będziesz wiedział czy można jedno do drugiego porównać. A w odpowiedzi na Twoje pytanie to jeździłem w jednym i drugim ośrodku i jak dla mnie to zupełnie inne ligi....w mojej opinii FIS ba COS to najlepsza trasa w kraju. Fakt. Przewyższenia takie jak na Szrenicy czy Kopie. No ale w CzG jest już śnieg, mikroklimat lepszy;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 18 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2022 Jest śnieg, bo zmiany pogody przychodzą zwykle od zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 18 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2022 (edytowane) A odnośnie pytania: Białka ma wg mnie fajny klimat, stoki są lepiej nasłonecznione, tuż pod stokiem są termy i wiele stylowych knajpek. Jednak pod względem urozmaicenia tras (jeśli ktoś już choć trochę jeździ), wybór jest oczywisty: Szczyrk. Nie widzę innej, sensownej alternatywy w Polsce. Czarna Góra ma bardzo zatłoczoną główną trasę (B). Jaworzyna Krynicka będzie miała w tym roku niemal wszystkie trasy zatłoczone (na jeden wyciąg przypada tam jedna trasa). Kopa i Szrenica - w styczniu będzie pewnie czynny tylko dół. Pilsko i Wierchomla - lepiej poczekać na inwestycje. Kasprowy - piękna góra, ale polecam raczej w marcu-kwietniu. Reszta to w większości górki o przewyższeniu ok. 200m (krótkie zjazdy, które szybko się nudzą). Nie byłem w Zawoi, a wygląda ładnie (jeden z nielicznych stoków południowych i nieco poszerzony przed tym sezonem). Edytowane 18 Listopad 2022 przez koliber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisRR Napisano 18 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2022 3 godziny temu, Jusik2002 napisał: ....w mojej opinii FIS ba COS to najlepsza trasa w kraju. Choć dostrzegam wady Szczyrku (tłok, dziwna polityka otwierania/ zamykania tras i wyciągów) z powyższym trudno się nie zgodzić. Czy najlepsza każdego użytkownika ocena będzie trochę subiektywna ale wg mnie podium murowane razem z 5 na Pilsku i dwiema z Kasprowego (widoki - toć to Alpy prawie 😉) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 18 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2022 44 minuty temu, koliber napisał: A odnośnie pytania: Białka ma wg mnie fajny klimat, stoki są lepiej nasłonecznione, tuż pod stokiem są termy i wiele stylowych knajpek. Jednak pod względem urozmaicenia tras (jeśli ktoś już choć trochę jeździ), wybór jest oczywisty: Szczyrk. Nie widzę innej, sensownej alternatywy w Polsce. Czarna Góra ma bardzo zatłoczoną główną trasę (B). Jaworzyna Krynicka będzie miała w tym roku niemal wszystkie trasy zatłoczone (na jeden wyciąg przypada tam jedna trasa). Kopa i Szrenica - w styczniu będzie pewnie czynny tylko dół. Pilsko i Wierchomla - lepiej poczekać na inwestycje. Kasprowy - piękna góra, ale polecam raczej w marcu-kwietniu. Reszta to w większości górki o przewyższeniu ok. 200m (krótkie zjazdy, które szybko się nudzą). Nie byłem w Zawoi, a wygląda ładnie (jeden z nielicznych stoków południowych i nieco poszerzony przed tym sezonem). Oj, jeszcze kilka tras by się znalazło. Ja lubię np. Czantorię. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi