Lexi Napisano 11 Czerwiec 2025 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2025 3 minuty temu, Jeeb napisał: to gdzieś Ty mieszkał w tym Samnaun? Ja wychodziłem z kwaterki, zapinałem narty i trochę się kijkami odpychałem Nie mieszkałem ale byłem w Samnaun Compatsch - (schodzi tam trasa "60") do gondoli kawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 5 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń Czy ktoś może kojarzy w okolicy Ischgl (i ośrodków na tym samym karnecie) jakieś miejsce gdzie widział zaparkowane kampery? Chodzi na początek o cokolwiek - parking (najlepiej z opcją nie wyganiania na noc), stellplatz, kamper park? Kempingów nie ma w okolicy (jest kemping w Samnaun za chore pieniądze). Zastanawiam się czy jest szansa tam pojeździć nie korzystając z lokalnego zakwaterowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 5 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń (edytowane) 30 minut temu, zając napisał: Czy ktoś może kojarzy w okolicy Ischgl (i ośrodków na tym samym karnecie) jakieś miejsce gdzie widział zaparkowane kampery? Chodzi na początek o cokolwiek - parking (najlepiej z opcją nie wyganiania na noc), stellplatz, kamper park? Kempingów nie ma w okolicy (jest kemping w Samnaun za chore pieniądze). Zastanawiam się czy jest szansa tam pojeździć nie korzystając z lokalnego zakwaterowania? W marcu jak jezdziiśmy z Kappl do Ishgl to na tym placyku (wyjazd z Kappl na główną drogę) widziałem dwa kampery ale statusu tego skrawka ziemi nie znam - sprawdz na "znanym" serwisie. Edytowane 5 Styczeń przez Lexi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 5 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń Ten skrawek też wypatrzyłam na google, ale na znanym serwisie go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 5 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 3 godziny temu, zając napisał: Czy ktoś może kojarzy w okolicy Ischgl (i ośrodków na tym samym karnecie) jakieś miejsce gdzie widział zaparkowane kampery? Chodzi na początek o cokolwiek - parking (najlepiej z opcją nie wyganiania na noc), stellplatz, kamper park? Kempingów nie ma w okolicy (jest kemping w Samnaun za chore pieniądze). Zastanawiam się czy jest szansa tam pojeździć nie korzystając z lokalnego zakwaterowania? w Prutz widziałem duży camping i zimą stały tam campery masz blisko do Fiss i Samnaun 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 5 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń Godzinę temu, Jeeb napisał: w Prutz widziałem duży camping i zimą stały tam campery masz blisko do Fiss i Samnaun To właściwie przy SFL, ale może trzeba myśleć szerzej 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 5 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 9 godzin temu, zając napisał: Czy ktoś może kojarzy w okolicy Ischgl (i ośrodków na tym samym karnecie) jakieś miejsce gdzie widział zaparkowane kampery? Chodzi na początek o cokolwiek - parking (najlepiej z opcją nie wyganiania na noc), stellplatz, kamper park? Kempingów nie ma w okolicy (jest kemping w Samnaun za chore pieniądze). Zastanawiam się czy jest szansa tam pojeździć nie korzystając z lokalnego zakwaterowania? W Samnaun widziałem kampery na parkingu przy stacji kolejki. Ten parking jest dość duży, nie ma wymalowanych linii postojowych. Wydaje się że jest dość „swobodny”. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capricorn Napisano 5 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 9 godzin temu, zając napisał: Czy ktoś może kojarzy w okolicy Ischgl (i ośrodków na tym samym karnecie) jakieś miejsce gdzie widział zaparkowane kampery? Chodzi na początek o cokolwiek - parking (najlepiej z opcją nie wyganiania na noc), stellplatz, kamper park? Kempingów nie ma w okolicy (jest kemping w Samnaun za chore pieniądze). Zastanawiam się czy jest szansa tam pojeździć nie korzystając z lokalnego zakwaterowania? Jest camping w Pfunds, to dobra lokalizacja na Samnaun, dojazd własny i skibusy https://www.camping-pfunds.at/preise-wohnmobilpark 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 6 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 13 godzin temu, MarioJ napisał: W Samnaun widziałem kampery na parkingu przy stacji kolejki. Ten parking jest dość duży, nie ma wymalowanych linii postojowych. Wydaje się że jest dość „swobodny”. Oglądałam w necie, podobno jest znak zakazu nocowania 22-8:00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 6 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 8 minut temu, zając napisał: Oglądałam w necie, podobno jest znak zakazu nocowania 22-8:00. i to dosyć rygorystycznie przez Szwajcarów kontrolowany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 6 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 13 godzin temu, Capricorn napisał: Jest camping w Pfunds, to dobra lokalizacja na Samnaun, dojazd własny i skibusy https://www.camping-pfunds.at/preise-wohnmobilpark To może być dobry pomysł, bo stąd jest blisko do Nauders i Schoneben (w tym ostatnim na pewno można nocować na parkingu pod gondolą) + połączyć wyjazd z Ischgl/Samnaun. Wiecie może jak jest ze skipassami jeśli się startuje z Samnaun - trzeba kupić przez Samnaun Bergbahnen? Bo na stronie Ischgl jest cena (przykładowo na ten sam w lutym kliknęłam) 1 dzień 79 euro, a ze strony Samnaun 79 CHF. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capricorn Napisano 6 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 15 minut temu, zając napisał: Wiecie może jak jest ze skipassami jeśli się startuje z Samnaun - trzeba kupić przez Samnaun Bergbahnen? Bo na stronie Ischgl jest cena (przykładowo na ten sam w lutym kliknęłam) 1 dzień 79 euro, a ze strony Samnaun 79 CHF. Trochę wiemy:( jesli płacisz kartą to policzą we frankach... nie wiem natomiast czy mozna gotówką w euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 6 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń Teraz, Capricorn napisał: Trochę wiemy:( jesli płacisz kartą to policzą we frankach... nie wiem natomiast czy mozna gotówką w euro. Ok, to w kasach jest jasne że raczej wezmą cenę CHF nawet jeśli przewalutują na euro, ale ja raczej kupowałabym online - pytanko bardziej precyzyjne: czy jak kupię w Ischgl online, to odbiorę karnet i wystartuję w Samnaun? 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi