Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Madonna di Campiglio

lski@interia.pl

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, grimson napisał:

ja na razie widzę ścianę deszczu dla Madonny, wg norweskich kresek, 25-26.02:

Nie pękaj - yr.no z reguły się myli, a już długoterminowo to sprawdzalność nijaka.
Bergfex jest bardziej optymistyczny :) szukaj pozytywów.

obraz.png

• Like 2

Godzinę temu, MarioJ napisał:

Niech jedzie, niech jedzie. Tydzień relacji przed nami. Już się nie mogę doczekać jak piesek będzie jeździł na sankach może. 🙂

będą chwile lepsze i gorsze, będą dramy, chwile pełne nerwowego napięcia, jak i totalny chill.

wszystko przed nami.

• Haha 7

10 godzin temu, waldek71 napisał:

Niedobrze, nie bałeś się? A przyjaciół masz jakichś? 

Dobry Wurst nie jest zły.

tymczasem o 4.25 meldunek w hotelu. Trasa szczególnie AUT oraz ITA pusta, na Brenner jechało przede mną 1 auto, któremu… błysnął fotoradar na czerwono na ograniczeniu do 40.

weszly w nocy 3 Red Bulle, i na takim paliwie dokulalismy się na miejsce

IMG_7906.jpeg

• Like 1

4 minuty temu, zając napisał:

Szybki na stoku, szybki na drodze - strach się bać 🙃 

Eee tam, max 140 bardzo spokojnie, aż dziw, bo przez Niemcy chyba jechał? Tempomatowo. Najważniejsze, że dojechał szczęśliwie. PS gorsza od szybkości jest nieprzewidywalność i na stoku i na drodze, moim skromnym zdaniem

Edytowane przez sstar
  • Like 1
  • Thanks 1

Wracając do Madonny to gdy szliśmy delle Bochette, to zaczynaliśmy od schroniska Graffer, widzę, że na stoku, choć my latem. A moja archiwalna fotka okazuje się, że z Tuckett, dzięki Gemini. Sstare czasy;-) zimą niestety nigdy nie byłem, ale jak do Cortiny się udało po latach to i może do Madonny kiedyś... póki co go west, czyli Łódź Wrocław dziś... a za dni kilka może Krk.

IMG_5345.jpeg

Edytowane przez sstar
  • Like 2

1 godzinę temu, WojtekM napisał:

Średnia 105 km/h. Niom, wolno nie było.

Nie mogłem być szybszy w DE, bo jechałem sedanem bez punktów mocowan pod belki dla  boxa.

zanabylem wcześniej designerskie mocowania firmy Mont Blanc. Tu dobra była tylko nazwa, miałem 3 godzinną drogę krzyżową z wieloma stacjami, żeby to g… zamontować. Nic się nie zgadzało, od instrukcji z czapy, skończywszy na błędach w wykonaniu samych mocowań. Dlatego box trzymał się bardziej na słowo honoru, a tylna belka miała taki luz, że rotowała względem swojej osi podłużnej o ok +|- 15 st. Dlatego wjazd na S8 w PL z duszą na ramieniu. Na szczęście nic się nie stało, mimo to w PL V max 140 na tempomacie, kraina wroga, AUT oraz ITA zgodnie z przepisami, bo fotoradary i odcinkowe pomiary.

Gdyby nie technologia! w samochodzie, a więc asystent pasa ruchu oraz aktywny tempomat z funkcją rozpoznawania znaków, to jechałbym jeszcze wolniej. Bo odcinek w PL w kierunki na Jędrzychowice w deszczu, DE momentami ulewnie. U wroga pojawiły się także mgły, z widocznością do 100m. W tych warunkach asystent pasa ruchu działał cuda, bo auto samo trzyma pas, w jeździe na wprost i w zakrętach. Do tego tempomat z max długim polem widzenia pozwalał na w miarę bezpieczną podróż. 

AUT nie była lepsza, temp spadła do 0, przy padającym deszczu i mgle.

Dopiero w ITA było już ok, sucho i bez fajerwerków.

Tak więc na 1 kierowcę, z 3 Red Bull 0.33l oraz wyzutymi 14 gumami dałem radę 🙂 

• Like 1

1 godzinę temu, zając napisał:

W Folgaridzie widzę klasycznie tłoczno, dobrze że są czarne trasy gdzieniegdzie 😁

Na czarnych pustki, i mimo 58% nachylenia- równo i twardo.

wchodza statsy z dzisiejszego rozjeżdżania. 

Sports Tracker wypluł w totalu 2 godz 37 min, dystans total 35.46km, Vmax 64.6 km/godz 

096082da-4287-47bb-978b-cd7639e83e24.jpeg

2bb71d62-682b-41b3-9c5c-0c3f3b11474d.jpeg

• Thanks 1