Lexi Napisano 11 Czerwiec 2025 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2025 3 minuty temu, Jeeb napisał: to gdzieś Ty mieszkał w tym Samnaun? Ja wychodziłem z kwaterki, zapinałem narty i trochę się kijkami odpychałem Nie mieszkałem ale byłem w Samnaun Compatsch - (schodzi tam trasa "60") do gondoli kawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 5 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń Czy ktoś może kojarzy w okolicy Ischgl (i ośrodków na tym samym karnecie) jakieś miejsce gdzie widział zaparkowane kampery? Chodzi na początek o cokolwiek - parking (najlepiej z opcją nie wyganiania na noc), stellplatz, kamper park? Kempingów nie ma w okolicy (jest kemping w Samnaun za chore pieniądze). Zastanawiam się czy jest szansa tam pojeździć nie korzystając z lokalnego zakwaterowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 5 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń (edytowane) 30 minut temu, zając napisał: Czy ktoś może kojarzy w okolicy Ischgl (i ośrodków na tym samym karnecie) jakieś miejsce gdzie widział zaparkowane kampery? Chodzi na początek o cokolwiek - parking (najlepiej z opcją nie wyganiania na noc), stellplatz, kamper park? Kempingów nie ma w okolicy (jest kemping w Samnaun za chore pieniądze). Zastanawiam się czy jest szansa tam pojeździć nie korzystając z lokalnego zakwaterowania? W marcu jak jezdziiśmy z Kappl do Ishgl to na tym placyku (wyjazd z Kappl na główną drogę) widziałem dwa kampery ale statusu tego skrawka ziemi nie znam - sprawdz na "znanym" serwisie. Edytowane 5 Styczeń przez Lexi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 5 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń Ten skrawek też wypatrzyłam na google, ale na znanym serwisie go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 5 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 3 godziny temu, zając napisał: Czy ktoś może kojarzy w okolicy Ischgl (i ośrodków na tym samym karnecie) jakieś miejsce gdzie widział zaparkowane kampery? Chodzi na początek o cokolwiek - parking (najlepiej z opcją nie wyganiania na noc), stellplatz, kamper park? Kempingów nie ma w okolicy (jest kemping w Samnaun za chore pieniądze). Zastanawiam się czy jest szansa tam pojeździć nie korzystając z lokalnego zakwaterowania? w Prutz widziałem duży camping i zimą stały tam campery masz blisko do Fiss i Samnaun 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 5 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń Godzinę temu, Jeeb napisał: w Prutz widziałem duży camping i zimą stały tam campery masz blisko do Fiss i Samnaun To właściwie przy SFL, ale może trzeba myśleć szerzej 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 5 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 9 godzin temu, zając napisał: Czy ktoś może kojarzy w okolicy Ischgl (i ośrodków na tym samym karnecie) jakieś miejsce gdzie widział zaparkowane kampery? Chodzi na początek o cokolwiek - parking (najlepiej z opcją nie wyganiania na noc), stellplatz, kamper park? Kempingów nie ma w okolicy (jest kemping w Samnaun za chore pieniądze). Zastanawiam się czy jest szansa tam pojeździć nie korzystając z lokalnego zakwaterowania? W Samnaun widziałem kampery na parkingu przy stacji kolejki. Ten parking jest dość duży, nie ma wymalowanych linii postojowych. Wydaje się że jest dość „swobodny”. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capricorn Napisano 5 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 9 godzin temu, zając napisał: Czy ktoś może kojarzy w okolicy Ischgl (i ośrodków na tym samym karnecie) jakieś miejsce gdzie widział zaparkowane kampery? Chodzi na początek o cokolwiek - parking (najlepiej z opcją nie wyganiania na noc), stellplatz, kamper park? Kempingów nie ma w okolicy (jest kemping w Samnaun za chore pieniądze). Zastanawiam się czy jest szansa tam pojeździć nie korzystając z lokalnego zakwaterowania? Jest camping w Pfunds, to dobra lokalizacja na Samnaun, dojazd własny i skibusy https://www.camping-pfunds.at/preise-wohnmobilpark 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 6 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 13 godzin temu, MarioJ napisał: W Samnaun widziałem kampery na parkingu przy stacji kolejki. Ten parking jest dość duży, nie ma wymalowanych linii postojowych. Wydaje się że jest dość „swobodny”. Oglądałam w necie, podobno jest znak zakazu nocowania 22-8:00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 6 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 8 minut temu, zając napisał: Oglądałam w necie, podobno jest znak zakazu nocowania 22-8:00. i to dosyć rygorystycznie przez Szwajcarów kontrolowany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 6 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 13 godzin temu, Capricorn napisał: Jest camping w Pfunds, to dobra lokalizacja na Samnaun, dojazd własny i skibusy https://www.camping-pfunds.at/preise-wohnmobilpark To może być dobry pomysł, bo stąd jest blisko do Nauders i Schoneben (w tym ostatnim na pewno można nocować na parkingu pod gondolą) + połączyć wyjazd z Ischgl/Samnaun. Wiecie może jak jest ze skipassami jeśli się startuje z Samnaun - trzeba kupić przez Samnaun Bergbahnen? Bo na stronie Ischgl jest cena (przykładowo na ten sam w lutym kliknęłam) 1 dzień 79 euro, a ze strony Samnaun 79 CHF. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capricorn Napisano 6 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 15 minut temu, zając napisał: Wiecie może jak jest ze skipassami jeśli się startuje z Samnaun - trzeba kupić przez Samnaun Bergbahnen? Bo na stronie Ischgl jest cena (przykładowo na ten sam w lutym kliknęłam) 1 dzień 79 euro, a ze strony Samnaun 79 CHF. Trochę wiemy:( jesli płacisz kartą to policzą we frankach... nie wiem natomiast czy mozna gotówką w euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 6 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń Teraz, Capricorn napisał: Trochę wiemy:( jesli płacisz kartą to policzą we frankach... nie wiem natomiast czy mozna gotówką w euro. Ok, to w kasach jest jasne że raczej wezmą cenę CHF nawet jeśli przewalutują na euro, ale ja raczej kupowałabym online - pytanko bardziej precyzyjne: czy jak kupię w Ischgl online, to odbiorę karnet i wystartuję w Samnaun? 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Lipiec Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec Przejrzałem nowy cennik Ischgl na sezon 2026/27 i zaskoczyło mnie coś innego niż ceny. Że drożej — wiadomo. Sześciodniowy karnet VIP, czyli ten, który kupuje większość z nas na tygodniowy wyjazd, poszedł w górę o ponad 7 procent, do 385 euro. Przy okazji padł rekord na bilecie dziennym: po raz pierwszy w historii 83 euro. Podwyżki kolejny rok z rzędu wyprzedzają inflację. Ale prawdziwa zmiana kryje się w tym, czego w cenniku NIE ma. Zniknęła styczniowa promocja POWDER, która od lat obniżała ceny karnetów po feriach świątecznych. Jeżeli ten zapis się utrzyma, styczeń w Ischgl będzie pierwszy raz od dawna rozliczany według pełnej taryfy. Ciekawe, że Galtür, Kappl i See swoje styczniowe promocje zostawiły — w Galtür rusza akcja Powder Days, a na otwarcie sezonu nawet „1+1": jedna osoba płaci, druga jeździ gratis. W tekście na Skionline rozkładam cały cennik doliny na części: kiedy jest najtaniej, czym różni się skipass VIP od Silvretty i dlaczego przy dzieciach warto policzyć nocleg poza samym Ischgl. Link w pierwszym komentarzu. A Was zapytam wprost: 385 euro za sześć dni jazdy — jest jeszcze granica, po której powiecie „dziękuję, odpadam"? Czy Ischgl może sobie na te podwyżki pozwolić, bo i tak przyjedziecie? Skipass Ischgl 2026/27 – nowy cennik Silvretta Areny i doliny Paznaun 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 27 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 21 minut temu, JC napisał: A Was zapytam wprost: 385 euro za sześć dni jazdy — jest jeszcze granica, po której powiecie „dziękuję, odpadam"? Czy Ischgl może sobie na te podwyżki pozwolić, bo i tak przyjedziecie? jak ktoś kocha Ischgl to i tak pojedzie - podobnie do innych topowych ośrodków w Alpach. Dobrze że jeszcze nie wpadli na pomysł skipassa dynamicznego, który np. kupiony w szczycie sezonu w kasie potrafi kosztować ponad 500 euro za 6 dni ( Zermatt/Cervinia) Z drugiej strony przy wszystkich innych kosztach wyjazdu narciarskiego cena skipassa to jeden z mniejszych wydatków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cappo Napisano 28 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec W lutym za skipass 6 dniowy w 3 Zinnen płaciłem 384 euro (online z 5% zniżką), a Ischgl ma "trochę" więcej tras, wiec chyba nie tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 28 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec Ceny zaporowe to mają w USA. Biorąc pod uwagę możliwości pozatrasowe w Ischgl ceny karnetów są akceptowalne. Do tego wiele dni po opadach zawsze można znaleźć dla siebie jakieś miejsca nierozjeżdżone. W innych ośrodkach alpejskich też ceny idą w górę. Nie uważam, że ceny karnetów to margines kosztów wyjazdów narciarskich, no ale ja nie sypiam w hotelach przy stoku narciarskim a jak mi będzie brakowało na karnet to wolę zrezygnować z żarcia i picia na stoku. W Billi też się można najeść w Ischgl i to blisko wyciągu za małą kasę. Zresztą oszczędności można szukać jeszcze przed wyjazdem na narty... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capricorn Napisano 28 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec (edytowane) Jacku, nie bierzesz pod uwagę ogromnej rzeszy narciarzy, ktorzy nie nocują w hotelu na stoku (o czym wspomina marionen ). Będąc w tym ośrodku 5 czy 6 razy zawsze nocuję w Kappl lub Pfunds (ostatnie 2 razy) i kupuję karnet Silvretta - na następny sezon 451E. To jest dużo ale ... tyle kosztują wszystkie duże ośrodki: Dolomiti superski, Trzy Doliny, St.Anton itd. Oczywiście są drobne różnice, jakieś drobne zniżki za zakupy online czy zakup dla 2-3 osób we Francji. Cekawostka - jakieś 20 lat nocowałem jedyny raz w samym Ischgl, w kwietniu było jakieś free ski i to wychodziło korzystnie cenowo. Free ski w Ischgl... byly takie czasy:) A przypomiało mi się - jak zaczynalem wyjazdy w Alpy cena karnetu i nocowania mieściła się na luzie w 400E, łącznie I też uważam, że karnet jest istotną częścią budżetu. Edytowane 28 Lipiec przez Capricorn dodana treść 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cappo Napisano 28 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec Grudzień 2015, Val di Sole, nocleg + skipass na całość 1300 zł od osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 28 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 20 minut temu, Capricorn napisał: A przypomiało mi się - jak zaczynalem wyjazdy w Alpy cena karnetu i nocowania mieściła się na luzie w 400E, łącznie W tej cenie to tylko we Francji znajdziesz jeszcze oferty 😉 L2A AdH z drugiej ligi a z trzeciej SuperD itp … reszta alpejska z tego co patrzę jako solista wyjazdowy to później tysiaka € całościowo będzie ciężko się zmieścić w tym sezonie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cappo Napisano 28 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec Przeglądałem sobie jeszcze teraz cennik i widzę że dzieci do 10 roku życia mają VIP skipass za darmo, o ile kupiony ma rodzic, co jest dla mnie bardzo dobrą wiadomością (córka ma 8), w Dolomiti SuperSki taka promocja jest do 8 roku życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 28 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 26 minut temu, Cappo napisał: Grudzień 2015, Val di Sole, nocleg + skipass na całość 1300 zł od osoby. Grudzień 2026, Val di Sole nocleg (30 metrów od stoku) + skipass (Superskirama) 1700 zł od osoby. Nie jest źle. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 28 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 25 minut temu, yoss napisał: Grudzień 2026, Val di Sole nocleg (30 metrów od stoku) + skipass (Superskirama) 1700 zł od osoby. Nie jest źle. No nie jest źle ale to grudzień. Zastanawiam się jak kiedyś zlikwidują freeski w VdS, wtedy będzie słabo, bo zdaje się skipass 6 dni w zeszłym roku w sezonie (Superskirama) – coś koło 450€. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 28 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2 godziny temu, yoss napisał: Grudzień 2026, Val di Sole nocleg (30 metrów od stoku) + skipass (Superskirama) 1700 zł od osoby. Nie jest źle. Cena solo czy przy 4 osobach wyjdzie te 1700? 😉 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 28 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 3 godziny temu, yoss napisał: Val di Sole nocleg Ludzie kochani no nie porównujcie Ischgl z Val di Sole 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi