Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, moruniek napisał:

Gratulacje dla Igi. Szybko poszło.

p.s.

Jak się mecz rozpoczynał, zacząłem mycie podłóg w domu, jeszcze nie skończyłem, a tu już po meczu.😉.

Collins dziś sporo napsuła, gdyby nie jej niewymuszone błędy to nie byłoby tak różowo - ale dziękujemy i JAZDA IGA!

• Like 2

W dniu 7.07.2025 o 22:21, zając napisał:

Ja oglądałam tak od końca 1 seta, Clara ewidentnie miała jakieś problemy oddechowe - nie wiadomo o co chodziło, Iga drugiego seta wygrała przez to gładko, a gdyby rywalka była w pełni sił, to mogła być większa walka. Niemniej gratulacje i trzymam kciuki za więcej!

Pierwsze 4 gemy były dość tragiczne, później było jak ściganie pod górę na rowerze (Tauson) kontra e-bike (Świątek). Ten mecz o niczym nie świadczy, pokonać chorą zawodniczkę w tym dniu mogła każda zawodniczka z pierwszej setki rankingu. Sądzę, że w tym roku Iga jest najlepiej przygotowana do trawy ze swoich wszystkich dotychczasowych startów. Pewnie spora w tym zasługa nowego trenera. Ciekawe jak pójdzie Polce w meczu kolejnej rundy już o półfinał ze zdrową rosjanką, do tej pory w czterech meczach z nią straciła tylko jednego seta, jednak każdy kolejny  mecz to nowa historia. Jest szansa na duży wynik w Wimbledonie, powodzenia dla Igi Świątek.

• Like 1

1 godzinę temu, zając napisał:

Ważne że zamknęła temat w 2 setach - potencjalne rywalki tymczasem (Andreeva lub Bencic) walczą punkt za punkt, ciekawe czy będą 3 sety.

Rywalką Igi będzie Belinda. 

p.s.

To trzeci wielkoszlemowy półfinał Igi w tym sezonie. Do trzech razy sztuka i teraz awansuje do finału ?

• Like 3

14 godzin temu, MarioJ napisał:

Kurczę, Iga wróciła do formy. Wszystko jej wychodzi.

To dzięki AC/DC l i Led Zeppelin przed meczem 🙂 

Licząc od US open to QF, SF, SF i teraz przynajmniej F więc krzywa rośnie, w race jest druga więc stabilnie... brakuje kropki nad i ale także bez kropki jestem zadowolony. Dziś chłopy, już za chwileczkę, już za momencik...

• Like 1

14 godzin temu, MarioJ napisał:

Kurczę, Iga wróciła do formy. Wszystko jej wychodzi.

To dzięki AC/DC l i Led Zeppelin przed meczem 🙂 

Jest jeszcze The Rolling Stones w jej repertuarze 😉. Byłem na ich 7 koncertach. Potrafiło być mocno energetycznie.

Dwie polki grały w finale (Jadwiga Jędrzejowska i Agnieszka Radwańska) i się nie udało. Do trzech razy sztuka ? Oby.

• Like 2