Lexi Napisano 29 Listopad 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2024 Tymczasem Hubert Hurkacz w końcu przerwał milczenie i zaprezentował swoich nowych trenerów. Na Instagramie wrzucił zdjęcie z Ivanem Lendlem i Nicolasem Massu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 30 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2024 Chyba sobie walnę bo też spać nie mogę https://www.lekam.pl/pl/centrum-prasowe/aktualnosci/1362 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 30 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2024 12 godzin temu, Lexi napisał: Tymczasem Hubert Hurkacz w końcu przerwał milczenie i zaprezentował swoich nowych trenerów. Na Instagramie wrzucił zdjęcie z Ivanem Lendlem i Nicolasem Massu. Lendla kojarzę, a ten Massu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 30 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2024 Nie znam się ale trafiłem na taki komentarz od niktalboktos https://www.sport.pl/tenis/7,64987,31505768,niebywale-nagla-zmiana-ws-swiatek-wszystko-przez-slowa-kyrgiosa.html cyt. Komiczne i niezrozumiale jest to podejscie dziennikarzy gdy pisza ze Swiątek cos udowodniła. Niczego nie udowodniła, gdyz w tego rodzaju sprawach zawsze jest sporo domniemywań. WADA musdiała jej w kilku kluczowych kwestiach uwierzyc na słowo. Np w tym ze melatoninę wzieła na kilka godzin przed pobraniem moczu do testu. TMZ ma relatywnie krótki okres trwałości w organizmie, zatem mogła a. albo wziać melatoninę krótko przed badaniem i stad pozytywny wynik albo b. zażyc doping tuz po IO w Paryżu i czekać az poziom TMZ opadnie zgodnie z kalkulacjami. Jest tez c. czyli zazycie dopingu tuz po IO kolo 2-3 sieprnia i zazycie melatoniny 12 sieprni a w celu stworzenia alibi gdyby okazało się potrzebne. No i okazało się potrzebne. Nie piszcie ze poziom TMZ byl bardzo niski poniewaz to nie jest w tym momencie dobry argument. Po pierwsze TMZ nie jest substancją progową, czyli kazdy wynik wykazujący jej obecnosc jest pozytywny jeśłi urzadzenie analityczne jest w swoim zakresie wykrywalnosci, po drugie wszyscy lub niemal wszyscy złapani dotychczas na TMZ mieli niskie lub bardzo niskie poziomy tej substancji (pływak chinski Sun Yang, rosyjska łyżwiarka Walijewa, afera z pływakami chinskimi w 2021 itd itd). Ten środek ma po prostu taki profil farmakoninetyczny ze szybko sie metabolizuje. Tamtych polskie media oskarzały o ochydne oszustwo. Tutaj komentarze sa inne. Ja Świątek nie wierze i "złamała mi serce" jako kibicowi. Jak wygra w 2025 ze dwa wielkie szlemy moze zmienię zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 30 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2024 (edytowane) I jeszcze https://www.bbc.com/sport/articles/ce31dxygwz1o oraz https://sportowefakty.wp.pl/tenis/1159534/swiatek-traktowana-nieuczciwie-szefowa-itia-odslania-kulisy-postepowania Edytowane 30 Listopad 2024 przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 30 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2024 Robert Karaś też na początku się bronił, że nie żarł koksu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 30 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2024 3 godziny temu, sstar napisał: Nie znam się ale trafiłem na taki komentarz od niktalboktos https://www.sport.pl/tenis/7,64987,31505768,niebywale-nagla-zmiana-ws-swiatek-wszystko-przez-slowa-kyrgiosa.html cyt. Komiczne i niezrozumiale jest to podejscie dziennikarzy gdy pisza ze Swiątek cos udowodniła. Niczego nie udowodniła, gdyz w tego rodzaju sprawach zawsze jest sporo domniemywań. WADA musdiała jej w kilku kluczowych kwestiach uwierzyc na słowo. Np w tym ze melatoninę wzieła na kilka godzin przed pobraniem moczu do testu. TMZ ma relatywnie krótki okres trwałości w organizmie, zatem mogła a. albo wziać melatoninę krótko przed badaniem i stad pozytywny wynik albo b. zażyc doping tuz po IO w Paryżu i czekać az poziom TMZ opadnie zgodnie z kalkulacjami. Jest tez c. czyli zazycie dopingu tuz po IO kolo 2-3 sieprnia i zazycie melatoniny 12 sieprni a w celu stworzenia alibi gdyby okazało się potrzebne. No i okazało się potrzebne. Nie piszcie ze poziom TMZ byl bardzo niski poniewaz to nie jest w tym momencie dobry argument. Po pierwsze TMZ nie jest substancją progową, czyli kazdy wynik wykazujący jej obecnosc jest pozytywny jeśłi urzadzenie analityczne jest w swoim zakresie wykrywalnosci, po drugie wszyscy lub niemal wszyscy złapani dotychczas na TMZ mieli niskie lub bardzo niskie poziomy tej substancji (pływak chinski Sun Yang, rosyjska łyżwiarka Walijewa, afera z pływakami chinskimi w 2021 itd itd). Ten środek ma po prostu taki profil farmakoninetyczny ze szybko sie metabolizuje. Tamtych polskie media oskarzały o ochydne oszustwo. Tutaj komentarze sa inne. Ja Świątek nie wierze i "złamała mi serce" jako kibicowi. Jak wygra w 2025 ze dwa wielkie szlemy moze zmienię zdanie. Chyba Twoja córka gra w tenisa ze chcesz Igę obrzucić błotem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 30 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2024 51 minut temu, MarioJ napisał: Chyba Twoja córka gra w tenisa ze chcesz Igę obrzucić błotem. To nie jest obrzucanie błotem. Pro sportowcy grają w chowanego z komisjami antydopingowymi. Ich nadrzędnym celem to nie dać się złapać na koksie. Nieważne, czy na koksie wpadła Iga, czy tenisistka z innego kraju. Koks to koks. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 30 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2024 Mam inne zdanie. Życie amatora ani tym bardziej zawodowego sportowca nie jest czarno białe. Koks a koks to też wielka różnica. Choćby przypadek Sinera, który nic nie zażył, wystarczył masaż by nie przejść kontroli antydopingowej. Każdy przypadek jest inny i należy traktować go indywidualnie, wystarczy zjeść posiłek w restauracji i mieć problem z kontrolą. Nie można wrzucać wszystkich do jednego worka. Porównywać przypadek triatlonisty ze Świątek to dla mnie nieporozumienie. Iga przeszła pozytywnie ponad 20 kontroli antydopingowych. Najlepiej jak się zajmują dopingiem osoby i instytucje do tego powołane i obeznane z tematem. Kanapowi sportowcy w większości nie mają pojęcia o co chodzi a ich fachowe komentarze najlepiej wrzucać do kosza przed przeczytaniem... 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 30 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2024 59 minut temu, marionen napisał: Mam inne zdanie. Życie amatora ani tym bardziej zawodowego sportowca nie jest czarno białe. Koks a koks to też wielka różnica. Choćby przypadek Sinera, który nic nie zażył, wystarczył masaż by nie przejść kontroli antydopingowej. Każdy przypadek jest inny i należy traktować go indywidualnie, wystarczy zjeść posiłek w restauracji i mieć problem z kontrolą. Nie można wrzucać wszystkich do jednego worka. Porównywać przypadek triatlonisty ze Świątek to dla mnie nieporozumienie. Iga przeszła pozytywnie ponad 20 kontroli antydopingowych. Najlepiej jak się zajmują dopingiem osoby i instytucje do tego powołane i obeznane z tematem. Kanapowi sportowcy w większości nie mają pojęcia o co chodzi a ich fachowe komentarze najlepiej wrzucać do kosza przed przeczytaniem... Widząc oswiadczenie Igi to już się nic nie klei... Cały czas ucieka wzrokiem od kamery, więc to o czymś świadczy.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 30 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2024 4 godziny temu, MarioJ napisał: Chyba Twoja córka gra w tenisa ze chcesz Igę obrzucić błotem. Cyt. https://www.sport.pl/tenis/7,64987,31506078,tak-powinna-sie-skonczyc-sprawa-swiatek-znamy-dowody-na-jej.html#s=SNO_Img_1 W próbkach moczu sportowców stosujących trimetazydynę stężenia były od kilkudziesięciu do kilkuset tysięcy razy wyższe niż to, co stwierdzono u Igi Świątek - mówi Andrzej Pokrywka, dr nauk farmaceutycznych, który od 30 lat działa w antydopingu. Ekspertowi, który najlepiej zna sprawę Igi Świątek, zadajemy wszystkie pytania, które stawiacie w komentarzach pod naszymi tekstami i w mediach społecznościowych. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 30 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2024 Świetny artykuł, fachowiec zabrał głos (sorry @sstar nie Ciebie mam na myśli) i dla mnie wyjaśnił sprawę profesjonalnie. Dla mnie sprawa zamknięta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 30 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2024 6 minut temu, marionen napisał: Świetny artykuł, fachowiec zabrał głos (sorry @sstar nie Ciebie mam na myśli) i dla mnie wyjaśnił sprawę profesjonalnie. Dla mnie sprawa zamknięta. Ciekawe jak to się ma do decyzji rozstania z Wiktorowskim. Może kiedyś napiszę książkę;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 30 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2024 Unikam tego tematu, bo jak Iga zaczęła się piąć do góry to stwierdziłem, że nie pójdę w tenisimanie skoro to tylko dwa ognie🤣 Zostawcie te domniemania i osądy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 30 Listopad 2024 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2024 9 godzin temu, marionen napisał: Iga przeszła pozytywnie ponad 20 kontroli antydopingowych long story short -> ponad 20 razy wykiwała komisję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 5 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2024 I po karze na Barbórkę nie Barborę https://www.sport.pl/tenis/7,64987,31519072,jest-oficjalne-potwierdzenie-w-sprawie-zawieszenia-swiatek.html#s=SNO_Img_5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 4 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń Po pokonaniu Kazachstanu (Rybakina, Szewczenko) Polska w finale United Cup !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 4 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 15 godzin temu, Lexi napisał: Po pokonaniu Kazachstanu (Rybakina, Szewczenko) Polska w finale United Cup !!! Rybakina pokonana na twardym, szybkim korcie. Brawo Iga, Polska w finale. Teraz USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 5 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 10 godzin temu, moruniek napisał: Rybakina pokonana na twardym, szybkim korcie. Brawo Iga, Polska w finale. Teraz USA. Iga "pagibła"...nadzieja w Hubercie.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 5 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2 godziny temu, Lexi napisał: Iga "pagibła"...nadzieja w Hubercie.. Tym razem nie wyszło. Do trzech razy sztuka ? Zobaczymy za rok. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 6 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń Czyli Iga nadal nie wróciła do najwyższej formy. Coś ten nowy trener na razie cudów nie zrobił. Ale czekamy cierpliwie na postępy. Iga The Best ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 7 Styczeń Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 9 godzin temu, MarioJ napisał: Czyli Iga nadal nie wróciła do najwyższej formy. Czy ja wiem.. mecz stał na kosmicznym poziomie...ona tylko go nie wygrała - po prostu Coco była odrobinę lepsza .. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 11 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń W dniu 7.01.2025 o 08:42, Lexi napisał: Czy ja wiem.. mecz stał na kosmicznym poziomie...ona tylko go nie wygrała - po prostu Coco była odrobinę lepsza .. Racja. Też uważam, że wcześniejsze pokonanie swojej nemezis czyli rybakiny to duży sukces. Z Coco zagrała dobrze. Tyle, że Coco w decydujących monentach lepiej. Był jeszcze długi mecz z Boulter wygrany, choć nie łatwy. Moje wrażenia podobne do tych zaprezentowanych tutaj https://www.sport.pl/tenis/7,64987,31601894,kuriozum-co-collins-zrobila-wobec-swiatek-swiat-krytykuje.html#s=SNO_Img_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 13 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń Iga gra dalej. Magda też. Gratulacje. Maja - jeszcze chwila i będzie dobrze. Magda Linette - dziś moim zdaniem, zawiodła głowa w kluczowych momentach. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 13 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń Jelena Ostapenko, często nazywana "koszmarem Igi Świątek", poza Australian Open! https://przegladsportowy.onet.pl/tenis/australian-open/hit-rozstrzygniety-i-od-razu-swietna-wiadomosc-dla-igi-swiatek/2wv7dt0 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi