sstar Napisano 7 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 30 minut temu, marionen napisał: To się trochę poprawiło w okolicach Karpacza przez parę dni... Jakbyś przypudrował sobie nosek, nadal lodowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 11 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień Parę foci z dzisiejszego zakończenia turowego w Beskidach 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 12 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień (edytowane) Czas na rower? Edytowane 12 Kwiecień przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 12 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 49 minut temu, sstar napisał: Czas na rower? coś tam można jeszcze pofoczyć w Karkonoszach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 12 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2 godziny temu, grimson napisał: coś tam można jeszcze pofoczyć w Karkonoszach Oczywiście można i nie tylko foczyć, samo foczenie to jednak trochę nuda... w nocy są jeszcze temperatury ujemne, z rana śnieg zmrożony, w ciągu dnia jednak puszcza... 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 12 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2 godziny temu, marionen napisał: Oczywiście można i nie tylko foczyć, samo foczenie to jednak trochę nuda... w nocy są jeszcze temperatury ujemne, z rana śnieg zmrożony, w ciągu dnia jednak puszcza... Szacunek. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 13 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 20 godzin temu, grimson napisał: coś tam można jeszcze pofoczyć w Karkonoszach Przekonałeś https://www.chata-amor.cz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hgx126 Napisano 13 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień Sezon zakończony w pięknym stylu, moja najdłuższa i najbardziej wymagająca tura w życiu. Start w Starym Smokovcu i wyjazd kolejką na Hrebienok, dalej z foki doliną Staroleśną, gdzie śniegu było jak na lekarstwo, aż do Zbójnickiej Chaty. Powyżej zdecydowanie lepsze warunki. Naszym celem była przełęcz Rohatka (2288 n.p.m.) Zbobyta w rakach z racji na lodowe warunki. Z przełęczy zjazd do doliny Białej Wody w genialnych warunkach. To chyba najpiękniejsza dolina w całych Tatrach. Udało się zjechać do Taboriska, a na koniec 10 km z buta. 16 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 13 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień Daj gpx albo innego tracka jak masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 13 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 3 godziny temu, christof napisał: Daj gpx albo innego tracka jak masz Rohatka i wszystko jasne? Czy linia zjazdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień Parę foci z dzisiejsze tury Jeszcze spokojnie ze 2-3 tyg będzie można połazić 13 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hgx126 Napisano 13 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 5 godzin temu, christof napisał: Daj gpx albo innego tracka jak masz Niestety nie mam, ale prawie cała trasa była wzdłuż niebieskiego szlaku. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 14 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień Powtórka z zakończenia poprzedniego sezonu. Auto, rower, pieszo, foki, zjazd na nartach. Ciężko powiedzieć co najtrudniejsze? Ale wszystko się udało. Choć lód od Richterowych nie Vyrovki więc tam został tym razem rower. Ale udało się zjechać do roweru o dziwo więc na plus. A tak zjazd z okolic Lucni do Sedmirokli jak skończył się płat śniegu to wypłynął spod niego strumień więc bonus. Do góry i jeszcze jeden zjazd do roweru. Ratraki czy coś w tym stylu też z rana torowały drogę. Niestety no photo. W Krk kłopot czy tak bezwstydnie jak Marionen, czy chciałbym ale się boję jak MarioJ czy też może z wyciągu fotkę strzelić jak Jeeb co Janem się zowie. Nijak nie wiadomo jak zgrabnie fotkę zrobić i zaprezentować. No ale teoria do zapominalstwa. A rodzinka z Chaty Amor do schrupania… z dobrodziejstwem inwentarza. Jest pies i kot. 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień (edytowane) W dniu 13.04.2025 o 13:49, hgx126 napisał: Sezon zakończony w pięknym stylu, moja najdłuższa i najbardziej wymagająca tura w życiu. Start w Starym Smokovcu i wyjazd kolejką na Hrebienok, dalej z foki doliną Staroleśną, gdzie śniegu było jak na lekarstwo, aż do Zbójnickiej Chaty. Powyżej zdecydowanie lepsze warunki. Naszym celem była przełęcz Rohatka (2288 n.p.m.) Zbobyta w rakach z racji na lodowe warunki. Z przełęczy zjazd do doliny Białej Wody w genialnych warunkach. To chyba najpiękniejsza dolina w całych Tatrach. Udało się zjechać do Taboriska, a na koniec 10 km z buta. Piękne warunki śniegowe, piękna tura. Gratulacje. Aż zazdroszczę, ale człowiek nie może być w różnych górach jednocześnie. 🙂 Edytowane 15 Kwiecień przez MarioJ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 20 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień (edytowane) Zakończenie sezonu - bardziej spacer niż skitura. Foki założyłem w schronisku, ale po kilkuset metrach musiałem narty założyć na plecak i mogłem zacząć foczyć dopiero w okolicach krzyżówek na Szpiglas i Kozi. Na zakończenie sezonu lepsze są tury z Hrebenioka lub Soliska bo można podejść na ponad 2400 m, w D5S lepiej jednak nocować - tym bardziej, że podejście koło Siklawy jest trochę dłuższe (prawie 4h), ale trudno było go sobie odmówić w o tej porze roku. Dla mnie sezon udany - bo pomyślnie po rehabilitacji kolana. Mogę już cały dzień spędzić na wyciągu bez ortezy (której raz zapomniałem). To była pierwsza wyprawa w teren od dwóch lat. Edytowane 20 Kwiecień przez AndRand 10 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 21 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 7 godzin temu, AndRand napisał: Zakończenie sezonu - bardziej spacer niż skitura. Foki założyłem w schronisku, ale po kilkuset metrach musiałem narty założyć na plecak i mogłem zacząć foczyć dopiero w okolicach krzyżówek na Szpiglas i Kozi. Na zakończenie sezonu lepsze są tury z Hrebenioka lub Soliska bo można podejść na ponad 2400 m, w D5S lepiej jednak nocować - tym bardziej, że podejście koło Siklawy jest trochę dłuższe (prawie 4h), ale trudno było go sobie odmówić w o tej porze roku. Dla mnie sezon udany - bo pomyślnie po rehabilitacji kolana. Mogę już cały dzień spędzić na wyciągu bez ortezy (której raz zapomniałem). To była pierwsza wyprawa w teren od dwóch lat. Świetna wyprawa. Filmowane z drona? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 9 godzin temu, AndRand napisał: Zakończenie sezonu - bardziej spacer niż skitura. Foki założyłem w schronisku, ale po kilkuset metrach musiałem narty założyć na plecak i mogłem zacząć foczyć dopiero w okolicach krzyżówek na Szpiglas i Kozi. Na zakończenie sezonu lepsze są tury z Hrebenioka lub Soliska bo można podejść na ponad 2400 m, w D5S lepiej jednak nocować - tym bardziej, że podejście koło Siklawy jest trochę dłuższe (prawie 4h), ale trudno było go sobie odmówić w o tej porze roku. Dla mnie sezon udany - bo pomyślnie po rehabilitacji kolana. Mogę już cały dzień spędzić na wyciągu bez ortezy (której raz zapomniałem). To była pierwsza wyprawa w teren od dwóch lat. Gratulacje powrotu. Świetna relacja. Co to za narty? Jak ślizgi po takiej akcji? Dziwne te czasy gdy w Krk zjeżdżam na prawie 1100 i to nie po trasie a w Taterkach mizeria. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 21 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 56 minut temu, sstar napisał: Gratulacje powrotu. Świetna relacja. Co to za narty? Jak ślizgi po takiej akcji? Dziwne te czasy gdy w Krk zjeżdżam na prawie 1100 i to nie po trasie a w Taterkach mizeria. Susza. Nie padało prawie nic od grudnia do końca lutego - ani deszcz ani śnieg. Narty - Hagan Core 89. Ślizgi w lepszym stanie niż na drugich nartach, na których zjeżdżałem nartostradą z KW tak daleko jak się da. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 1 godzinę temu, AndRand napisał: Susza. Nie padało prawie nic od grudnia do końca lutego - ani deszcz ani śnieg. Narty - Hagan Core 89. Ślizgi w lepszym stanie niż na drugich nartach, na których zjeżdżałem nartostradą z KW tak daleko jak się da. Te Hagan Core lekkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 21 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień Śnieg jest w północnej Norwegii. 😃 Tydzień temu skończyliśmy tam wyprawę skiturową. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 22 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień W dniu 21.04.2025 o 00:00, AndRand napisał: Foki założyłem w schronisku, ale po kilkuset metrach musiałem narty założyć na plecak i mogłem zacząć foczyć dopiero w okolicach krzyżówek na Szpiglas i Kozi. Na zakończenie sezonu lepsze są tury z Hrebenioka lub Soliska bo można podejść na ponad 2400 m, w D5S lepiej jednak nocować - tym bardziej, że podejście koło Siklawy jest trochę dłuższe (prawie 4h), ale trudno było go sobie odmówić w o tej porze roku. Bardzo stabilnie narty Ci się trzymają na plecaku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 22 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 3 minuty temu, MarioJ napisał: Bardzo stabilnie narty Ci się trzymają na plecaku. Pewne że bardzo stabilnie zapięte 👀💪 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 22 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 13 godzin temu, MarioJ napisał: Śnieg jest w północnej Norwegii. 😃 Tydzień temu skończyliśmy tam wyprawę skiturową. Pięknie, może Wujot coś dorzuci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 22 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 6 godzin temu, MarioJ napisał: Bardzo stabilnie narty Ci się trzymają na plecaku. Podziękuję plecakowi 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 22 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień W dniu 8.12.2024 o 19:33, sstar napisał: Jak u mamy… nawet 2x rocznica za dni kilka… aż trudno uwierzyć że na początku grudnia tyle śniegu napadało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi