Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Kroplach w styczniu

mysiauek

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

dostałem fajną ofertę na wyjazd do do Riscone, hotel obok term Cron4. Czego można sie spodziewać w styczniu? Trasy dla relaksacyjne jeżdżących? Knajpki na stoku? Jak se termy? Co zobaczyc w okolicy? Dajcie znać  😀

Edytowane przez mysiauek

Bylem w grudniu zeszlego roku. Kronplatz to głównie niebieskie, choć jest kilka czeronych a zwlaszcza czarnych godnych uwagi, wszystko powinno być otwarte. W termach nie bylem, więc się nie wypowiem. O ile jeszcze będzie to jarmark w Bruneck, choć nie oczekuj nie wiadomo czego. Jacek na swoim na kanale ma kilka filmów z tego ośrodka.

Ja mam zaklepany wyjazd na święta.

Kronplatz to Włochy nie Austria.

Edytowane przez Cappo
  • Thanks 1

11 godzin temu, mysiauek napisał:

Hej,

dostałem fajną ofertę na wyjazd do do Riscone, hotel obok term Cron4. Czego można sie spodziewać w styczniu? Trasy dla relaksacyjne jeżdżących? Knajpki na stoku? Jak se termy? Co zobaczyc w okolicy? Dajcie znać  😀

Jak dla rekreacyjnie jeżdżących to ok, nas by zmęczyła 1 góra na tydzień czasu, choć ośrodek jest duży i z pewnością atrakcyjny. Jeśli macie dobrą ofertę pod wyciągiem to tym bardziej warto rozważyć. W termach też nie byliśmy, do Cortina d'Ampezzo jest trochę ponad godzina jazdy - można się przejechać :)

• Thanks 1

18 minut temu, zając napisał:

Jak dla rekreacyjnie jeżdżących to ok, nas by zmęczyła 1 góra na tydzień czasu, choć ośrodek jest duży i z pewnością atrakcyjny. Jeśli macie dobrą ofertę pod wyciągiem to tym bardziej warto rozważyć. W termach też nie byliśmy, do Cortina d'Ampezzo jest trochę ponad godzina jazdy - można się przejechać :)

mieszkać pod wyciągiem w jednym z lepszych ośrodków i I jechać godzinę autem przez wysokie przełęcze do innego to taki masochizm będzie 

• Thanks 1

2 minuty temu, Jeeb napisał:

mieszkać pod wyciągiem w jednym z lepszych ośrodków i I jechać godzinę autem przez wysokie przełęcze do innego to taki masochizm będzie 

Chodzi o zwiedzanie miejscowości w przypadku gdyby nie chcieli jeździć na nartach - pytający chciał wiedzieć co zobaczyć w okolicy.

• Thanks 1

2 minuty temu, zając napisał:

Chodzi o zwiedzanie miejscowości w przypadku gdyby nie chcieli jeździć na nartach - pytający chciał wiedzieć co zobaczyć w okolicy.

to jeszcze większy masochizm- pojechać na narty i nie chcieć na nich jeździć, to nie sobie od razu pojadą do Rzymu, Mediolanu albo innej Wenecji. Co jest takiego wielkiego do zwiedzania w Cortinie ?

• Haha 2

13 minut temu, Jeeb napisał:

to jeszcze większy masochizm- pojechać na narty i nie chcieć na nich jeździć, to nie sobie od razu pojadą do Rzymu, Mediolanu albo innej Wenecji. Co jest takiego wielkiego do zwiedzania w Cortinie ?

Wyobraź sobie, że niektórzy jeżdżą np. ze znajomymi lub rodziną, którzy nie mogą / nie chcą / nie umieją spędzać na nartach całych dni, ale lubią klimat pięknego włoskiego miasteczka w górach - po to ludzie jeżdżą do takich miejscowości jak Cortina d'Ampezzo czy Madonna di Campiglio :) co można tam robić to każdy sobie może wygooglać. Jeden pójdzie na szoping, drugi na spacer na rakietach śnieżnych.  Ja np. mam znajomych, którzy w takim trybie spędzili tydzień w zimie w okolicy Ischgl, ani razu nie jeżdżąc na nartach :D

• Like 1
  • Haha 1

1 godzinę temu, Jeeb napisał:

Zjebi...ste ciastka w kawiarni na deptaku 😉 - ja tam lubię klimacik Cortiny...

• Haha 1

Uprzedzam, jeżdżę z córką raczej po niebieskich lub łatwych czerwonych trasach. Spędzamy czas na jedzeniu w knajpach na stoku, gramy w karty w knajpach na stoku i sam sport traktujemy rekreacyjnie. Generalnie, jesteśmy "lazy tourists" 😀 i życie pokonujemy wraz ze znanym hasłem "gentleman will walk buty never run" 😉

Raczej nie będziemy jechali samochodem dalej niż 30-40 minut drogi.

Ofertę mamy w Riscone. Hotel z basenem, blisko wyciągu, więc jakoś ruszać specjalnie sie nie trzeba.

6 godzin temu, mysiauek napisał:

Uprzedzam, jeżdżę z córką raczej po niebieskich lub łatwych czerwonych trasach. Spędzamy czas na jedzeniu w knajpach na stoku, gramy w karty w knajpach na stoku i sam sport traktujemy rekreacyjnie. Generalnie, jesteśmy "lazy tourists" 😀 i życie pokonujemy wraz ze znanym hasłem "gentleman will walk buty never run" 😉

Raczej nie będziemy jechali samochodem dalej niż 30-40 minut drogi.

Ofertę mamy w Riscone. Hotel z basenem, blisko wyciągu, więc jakoś ruszać specjalnie sie nie trzeba.

nie wiem jaka duża ta córka ale moje po nartach nigdy nie chciały niczego zwiedzać

o tak, Sella Ronda bike day absolutnie. Jechałem bodaj 3 lata temu. Żadnych zapisów, pakietów - od 8-16 zamknięte wszystkie przełęcze i ... jedziesz (sugerowany kierunek anticlokwise). aż zazdroszczę :)

Co do innych aktywności - jeżeli chodzisz ferraty to do wybór przeogromny. Jeżeli nie ferraty to też znajdziesz fajne szlaki. Do oglądania? - po prostu góry, jedyne w swoim rodzaju i charakterze... 

• Like 2