Narty - skionline.pl
Jump to content
Sign in to follow this  
Bumer

Rozjechał psa

Recommended Posts

Jestem w stanie to kupić co piszesz choć nie podoba mi się łatka hipokryty. Tym bardziej, że dziczyzna też może pochodzić z kłusowania i nie koniecznie strzelbą. Mi chodzi bardziej o to, że ludzie mało wiedzą bo tak też to działa o tym co się dzieje w ubojniach przemysłowych. Natomiast jak uda się złapać podpalacza psa czy ostatnio w modzie zakopywanego żywcem to takiego śmiecia powinno się przykładnie ukarać. A z tym bywa słabo. Co dopiero wymagać od patoli ze wspomnianych hodowli. Nie zgadzam się jednak, że wszyscy uczestniczący w tym biznesie to ludzie rozsądni. To są zwyrole i my na ich działanie wpływu nie mamy i mieć nie będziemy. Takich powinno się urzędowo trzymać za pysk kontrolami, ciągłym monitoringiem każdego zakamarka z przechowywaniem nagrań do wglądu przez wiele lat. No i oczywiście karami finansowymi bo to najbardziej boli. Dalej nie czuję się na siłach rozwijać czy wchodzić w dyskusję bo moje poglądy są na dręczenie jakichkolwiek zwierząt dość a w zasadzie mocno radykalne i mogły by się komuś nie spodobać.  

  • Like 2
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cytat

Takich powinno się urzędowo trzymać za pysk kontrolami, ciągłym monitoringiem każdego zakamarka z przechowywaniem nagrań do wglądu przez wiele lat. No i oczywiście karami finansowymi bo to najbardziej boli.

Problem w tym, że większość tych praktyk jest dopuszczona przez przepisy. Choć dziwi mnie, jakim cudem, nie kłóci się to z kodeksem karnym, Ale to już pytanie do prawników.

 

Cytat

Jestem w stanie to kupić co piszesz

Cieszy mnie to. Spróbuj zatem ograniczyć zakupy mięsa/wędlin z przemysłu, zachęcaj znajomych.

Żeby nie być hipokrytą, też będę się bardziej starał, bo święty nie jestem i wygoda czasem zwycięża.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeśli pytasz o jakość to zrób rosół z kury tej co sobie biega i wcina robaki a tej przemysłowej. Kubki smakowe zdradzą sekret.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdajesz sobie sprawę, że dla większości ludzi, ta przemysłowa będzie lepiej smakować :)

A mięso takie czy owakie i tako pochodzi z zabitego zwierzęcia .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Możesz poprzeć swoją teorię jakimiś dowodami empirycznymi? To, że większość ludzi jak by im dać "przyprawioną padlinę to zje i będzie mlaskać" nie oznacza, że nie umieją docenić jak trzeba smaku. Akurat robię w gastronomii na bardzo reprezentatywnej grupie ludzi bo karmimy co dziennie blisko 7 tys osób i zapewniam, że jakość i smak ma spore znaczenie. Nie widać tego tak bardzo na obiektach stacjonarnie bo często nie ma zbytniej konkurencji ale na cateringu wyjazdowym gdzie mamy konkurencję już rosół z "lepszej" kury schodzi lepiej niż z byle jakiej. Do tego się różni bo takie było pytanie kolorem, konsystencją, obróbką czy w końcu brakiem chemii. Tak poza tym zdecydowana większość ludzi nie ma pojęcia w ogóle jak wygląda nie wspominając o jedzeniu i smaku drobiu wiejskiego, takiej samej wołowiny, wieprzowiny, ... to jak mogą mieć porównanie. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cytat

Zdajesz sobie sprawę, że dla większości ludzi, ta przemysłowa będzie lepiej smakować :)

A mięso takie czy owakie i tako pochodzi z zabitego zwierzęcia .

Nie chodzi o zabicie zwierzęcia, ale torturowanie go przez cały czas hodowli. W warunkach wiejskich nie są tak męczone i wyglądem przypominają zwierzę a nie żywy kawałek mięsa.

Wiesz dlaczego kurczak idzie na ubój już po 7 tyg? Bo w ósmym tygodniu połowa pada, od ilości chemii jaką podają.

https://www.otwarteklatki.pl/17-faktow-o-hodowli-kurczakow-na-mieso/

Znałem właścicieli kurników - mięsa ze swojej hodowli nie jedzą!

Co do smaku to różnie bywa. Jeśli przyzwyczaiłeś się do chemii i syfu to może Ci lepiej smakować. Jak się przestawisz, to nawet nie będziesz chciał patrzeć na ten shit z marketu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By moloo
      Cześć, 
      Czy ktoś nie wybiera się z Bielska - Białej, albo nie przejeżdża przez BB na Chopok w niedzielę.
      Chętnie bym się zabrał - niestety nie mam samochody do początku stycznia, dlatego szukam transportu.
      Dzięki za info.
    • By galdon
      Witam
      Ile czasu zbiera wam średnio droga na Chopok powiedzmy z Katowic lub Bielska, w jakim stanie jest droga i która najlepsza
      Pozdrawiam
      Ps
      wstepnie planuje w ten wtorek z Katowic
    • By Robur82
      Poszukuje chętnych na niedzielne wypady do Szczyrku, jest nas 2-wóch, czasami uzbiera się 4-rech, ale to raz na miesiąc, możemy dobrac 2 os lub dołączyć do kogoś
      około 5-tej godziny zbiórka na wężle a2/a1 lub gdzieś na a1 na wysokości Łodzi i po drodze
      Startujemy z Łowicza
      Jak zaczną się ferie i zrobią się makabryczne kolejki przerzucamy się na Cerną Horę
      a na sobote i niedziele Chopok
    • By marcinex28
      Witam, czy wjazd na Slowacje z nartami w bagazniku jest legalny? Sa za to jakies kary jak w austrii? I jakie sa inne jeszcze zasady ktore trzeba przestrzegac.
      Pozdrawiam
www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2019
×
×
  • Create New...