grimson Napisano 24 Lipiec Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec Za dwa dni wylot do niedoszłej polskiej kolonii za II RP. Czas sprawdzić, czy delegacja w 1937r miała rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 25 Lipiec Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec Wchodzą piguły: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Lipiec Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec Zaczynamy: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 27 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec Destynacja nie zgadza się z tematem wątku. Załóż może jakiś ogólny temat "Grimsona podróże małe i duże" albo coś podobnego i tam wrzucaj chwaliposty itp. 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 27 Lipiec Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 5 godzin temu, zając napisał: Destynacja nie zgadza się z tematem wątku. Załóż może jakiś ogólny temat "Grimsona podróże małe i duże" albo coś podobnego i tam wrzucaj chwaliposty itp. 😁 Jak mix, to mix. Łatwo nie było. B789 odleciał nie o 22.15, a o 00.52 z racji późnego przylotu do Poznania, konieczności tankowania i przygotowania kabiny. Liczyłem na przelot ok 15 minut od startu w okolicach mojego domu, ale ze względu na start w kierunku pln-zach z Poznania, samolot poszedł na Wrocław, a dopiero stamtąd w kierunku na Katowice i dalej na południe. Po paru perypetiach meldunek w hotelu o godz 14 lokalnego czasu i dzida: 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 28 Lipiec Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec Takie tam: 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 30 Lipiec Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec Król Julian i inne takie: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 31 Lipiec Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec Parę nowych fotek: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 Sierpień Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień Parę fotek, jutro niestety do domu: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 Sierpień Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień No i wczoraj wróciliśmy do domu. Po drodze były dwa kwasy: 1. lotnisko Nosy Be International Airport. A raczej duża buda z blachy falistej, z jednym pasem startowym, jedną rampą odbioru bagaży. na lotnisko dotarliśmy jako ostatnia grupa z Itaki, stanęliśmy grzecznie na końcu kolejki do nadania bagaży oraz odbioru biletów. jak już dotarliśmy do miłego pana z obsługi, ten nas poinformował, że owszem, miejsca i są w samolocie. ale dostępne tylko pojedyńcze fotele, porozrzucane po całym samolocie. my mówimy, że mamy ze sobą córkę 13 lat i nie możemy się rozdzielić. poprosiłem miłego pana, żeby pokazał mapę samolotu z fotelami.no i faktycznie, lipa. tylko że z przodu samolotu, w klasie economy premium, są wolne fotele koło siebie. no to daj nam Pan te fotele, miły Panie. na takie dictum miły Pan nas poinformował, że i owszem, są wolne. ale koszt to 100 Euro za osobę. żona, wyperswadowała, że damy, i owszem, 50 Euro za całą naszą trójkę. miły Pan się zgodził, wziął do kieszeni 50 Euro i wydał nam bilety. ucieszeni idziemy dalej. za nami stały w kolejce po bilety 2 dziewczyny. one były jeszcze bardziej ucieszone, bo dostały miejsca w premium economy za darmo. w międzyczasie inny miły Pan po polsku spytał się mnie, czy dam mu trochę euro... p.s. średnie zarobki na Nosy Be to 200zł/miesiąc. 2. zostawiliśmy auto na parkingu P6 w Poznaniu, przy lotnisku. zapamiętałem, że auto stoi przy alejce, równoległej do latarni lotniskowych. wbijam na parking, na tę wydawało mi się alejkę, a tu auta ni ma. 3x przeszedłem okolicznej alejki - ni chu chu, auta ni ma; zrobiło się nieciekawie. jeszcze raz przeorałem cały obszar, plus kolejne alejki. dalej auta ni ma. no to dzwonię na nr tel komórkowy obsługi parkingu - włączył się automat. no to idę do bramki wyjazdowej, gdzie obok szlabanu był guzik do kontaktu głosowego z obsługa parkingu. miły Pan poinformował mnie, że moje auto nie opuściło parkingu od momentu wjazdu tydzień temu, ani nie zostało zabrane na lawecie. no to zgłupiałem. ale zaraz, patrzę z daleka, a tu są dwa rzędy latarni, oddalone od siebie o 300m. wbijam na speedzie z powrotem na parking, i eureka. furmanka stoi. no cóż, zrobiłem dreptając po parkingu 6 tys kroków w ciągu 25 minut. starość nie radość. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 20 Sierpień Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień Teraz spać na 2 godz i dzida do ITA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 20 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień Ale jesteś chłopie męczący... nikogo nie interesują twoje posty kolejne ale dalej szukasz atencji... Poszukaj sobie odpowiedniego forum dla Siebie.... Wiele osób posalo, że to nie jest odpowiednie miejsce ale Ty dalej swoje.... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 21 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień Oj tam, to tylko informacja dla potencjalnego złodzieja, że domowników przez jakiś czas nie będzie w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 21 Sierpień Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień Na razie kręcimy pauzę koło Lido di Jesolo.. Czas na śniadanie. Droga ok, nocna jazda na 1 kierowcę. Trasa pusta. Sporo aut z wlkp, mazowieckiego i śląskiego kierunku na ITA. Był też jeden desperat z blachami GD. Spalanie 204ps benzyna automat ok, na razie jest 6.5/100. zasięg po zalaniu pod korek ok 1380km. Jazda na tempomacie z respektowaniem prędkości. Na razie nic nie błysnęło. W Czechach dużo nowych fotoradarów na autostradzie, rok temu ich nie było. Yanosik pomaga. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 21 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 5 minut temu, grimson napisał: z blachami GD Ja mam aktualnie GD, a jestem ze Śląska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 21 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 54 minuty temu, WojtekM napisał: Ja mam aktualnie GD, a jestem ze Śląska Dokładnie. Nie ma już sensu na finale PP trzaskać samochodów z rejestracją PO (jak to robił Ruch na Śląskim ok. 20 lat temu), bo możesz potrzaskać swojemu wujkowi lub kumplowi z Bytomia lub Mikołowa. Rejestracja w PL przestała cokolwiek znaczyć. PS. Jakby ktoś nie miał dobrego humoru: to był żart, a nie wezwanie do niewłaściwych zachowań, których nie toleruję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 21 Sierpień Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień No i cyk, już na miejscu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 21 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2 godziny temu, grimson napisał: No i cyk, już na miejscu I jutro powrót? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 21 Sierpień Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 26 minut temu, Jeeb napisał: I jutro powrót? To stanowczo za późno, zaraz obiad i do domciu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 21 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień (edytowane) 11 godzin temu, grimson napisał: ... W Czechach dużo nowych fotoradarów na autostradzie, rok temu ich nie było. Yanosik pomaga. Kurcze ciekawe, ja jechałem przez Hodonin i Brzecław w tym roku. Od Otrokovic do Ostrawy pokazał mi dwa fotoradary i jeden OPP w nieszczęsnym tunelu. No nic, to czekam na mandaty. Najgorzej ale i najlepiej jest we Włoszech. Tutor jest praktycznie od bramek na granicy do samego zjazdu na San Stino di Livenza (zjeżdżam tam do specyficznego włoskiego marketu). Najgorzej bo... praktycznie wszyscy jadą ciut ponad limit lewym a prawy to przyczepy i zawalidrogi innego typu. Najlepiej bo wszyscy jadą lewym ciut ponad limit i aktywny tempomat robi robotę... od niepamiętnych czasów bycia bobasem córka mi pierwszy raz usnęła w samochodzie... a ma 11 lat 😀 Tak więc o ile we Włoszech można było podgonić to sie skończyło. Szczerze, chciałbym żeby wszędzie było OPP na autostradach. Edytowane 21 Sierpień przez mysiauek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 Sierpień Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień (edytowane) 10 godzin temu, mysiauek napisał: Kurcze ciekawe, ja jechałem przez Hodonin i Brzecław w tym roku. Od Otrokovic do Ostrawy pokazał mi dwa fotoradary i jeden OPP w nieszczęsnym tunelu. No nic, to czekam na mandaty. Najgorzej ale i najlepiej jest we Włoszech. Tutor jest praktycznie od bramek na granicy do samego zjazdu na San Stino di Livenza (zjeżdżam tam do specyficznego włoskiego marketu). Najgorzej bo... praktycznie wszyscy jadą ciut ponad limit lewym a prawy to przyczepy i zawalidrogi innego typu. Najlepiej bo wszyscy jadą lewym ciut ponad limit i aktywny tempomat robi robotę... od niepamiętnych czasów bycia bobasem córka mi pierwszy raz usnęła w samochodzie... a ma 11 lat 😀 Tak więc o ile we Włoszech można było podgonić to sie skończyło. Szczerze, chciałbym żeby wszędzie było OPP na autostradach. W AUT także sporo fotoradarów na autostradzie. Odcinek od Brna (po austriackiej stronie) do Wiednia do tamtego roku bez foto na autostradzie. Wczoraj naliczyłem 3 lub 4 maszty. Od wczoraj też bije masę. Dotnę się na zimę: Edytowane 22 Sierpień przez grimson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 Sierpień Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień Zdrowie forumowiczów 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 Sierpień Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień Lola sprawdza plażę: 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Sierpień Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień I cyk, już w domu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Sierpień Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień W dniu 21.08.2026 o 22:21, mysiauek napisał: Kurcze ciekawe, ja jechałem przez Hodonin i Brzecław w tym roku. Od Otrokovic do Ostrawy pokazał mi dwa fotoradary i jeden OPP w nieszczęsnym tunelu. No nic, to czekam na mandaty. Najgorzej ale i najlepiej jest we Włoszech. Tutor jest praktycznie od bramek na granicy do samego zjazdu na San Stino di Livenza (zjeżdżam tam do specyficznego włoskiego marketu). Najgorzej bo... praktycznie wszyscy jadą ciut ponad limit lewym a prawy to przyczepy i zawalidrogi innego typu. Najlepiej bo wszyscy jadą lewym ciut ponad limit i aktywny tempomat robi robotę... od niepamiętnych czasów bycia bobasem córka mi pierwszy raz usnęła w samochodzie... a ma 11 lat 😀 Tak więc o ile we Włoszech można było podgonić to sie skończyło. Szczerze, chciałbym żeby wszędzie było OPP na autostradach. Nowy fotoradar w Czechach, ostatnio popularna konstrukcja. Działa w obie strony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi