Czy to jest carving?
-
Similar Content
-
By artix
Na forach gdy ktos postawi pytanie " jaka narta jest najlepsza?" oczywiscie padnie odpowiedz GS !!!
Czasy sie zmenily i uwazam ze mozna to odlozyc do lamusa.
Teraz zagram na nerwach, bo wielu wie ze lubie
Dzis najlepsza narta jest narta All Mountain i nie mowcie ze nie jest, bo jest 😜
Sam tez jezdze na tego typu narcie od kilku sezonow i nawet nie wyciagam innej pary z auta przez pare dni w Alpach.
Temat ten podsunela mi do glowy reklama ktora wyswietla sie na moim profilu FB.
Sam uzywam innej marki i nie chodzi tu o reklame. Chodzi o to jak tego typu narta jezdzi, a raczej co mozna na niej robic jak sie potrafi.
Posypia sie kamienie, mimo to zapraszam do dyskusji
https://www.voelkl.com/en/experience-voelkl/m6mantra-secret96/?fbclid=IwAR2CZHx4AZFJmS-JgH84LXY9iAM4z_8XwzF6auY0m5iu96UQlFdrGNjlFnM&cHash=02712b7c90a270fdb5ba62ea000dec6b
-
By szevczi
Cześć, jak wszyscy wiemy to co nam się wydaje często nie ma pokrycia w rzeczywistości, więc stwierdziłam, że trzeba się ponagrywać i przekonać na własnej skórze, że to nie jest jednak ta gigantowa technika Federici Brignone
A tak na poważnie, mam kilka filmików z zeszłego roku i dwa świeżutkie. Jakby miał ktoś ochotę zerknąć i napisać coś mądrego lub nie, to bardzo zachęcam. Przyjmę wszystko, bo tak się składa, że z dyplomowanym instruktorem nigdy nie jeździłam i staram się sama podnosić swoje umiejętności. Ja widzę tu mniej więcej nad czym muszę popracować, ale chętnie przeczytam wypociny mądrych głów Przy okazji, polećcie jakieś ćwiczenia, które pomogłyby pozbyć się złych nawyków, które mi wypunktujecie. Biorę wszystko na klatę więc śmiało nie hamować się
Tutaj poprzedni sezon:
I na koniec świeżutkie jeszcze ciepłe, wybaczcie jakość, ale musiałam trochę zbliżyć niektóre ujęcia
No także pozdrawiam i z góry dzięki za wszystkie odp
-
By gruchauho
Ostatnio na forum pojawiały się dyskusje na temat różnych technik jazdy a także TAKTYKI. W związku z tym chciałbym pokazać fajny filmik, na który trafiłem jakiś czas temu, gość pokazuje jak optymalnie zjeżdżać, jak dobierać skręty, bierze pod uwagę ilość ludzi, nachylenie, rodzaj śniegu itd. Jest cała seria tego - bodajże 4 filmy, sam kanał na YT też dosyć ciekawy. Obejrzyjcie zresztą.
P.S. Filmik po francusku ale są napisy PL. Wystarczy kliknąć przycisk.
-
By olek123
Dzień dobry,
chciałbym dowiedzieć się ile +/- wyjazdów na narty potrzeba by opanować w stopniu średnio zaawansowanym technikę jazdy carvingowej (zdaję sobie sprawę, że jest to dość indywidualna kwestia). Czy wzięcie instruktora to dobry pomysł, usprawni to znacząco naukę?
-
Recommended Posts