marekbtl Napisano 19 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2025 Cze Dzisiaj ostatni dzień, pogoda dzwon i Warun petarda. Rano beton i tak cały dzień. Dzisiaj Pinzolo, ale nie szło dojechać, bo wszystkie trasy perfect po drodze i trzeba było 2x zrobić. Jazda do zamknięcia. Perfect day! W sumie cały wyjazd bardzo udany. Dzisiaj wzmożone kontrole ubezpieczeń narciarskich na stokach. Parę foci. Ja też się załapałem😀 i oczywiście ostatni ze stoku pozdro ps. Kolejny super wyjazd z super ekipą! 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 19 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2025 @marekbtl to ubezpieczenie jest tam obowiązkowe ?? Moje dziecko spędziło w hotelu Park ten sam tydzien 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 19 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2025 6 godzin temu, Jeeb napisał: widzę czarny postrach @grimsona do tej pory moczę się w nocy na wspomnienie tej czarnej "5". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cappo Napisano 20 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2025 (edytowane) 21 godzin temu, Jusik2002 napisał: @marekbtl to ubezpieczenie jest tam obowiązkowe ?? Moje dziecko spędziło w hotelu Park ten sam tydzien 😉 Od 1 stycznia 2022 roku każdy narciarz na włoskim stoku ma prawny obowiązek posiadania ubezpieczenia OC. Edytowane 20 Grudzień 2025 przez Cappo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 20 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2025 21 godzin temu, marekbtl napisał: Dzisiaj wzmożone kontrole ubezpieczeń narciarskich na stokach. jakto wyglądało w praktyce ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 21 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2025 W dniu 19.12.2025 o 22:59, Jusik2002 napisał: @marekbtl to ubezpieczenie jest tam obowiązkowe ?? Moje dziecko spędziło w hotelu Park ten sam tydzien 😉 Cze Jest obowiązkowe ubezpieczenie, ale osoboście nie wybrałbym się bez. My mamy 3. Jedno z biura, było obowiązkowe, drugie to AXA, takie full oraz mamy roczne na całą rodzinę Alpenvir. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 21 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2025 14 godzin temu, Jeeb napisał: jakto wyglądało w praktyce ? Janek, ja oczywiście tego nie doświadczyłem. Ale jest ich wyraźnie więcej i są widoczni. Policja i żandarmeria. Z relacji znajomych i syna. Po wyjściu z knajpy i na górnych stacjach po zejściu z krzesła. Przede wszystkim pytali o ubezpieczenie, a przy okazji sprawdzali dokumenty. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 21 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2025 (edytowane) Cze Powrót dramat, od przełęczy do Wiednia kosmos. 14 h mi to zajęło. Dzisiaj rano w Lidlu spotkałem @yoss i też tyle jechał. Kumpel był na myjni co był z nami, tak samo (nie jechaliśmy wszyscy razem). Dramat. Jedliśmy w zajebistej knajpie w Mondsee, w miasteczku już świątecznie. pozdro Edytowane 21 Grudzień 2025 przez marekbtl 4 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 21 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2025 20 minut temu, marekbtl napisał: Cze Powrót dramat, od przełęczy do Wiednia kosmos. 14 h mi to zajęło. Dzisiaj rano w Lidlu spotkałem @yoss i też tyle jechał. Kumpel był na myjni co był z nami, tak samo (nie jechaliśmy wszyscy razem). Dramat. Jedliśmy w zajebistej knajpie w Mondsee, w miasteczku już świątecznie. pozdro To grubo. Co tam się na drodze, za przeproszeniem, zesralo? Jak wracałem w styczniu z VdS, to stałem 2 godz na Brenner, bo się spaliła naczepa pełna makaronu. Potem już szło ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 21 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2025 27 minut temu, grimson napisał: To grubo. Co tam się na drodze, za przeproszeniem, zesralo? Jak wracałem w styczniu z VdS, to stałem 2 godz na Brenner, bo się spaliła naczepa pełna makaronu. Potem już szło ok. My też prawie 14h do Katowic. Ogólnie: już na Brennerze przy zwężeniach korki, potem stale duży ruch, na granicy z Niemcami korki znowu, w Austrii też spowolnienia i korki, dopiero w Czechach rozluźniło się, dodatkowo przed St. Polten mgła się zaczęła i tak trzymała prawie całą resztę drogi. Przyjechaliśmy lekko wymięci. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 21 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2025 34 minuty temu, zając napisał: My też prawie 14h do Katowic. Ogólnie: już na Brennerze przy zwężeniach korki, potem stale duży ruch, na granicy z Niemcami korki znowu, w Austrii też spowolnienia i korki, dopiero w Czechach rozluźniło się, dodatkowo przed St. Polten mgła się zaczęła i tak trzymała prawie całą resztę drogi. Przyjechaliśmy lekko wymięci. Dokładnie tak jak piszesz Teresko, na mnie mgła nie robi wrażenia, ale były potworne korki. Niestety, autostrada w Niemczech przy Austrii i Czechach, nie mówiąc już o naszych to 3-ci Świat. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 21 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2025 No i po kiego grzyba jedziecie do tego VdS jeśli przed Brenneeem macie kupe świetnych destynacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 21 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2025 18 minut temu, Jeeb napisał: No i po kiego grzyba jedziecie do tego VdS jeśli przed Brenneeem macie kupe świetnych destynacji ? Bo tam jeżdżą polskie szkółki, które mają kamizelki z napisem „tylko tchórze skręcają”. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 21 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2025 Godzinę temu, grimson napisał: Bo tam jeżdżą polskie szkółki, które mają kamizelki z napisem „tylko tchórze skręcają”. ale z tego co pamiętam to w tym VdS za bardzo nie ma gdzie jechać bez skręcania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 21 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2025 3 godziny temu, Jeeb napisał: No i po kiego grzyba jedziecie do tego VdS jeśli przed Brenneeem macie kupe świetnych destynacji ? Ja osobiście dlatego, że przed Brennerem nie znam ośrodka w którym pojeżdżę 6 dni za 190 euro (w dodatku z opcją wyjazdową kilku innych ośrodków gdyby się nudziło), ale chętnie poznam jeśli znasz takowe 🙂 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 21 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2025 53 minuty temu, zając napisał: 6 dni za 190 euro ( to skipass dla dzieci ? https://www.skirama.it/de/superskirama-skipass-preise 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 21 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2025 2 godziny temu, Jeeb napisał: ale z tego co pamiętam to w tym VdS za bardzo nie ma gdzie jechać bez skręcania Trafiłem na kartoflisko. Taka miałem pogodę. jakby było nominalnie zimno, to byłby beton. A wtedy ustawiłbym alert dla VdS. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 21 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2025 4 minuty temu, grimson napisał: Trafiłem na kartoflisko. Taka miałem pogodę. jakby było nominalnie zimno, to byłby beton. A wtedy ustawiłbym alert dla VdS. jednym słowem dalej ni rozumiem co Was ciągnie do tego VdS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 21 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2025 30 minut temu, Jeeb napisał: to skipass dla dzieci ? https://www.skirama.it/de/superskirama-skipass-preise Przecież pytałeś już o cenę wyjazdu i pisałam jaki jest koszt noclegów i skipassów w terminie przedświątecznym z tzw. Promo code w VdS. Mając promkę od operatora apartamentów płaciliśmy 190 euro/ os. dla dorosłych i juniorów (dzieci nie braliśmy więc nie wiem jaka cena dla nich). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 21 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2025 3 godziny temu, Jeeb napisał: ale z tego co pamiętam to w tym VdS za bardzo nie ma gdzie jechać bez skręcania Kilka ścianek się znajdzie, wystarczająco dużo. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 21 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2025 21 minut temu, Jeeb napisał: jednym słowem dalej ni rozumiem co Was ciągnie do tego VdS Janku, bo ja jeżdżę przy okazji zwiedzając, a Ty zwiedzasz przy okazji jeżdżąc. Ot różnica. Różne priorytety narciarskie. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 21 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2025 26 minut temu, Jeeb napisał: jednym słowem dalej ni rozumiem co Was ciągnie do tego VdS Niskie ceny w sklepach i włoskie żarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cappo Napisano 21 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2025 (edytowane) Ja w sobotę z Kronplatz do Poznania zamknąłem się z postojami na wc, tankowanie i jedzenie w 13h. Startowaliśmy o 5:30, więc Brenera przejechaliśmy bez problemów, korki zaczęły się w okolicy Berlina, potem na dojeździe do granicy i pierwszych bramkach na A2. Edytowane 21 Grudzień 2025 przez Cappo 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 24 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2025 (edytowane) Czwartek i piątek (ubiegłego tygodnia) padło na Livigno bo więcej tras dostępnych. Niby lepiej, jednak niekoniecznie, zależy co kto lubi. W czwartek cieplej i trochę słońca, w piątek dużo chmur ale zimniej i ponownie co kto lubi. Generalnie to chyba było słabo (mnie nie dotyczy), nikogo nie widać zjeżdżającego na krechę w Livigno, ani w Bormio, ani w Santa Caterinie. Livigno w czwartek i piątek Narciarze to lubią czasem jeździć w grupie, im więcej tym lepiej... W Livigno nie wypada bez Apres-ski, niezależnie od wieku, wszyscy chętni się bawią. Po zmroku to już bywa różnie... Pozdrawiam. Edytowane 24 Grudzień 2025 przez marionen 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 24 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2025 W dniu 21.12.2025 o 21:50, marekbtl napisał: Janku, bo ja jeżdżę przy okazji zwiedzając, a Ty zwiedzasz przy okazji jeżdżąc. Ot różnica. Różne priorytety narciarskie. pozdro no właśnie że ta cała skirama to taki obszar bardziej do zwiedzania jak do jeżdżenia. Z Madonny do Pinzolo kolejką w dół Bez trasy i spowrotem to samo 1,5 godziny w plecy,autem do Tonale, autem do Pejo. Jak jestem w 3 Dolinach to zapinam narty pod kwaterą o 08:50 to zaczynam zjazdem i kończę o 17 max 10 metrów od drzwi narciarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi