Farmaceuta Napisano 10 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2024 Cześć, Spontanicznie z żoną wybieram się w Alpy na 5 dni od czwartku, zastanawiam się nad Alta Badia + może Seiser Alm a Ischgl + SFL (ew 1 dzień w Nauders) ktoś był i tu i tu i mógłby wyrazić swoją opinię? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 10 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2024 Ja byłem w Ischgl 3 razy(ostatni raz tydzień temu) i 1 raz w Val Gardenie(rok temu w grudniu). I ja powiem tak. Grudzień/styczeń tylko Dolomity, bo są super warunki, jeszcze mało ludzi, piękne widoki i słońce. Natomiast na koniec sezonu polecam Ischgl, bo więcej tras wyżej położonych, słońce mniej grzeje i trasy tak nie puszczają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 10 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2024 Ischgl + Kappl über alles. Dolomity są dla cieniarzy, którzy tracą czas na pizze i kawki. 😜😁 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 10 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2024 3 minuty temu, MarioJ napisał: Ischgl + Kappl über alles. Dolomity są dla cieniarzy, którzy tracą czas na pizze i kawki. 😜😁 ale kolega jedzie z zona to Ischgl niebardzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 10 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2024 2 godziny temu, MarioJ napisał: Ischgl + Kappl über alles. Dolomity są dla cieniarzy, którzy tracą czas na pizze i kawki. 😜😁 A jak nie jedzą pizzy, to mogą jechać😜? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 10 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2024 2 godziny temu, Jeeb napisał: ale kolega jedzie z zona to Ischgl niebardzo Jak to nie, żonę zabierze do Samnaun, będzie zadowolona. Ischgl to świetny ośrodek, oprócz Kappl jest jeszcze Galtür gdzie jest już czynna część ośrodka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 10 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2024 5 godzin temu, ski89 napisał: Ja byłem w Ischgl 3 razy(ostatni raz tydzień temu) i 1 raz w Val Gardenie(rok temu w grudniu). I ja powiem tak. Grudzień/styczeń tylko Dolomity, bo są super warunki, jeszcze mało ludzi, piękne widoki i słońce. Natomiast na koniec sezonu polecam Ischgl, bo więcej tras wyżej położonych, słońce mniej grzeje i trasy tak nie puszczają. obie opcje maja sporo plusow, ale w grudniu wybralbym dolomity. Choc wiadomo ze to zalezy od preferencji. Nie wiem tylko czy Alta Badia plus Seiser Alm to nie jest zbyt "niebieski" trasowo rejon, chyba ze to zamierzony wybor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farmaceuta Napisano 10 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2024 Zamierzony bo żona drugi sezon śmiga 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 10 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2024 to zdecydowanie alta badia, do tego aperol, dobra wloska kuchnia, sloneczna pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 10 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2024 4 godziny temu, waldek71 napisał: A jak nie jedzą pizzy, to mogą jechać😜? Jasne, jak nie pizza to pasta i tiramisu. 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 10 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2024 (edytowane) 4 minuty temu, Turnplayer napisał: to zdecydowanie alta badia, do tego aperol, dobra wloska kuchnia, sloneczna pogoda Jak drugi sezon, to najlepiej Białka z instruktorem góralem. 🙂 Edytowane 10 Grudzień 2024 przez MarioJ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 10 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2024 5 godzin temu, waldek71 napisał: A jak nie jedzą pizzy, to mogą jechać😜? Tylko czy tak w ogóle można? 🤭 Bo że nie wypada nie zjeść to raczej oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 11 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2024 6 godzin temu, MarioJ napisał: Jak drugi sezon, to najlepiej Białka z instruktorem góralem. 🙂 akurat kolega o Bialke nie pytal a jak dziewczyna zdolna i sprawna to po 2 sezonach da sobie rade bez insruktora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farmaceuta Napisano 11 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2024 Daje rade, ma już objeżdżone pare alpejskich ośrodków gdzie w sumie się uczyła 😉 dzięki za tipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofi.p Napisano 11 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2024 22 godziny temu, Farmaceuta napisał: Cześć, Spontanicznie z żoną wybieram się w Alpy na 5 dni od czwartku, zastanawiam się nad Alta Badia + może Seiser Alm a Ischgl + SFL (ew 1 dzień w Nauders) ktoś był i tu i tu i mógłby wyrazić swoją opinię? Pozdrawiam We Włoszech nie byłem w wskazanych ośrodkach, ale w okresie 5-8.12.2024 byłem zarówno w Ischgl jak i SFL. Warunki bardzo dobre do jazdy w grudniu. Oczywiście jeszcze nie wszystkie trasy były otwarte ale to co jest wystarczające jest do jeżdzenia. Oczywiście warunkiem jest pogoda. Co do dojazdu do Nauders to w wskazanym przeze mnie okresie zamknięta była droga dojazdowa od strony Austrii tuż za skrętem na Ischgl od strony Samnaun. Dojazd był od strony Szwajcarii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi