Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dlatego Słotwiny Pingwina czyli dawne Azoty są teraz nie do jazdy.
Byłem tam chyba 4 razy odkąd wybudowali nowe krzesło i zepsuli trasę (wypłaszczyli garby). Szczycą się hasłem "nuda się nie uda", a ja mówię zawsze odwrotnie.
Ale niech tłumy tam jeżdżą bo odciążają inne stacje w okolicy a miejsce narciarsko i tak słabe więc mała strata.
O cenach u Pingwina to już nawet pisać nie będę, można się uśmiechnąć pod nosem.

• Like 1

25 minut temu, pawelb91 napisał:

Dlatego Słotwiny Pingwina czyli dawne Azoty są teraz nie do jazdy.
Byłem tam chyba 4 razy odkąd wybudowali nowe krzesło i zepsuli trasę (wypłaszczyli garby). Szczycą się hasłem "nuda się nie uda", a ja mówię zawsze odwrotnie.
Ale niech tłumy tam jeżdżą bo odciążają inne stacje w okolicy a miejsce narciarsko i tak słabe więc mała strata.
O cenach u Pingwina to już nawet pisać nie będę, można się uśmiechnąć pod nosem.

dla rodzic to bardzo dobre miejsce, także jeśli chodzi o podnoszenie umiejętności i szkolenie też niczego sobie. Jedynie nie jest tanio. 

6 godzin temu, WojtekM napisał:

Jak jeszcze trochę odciążą np. takie Rytro (to tylko przykład), to je zamkną.

Dokładnie tak, mamy narciarstwo absurdalne, na jednych górkach 700 ma ludzie stoją po 15 minut na wjazd, na innych górkach, nawet lepszych, ktoś jedzie co 15 min.

Z FB Ski Dolina:

Przygotowania do sezonu narciarskiego w Ski Dolinie trwają!

Właśnie dotarły do nas nowe urządzenia firmy TechnoAlpin, które będziemy testować na naszym bypassie! 💪❄️

Na testy przyjechały:

👉 TechnoAlpin TT10 – stacjonarna, wieżowa armatka śnieżna, zaprojektowana z myślą o wysokiej wydajności i efektywnym wykorzystaniu wody oraz energii.
👉 TechnoAlpin TL8 – automatyczna lanca śnieżna wyposażona w aż 8 stopni regulacji, które pozwalają precyzyjnie dopasować ilość wody do aktualnych warunków.

Bo dobry sezon narciarski  zaczyna się dużo wcześniej, niż spadnie pierwszy śnieg. 😉

FB_IMG_1790618583517.jpg

FB_IMG_1790618580726.jpg

• Like 1
  • Thanks 1

12 godzin temu, WojtekM napisał:

Jak jeszcze trochę odciążą np. takie Rytro (to tylko przykład), to je zamkną.

Wolę jeździć w Polsce w mniej popularnych stacjach, często są tam lepsze trasy i można lepiej pojeździć przez mniejszą ilość osób, cenowo też zazwyczaj lepiej to wychodzi. Także korzystam póki istnieją i da się jeździć. Jak już wszystkie takie się zamkną to może zakończę narciarstwo, przynajmniej krajowe.

• Like 1
  • Thanks 1