zając Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 16 minut temu, grimson napisał: Na czarnych pustki, i mimo 58% nachylenia- równo i twardo. wchodza statsy z dzisiejszego rozjeżdżania. Sports Tracker wypluł w totalu 2 godz 37 min, dystans total 35.46km, Vmax 64.6 km/godz To o której wyszedłeś na stok po nocnej podróży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty Na jutro i pojutrze masz lampę, dla mnie by było trochę za ciepło: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty Godzinę temu, zając napisał: To o której wyszedłeś na stok po nocnej podróży? Wyszliśmy o 12. Jazda z przerwami na budowanie masy w lokalnych knajpach, wtedy pauzowałem aplikację. Bez pauzowania wyszłoby 4 godz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 25 minut temu, grimson napisał: Wyszliśmy o 12. Jazda z przerwami na budowanie masy w lokalnych knajpach, wtedy pauzowałem aplikację. Bez pauzowania wyszłoby 4 godz. To jutro 8:30 pod gondolą, szybka przeprawa na Monte Vigo, 10-tką do Genziany i jesteście po stronie Madonny 😎 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 Luty Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 1 godzinę temu, zając napisał: To jutro 8:30 pod gondolą, szybka przeprawa na Monte Vigo, 10-tką do Genziany i jesteście po stronie Madonny 😎 To zależy o której godzinie dziś się oczko przymknie. tymczasem zbudowalismy masę na kolacji. W knajpie La Buca połowa to rodacy. jutro na stok wrócimy silniejsi. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty Kruca bomba, Madonna: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty Tutaj tłoku ni ma, pierwsza fota 70% nachylenie: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty Jest impreza na Monte Spinale: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty Statsy, relacja później: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty Parę słów z dzisiejszego wyjazdu do Madonny. Weszlo auto jako środek transportu z Folgaridy, i mieliśmy farta, bo na parkingu przy Groste ostatnie wolne miejsca na samej górze. Oznaczało to dużą kolejkę, na min 15 min czekania do pierwszej sekcji gondoli. Jak zawsze, bardzo dużo rodaków. Można poznać po mowie oraz po ciuchach (4F). od razu wjazd na samą górę. tutaj czynny snow park Ursus, który rok temu w styczniu dopiero był szykowany przez ratraki. Kusiło, żeby wjechać na rampy/skocznie, ale perspektywa glebowania skutecznie odstraszała. Niech młode wilki dają czadu. Było paru snowboardzistów, którzy mieli niezłego skilla. 360 st w powietrzu to bylo minimum. co ciekawe, mimo temp w okolicach 8-10 st na plusie, większość tras trzymała się zacnie. Na ściankach niebieskich i czerwonych pojawiły się spore odsypy, poza tym było ok. na czarnych, tajemniczą mocą cudna pustawo. Zaliczona dziś 74 oraz 70. na Monte Spinale po 14.30 początek apres ski, jak wrócę do PL to wrzucę materiał na YT. z ciekawostek: jak ITA, to wchodzą modowe trendy na stoku. Żeby nie odstawiać, zamawiam takie coś 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 Luty Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty Kolacja, pizzy nie wrzucam. Jest za to białko i płyny. Oraz foto z baru, z akcentem z PL: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty Folgarida: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 3 minuty temu, grimson napisał: Folgarida: Kto późno wstaje, ten stoi w kolejkach, sorry. pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 27 minut temu, marekbtl napisał: Kto późno wstaje, ten stoi w kolejkach, sorry. pozdro Ale skąd wiesz Marku o której @grimson zaczął jeździć - może ruszył ze startem, a teraz musi kolejkować bo już wszyscy ruszyli po śniadanku na stok a wiadomo że to krzesło nie nie da rady podołać napływowi chętnych na transfer dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty Zjechałem do Marilleva 1400, przy gondoli śnieg już ciapowaty. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 4 minuty temu, grimson napisał: Zjechałem do Marilleva 1400, przy gondoli śnieg już ciapowaty Brawo Ty, czarnymi górą z Doss della Pesa czy czerwoną 23? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 50 minut temu, marekbtl napisał: Kto późno wstaje, ten stoi w kolejkach, sorry. pozdro Budowanie masy na kolację i browary nie sprzyjają wstawaniu o porannym udoju. dzis jest dzień pod patronatem Tony Halik, a więc zwiedzanie ON. jutro rano plan na Head Raptor i R30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 15 minut temu, zając napisał: Brawo Ty, czarnymi górą z Doss della Pesa czy czerwoną 23? Zjechałem czerwoną 23. generalnie poniżej ok 1700m n.p.m. jest mocno miękko, więc trzeba się trzymać powyżej tej wysokości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 12 minut temu, zając napisał: Ale skąd wiesz Marku o której @grimson zaczął jeździć - może ruszył ze startem, a teraz musi kolejkować bo już wszyscy ruszyli po śniadanku na stok a wiadomo że to krzesło nie nie da rady podołać napływowi chętnych na transfer dalej. Teresko, byłem tam kilka razy. To krzesło jest zapchane tylko okresowo, w godzinach transferu do Madonny. W tych godzinach nie ma tam sensu jeździć. Ja rozumiem, że Karol ma rodzinę jeżdżącą mniej i narty dla nich to inna forma spędzania czasu. Przecież można to opanować tak, aby pojeździć samemu te 2h po uczciwych trasach, bo tam są. Albo rano transferuję się do Madonny (ale rano) i zostawiam dziewczyny na Pradalago a sam jadę na część pucharową i jeżdżę 2h do pierwszej krwi i wracam. Na Pradalago się nie zgubią, jest knajpka, nic im nie będzie. Albo z rana jadę wozem na parking przy gondoli na Grosie, tam ich wywożę i zostawiam i jadę na inne trasy i wracam. Mogą tylko jeździć do pośredniej stacji gondolki, albo nieco niżej i krzesłem objeżdżać tylko te łąki. Jest knajpa po drodze, a nawet dwie. Dadzą sobie radę. To zwarty ośrodek i łatwo się w nim przemieszcza. A jak wyczai objazd gondoli na Groste (starą Gondolką przez Spinale i do krzesła), to wróci do nich w trymiga. Ja rozumiem opiekuńczość Grimsona, ale też nie rozumiem za bardzo kłód jakie sam chyba sobie rzuca pod nogi, wyjazd jest dla wszystkich. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty Na razie mam odkrycie: pusta kanapa 6 osobowa i pusta trasa niebieska nr 29, z dobrym nachyleniem w pierwszej połowie i zacnej szerokości. Można jechać pełnym gazem od bandy do bandy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty Zaliczona czarna Little Grizly. Pierwsze 500m budzi szacunek. Jechał przede mną ostro jeden starszy wiekiem już Włoch, doszedłem go w połowie trasy. Darł się z radości jak dziecko. O to chłodzi w narciarstwie. Ponizej foty tej trasy, nachylenie max porównywalne do wczorajszego Spinale. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 12 minut temu, grimson napisał: Zaliczona czarna Little Grizly. Pierwsze 500m budzi szacunek. Ile stopni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 39 minut temu, grimson napisał: Na razie mam odkrycie: pusta kanapa 6 osobowa i pusta trasa niebieska nr 29, z dobrym nachyleniem w pierwszej połowie i zacnej szerokości. Można jechać pełnym gazem od bandy do bandy. 29 i 30 są ekstra, zwłaszcza rano o 8:30 jak jest sztruksik: 30-tka często wygrodzona do tyczek dla klubów. Polecam Ci czarne 35-25-26 - ścianka na 25 jest zajefajna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 51 minut temu, marekbtl napisał: Teresko, byłem tam kilka razy. To krzesło jest zapchane tylko okresowo, w godzinach transferu do Madonny. W tych godzinach nie ma tam sensu jeździć. Ja rozumiem, że Karol ma rodzinę jeżdżącą mniej i narty dla nich to inna forma spędzania czasu. Przecież można to opanować tak, aby pojeździć samemu te 2h po uczciwych trasach, bo tam są. Albo rano transferuję się do Madonny (ale rano) i zostawiam dziewczyny na Pradalago a sam jadę na część pucharową i jeżdżę 2h do pierwszej krwi i wracam. Na Pradalago się nie zgubią, jest knajpka, nic im nie będzie. Albo z rana jadę wozem na parking przy gondoli na Grosie, tam ich wywożę i zostawiam i jadę na inne trasy i wracam. Mogą tylko jeździć do pośredniej stacji gondolki, albo nieco niżej i krzesłem objeżdżać tylko te łąki. Jest knajpa po drodze, a nawet dwie. Dadzą sobie radę. To zwarty ośrodek i łatwo się w nim przemieszcza. A jak wyczai objazd gondoli na Groste (starą Gondolką przez Spinale i do krzesła), to wróci do nich w trymiga. Ja rozumiem opiekuńczość Grimsona, ale też nie rozumiem za bardzo kłód jakie sam chyba sobie rzuca pod nogi, wyjazd jest dla wszystkich. pozdro Tak wiem, ale kolega może jeszcze odsypia podróż P.S. Zjechaliśmy koło 10-tej do Folgaridy za naszym początkującym / przypominającym-sobie-jazdę znajomym i nigdy więcej tam się nie da rozsądnie pojeździć, 4-ka na Monte Spolverino jest większą porażką niż 4-ki przerzutowe Genziana i Malghette. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 23 minuty temu, Sławek Nikt napisał: Ile stopni ? Na tablicy jest nachylenie max, foto wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi