marekbtl Napisano 20 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2023 (edytowane) 10 minut temu, sstar napisał: Ja byłem. Nocowałem w Tuckett, Almonta, Pedrotti. Mam z głowy. Tanio było. Śnieg tylko nie dopisał. Czasem tylko lód na drodze. Mówili, ze lodowiec. Tadziu, ale to strasznie dawno było z tego co widzę, ta część Alp nie należała wtedy jeszcze do Austrii No nic się nie zmieniłeś, może niższy troszkę jesteś teraz. pozdro ps. Sorka że nie zrobiłem dla Ciebie zdjęć o które prosiłeś, ale bym cały wyjazd stracił, za nim bym te górki znalazł. Fiaciorów oszukałem się jak głupi. Kiedyś były na piedestale..... A teraz zagrzebane w krzakach, ledwo je namierzyłem. Edytowane 20 Grudzień 2023 przez marekbtl 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 20 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2023 11 minut temu, marekbtl napisał: Tadziu, ale to strasznie dawno było z tego co widzę, ta część Alp nie należała wtedy jeszcze do Austrii No nic się nie zmieniłeś, może niższy troszkę jesteś teraz. pozdro ps. Sorka że nie zrobiłem dla Ciebie zdjęć o które prosiłeś, ale bym cały wyjazd stracił, za nim bym te górki znalazł. Fiaciorów oszukałem się jak głupi. Kiedyś były na piedestale..... A teraz zagrzebane w krzakach, ledwo je namierzyłem. Ano pannę ciągałem ze sobą wtedy po tych pięknych górach... i ty tak po jednym piwie jak na fotce? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 20 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2023 W dniu 19.12.2023 o 17:23, marekbtl napisał: (17-23.03.2024 - ciekawe czy będzie śnieg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 21 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2023 11 godzin temu, Jeeb napisał: ciekawe czy będzie śnieg ? A myślisz że może nie być? Toż w Białce się jeździ do kwietnia. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 21 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2023 Godzinę temu, marekbtl napisał: myślisz że może nie być? oj przepraszam, miałem napisać "jaki" a nie "czy" 🙂 Dawno temu byłem w Madonnie gdzieś tak w połowie marca i dziewczyny jeździły w bikini, a rano trasy były takie że po jednym zjeździe z Groste trzeba było ostrzyć krawędzie. Oczywiście życzę Tobie co najmniej metra puchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 21 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2023 Godzinę temu, Jeeb napisał: w połowie marca i dziewczyny jeździły w bikini, Choćby dlatego warto jechać pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 21 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2023 5 minut temu, marekbtl napisał: Choćby dlatego warto jechać pozdrawiam zawsze warto jechać na narty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2023 (edytowane) Godzinę temu, Jeeb napisał: oj przepraszam, miałem napisać "jaki" a nie "czy" 🙂 Dawno temu byłem w Madonnie gdzieś tak w połowie marca i dziewczyny jeździły w bikini, a rano trasy były takie że po jednym zjeździe z Groste trzeba było ostrzyć krawędzie. Oczywiście życzę Tobie co najmniej metra puchu Pewno podgrzały atmosferę i wytopiły śnieg. Edytowane 21 Grudzień 2023 przez sstar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń Kruca bomba, w sobotę wyjeżdżamy do Val di Sole. Na śniegu pełne 5 dni, od niedzieli do czwartku. Nocleg w Folgarida. Wszystko na razie pięknie i ładnie, pomijając fakt, że auto na wyjazd stoi w serwisie, bo podczas planowanego przeglądu wszystko padło podczas aktualizacji sterowników, i póki co serwis rozkłada ręce. Oraz prognozy pogody, norweg pokazuje dla wysokości 1300m npm temperatury w ciągu dnia na poziomie +6 st C wtf. To już szczyt Szrenicy w Karkonoszach, przy podobnej wysokości npm ma niższe temperartury. GS wg prognoz zostanie w bagażniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 15 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń (edytowane) 23 minuty temu, grimson napisał: Kruca bomba, w sobotę wyjeżdżamy do Val di Sole. Na śniegu pełne 5 dni, od niedzieli do czwartku. Nocleg w Folgarida. Wszystko na razie pięknie i ładnie, pomijając fakt, że auto na wyjazd stoi w serwisie, bo podczas planowanego przeglądu wszystko padło podczas aktualizacji sterowników, i póki co serwis rozkłada ręce. Oraz prognozy pogody, norweg pokazuje dla wysokości 1300m npm temperatury w ciągu dnia na poziomie +6 st C wtf. To już szczyt Szrenicy w Karkonoszach, przy podobnej wysokości npm ma niższe temperartury. GS wg prognoz zostanie w bagażniku. Auto zostaw w takim serwisie w którym dostaniesz auto zastępcze, w przyzwoitych serwisach to standard. Zostawienie GS w bagażniku to dobra wiadomość dla tych co nie wiedzą, że będziesz...a może trafisz na słoneczną i bezwietrzną pogodę jako rekompensatę za brak mrozu. A jak zależy Ci na mrozie to nie jedź na południe Europy tylko na północ, np Skandynawia. Edytowane 15 Styczeń przez marionen 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyM Napisano 15 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń Warunkami się nie martw ,jestem teraz w Folgarida,Marileva,Madonna i wszędzie twardo 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 1 minutę temu, RyM napisał: Warunkami się nie martw ,jestem teraz w Folgarida,Marileva,Madonna i wszędzie twardo Twardo też po południu? No i jak wytrzymują stoki, jest równo do końca, czy kartoflisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 16 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń Jak będzie mocno na plusie, to zaleca się pokonać trasę numer 10 do Madonny w godzinach porannych. Poza tym zawsze powinieneś gdzieś znaleźć trasy w dobrym stanie. 2ka na powrocie zawsze po południu zryta, ale to nie jest trudna trasa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 16 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 13 godzin temu, grimson napisał: Twardo też po południu? No i jak wytrzymują stoki, jest równo do końca, czy kartoflisko? Grimson Jak jedziesz z dziewczynami to się nie pitol i z rana wsiadaj w samochód i jedź na parking pod gondolki Pradalago/Groste. Zajmie Ci to 15 min i 6 jurków opłata i będziesz miał święty spokój. Z rana dziewczyny na Pradalago, zjedź z nimi do gondolki - jedna długa niebieska trasa. Na górze mają szybkie krzesło - góra szersza niż dłuższa. Przy prawej krawędzi trasy masz 3 odbicia - pierwsze zachęcające do czarnej Amazonii - tam niech nie wjeżdżają, dwa następne to czerwone prowadzące do gondolki (łącza się z pierwszą niebieską). Następny wjazd po czarnej - tuz obok to czerwona - trudniejsza niż następna - nieco dalej, po tej samej stronie, za przełamaniem. Po prawej stronie orczyka. Zjedź z nimi ze dwa razy, nie zguba się - bo nie ma gdzie, a ty wbij na czarną amazonię , która prowadzi na część pucharową. Sa tam na dole 2 gondolki, pierwsza (zjazd pod mostkiem w lewo) - powrót na pradalago, jadąc dalej dojazdówka mijając stadion PŚ na końcu masz gondolkę wywożącą na część pucharową. Powrót banalny - bo trzeba zjechać pod gondolę nr 1 która prowadzi na Pradalago. Jadąc na części pucharowej po prawej stronie w połowie jest gondola która prowadzi na Pinzolo - zapamiętaj. Będzie później łatwiej szybko tam dojechać - ona jedzie tam z 20 min. Pojeździsz z 2-3h i szybko wrócisz do dziewczyn. One się nie zgubią i będą zadowolone, bo tam maja wszystko. Jak pisał Yoss - na 10-tce trzeba być rano. Bo inaczej to Cię kobity przeklną. Poza tym trzeba opanować powrót - bo na początku możesz się pogubić. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 16 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 15 minut temu, marekbtl napisał: rana wsiadaj w samochód i wybacz ale to chyba jakaś perwersja żeby mieszkać przy wyciągu i rano jechać autem do innego wyciągu i jeszcze dopłacać do parkingu ? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 16 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 7 minut temu, Jeeb napisał: wybacz ale to chyba jakaś perwersja żeby mieszkać przy wyciągu i rano jechać autem do innego wyciągu i jeszcze dopłacać do parkingu ? To nie perwersja - tylko święty spokój. Znam to z autopsji. Trzeba zrobić tak, aby wszyscy byli zadowoleni. A za 2 stówki sprawi, że będzie to najlepszy wyjazd, na jakim były dziewczyny. Dojazd tam i z powrotem samochodem zajmie mu mniej czasu niż ciąganie dziewczyn po zmuldzonych trudnych trasach. Rano mają wstać same i chcieć jechać na narty, a nie żeby Grimson je wołami ściągał z łóżka i wstawały jak na zsyłkę przypominając sobie poprzedni dzień. To ich pierwszy wyjazd i ma być top, a w przyszłym sezonie wszyscy będą chcieli jechać bez wyjątku. pozdro 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 16 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń Taaaa…. Od razu mi się nasuwa Chcesz mieć święty spokój czy rację Ale to przychodzi z długością stażu Mądrość 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 16 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 9 minut temu, marcinn napisał: Taaaa…. Od razu mi się nasuwa Chcesz mieć święty spokój czy rację Ale to przychodzi z długością stażu Mądrość Marcin, w zeszłym sezonie byłem tam na wiosnę z Żoną i synem. Spaliśmy na Pinzolo. Do gondolki mieliśmy ze 300m z buta. Przez 4 dni jeździliśmy na parking ten - który wskazałem Grimsonowi. Było dla wszystkich ok. Żona nie marudziła, pogoda petarda, śniegu po pachy, ale ciepło i o 12 to juz wszystko się muldziło. W 5-ty dzień wyruszyliśmy z Pinzolo, ok. 15.00 trzeba wracać aby do jechać, bo w Pinzolo już się nie dało zjechać do dołu - bo tam już śniegu nie było. Finał był taki, że Żona jak zjechała ze Spinale po muldach to już miała dość, powiedziała, że ma w dupie powrót i czeka w knajpie przy parkingu. Więc my z synem dzida na nartach, dojechaliśmy do Pinzolo - z buta na kwaterę, ja w samochód i po Żonę na parking do Madonny. Dziękuję - skończyłem. Ostatni raz taki ambitny plan. Teraz w grudniu mieszkałem w Dimaro i tak musiałem dojeżdżać na stok. Mijałem po drodze Marileve i Folgaridę ale i tak parkowałem w Carlo Magno Campo (Groste/Pradalago). Wszyscy sa zadowoleni, a Żona już szuka czegoś na wiosnę. Teraz Bormio - mieszkamy przy Stelvio - będzie grubo pozdro 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 16 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń Marek mi tego nie musisz tłumaczy Ja już tylko chce mieć święty spokój przez duże S 😅 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 16 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń Ubaw po pachy, ale rozumiem mam znajomych którzy co roku jeżdżą na narty w Alpy (dla syna, który lubi jeździć), z czego ona - wjedzie wszędzie kolejką ale nie zjedzie prawie nigdzie (preferowane gondolki żeby można było bezpiecznie opuścić stok), on - nie wjedzie prawie nigdzie bo ma lęk wysokości, za to zjedzie wszędzie bo jeździł od dziecka (tyle że za dziecka były orczyki i nie było problemu). Za to obydwoje lubią podróżować więc spoko XD 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 16 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń (edytowane) 5 godzin temu, yoss napisał: to zaleca się pokonać trasę numer 10 do Madonny a nie da się tego żadną niebieską objechać ? Tak patrząc na mapkę to dla jazdy po całym terenie akurat nocleg w Folgarida jest najsłabszym rozwiązaniem. PS Macie jakieś foty tej strasznej trasy nr. 10 Edytowane 16 Styczeń przez Jeeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 16 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń Godzinę temu, marcinn napisał: Marek mi tego nie musisz tłumaczy Ja już tylko chce mieć święty spokój przez duże S 😅 Marcin, ale jak pojechaliśmy na męski wypad, nikt nie wymiękał i spaliśmy w hotelu na stoku , to narciarski dzień kończył się tak, bo wyniuchaliśmy knajpę, która otwiera się na koniec dnia i da się z niej dojechać do hotelu , żeby nie było - everyday. Łysy to ja - zasady jak w wojsku - rannych nie zabieramy . pozdro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 16 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń Maro to powiem Ci że następnym razem na męski wyjazd musicie zabrać Grimsona…będzie Wam torował drogę do hotelu no i oczywiście będzie pierwszy 🫣😅 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 16 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2 godziny temu, marekbtl napisał: Wszyscy sa zadowoleni, a Żona już szuka czegoś na wiosnę. Teraz Bormio - mieszkamy przy Stelvio - będzie grubo W Bormio mało naturalnego śniegu tej zimy po górach i jeszcze nie działają trasy z samego szczytu... Pracują nad tym żeby działały, coś tam spychają ale jeszcze nieczynne. Ja będę tam w połowie marca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 16 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 20 minut temu, Jeeb napisał: a nie da się tego żadną niebieską objechać ? Tak patrząc na mapkę to dla jazdy po całym terenie akurat nocleg w Folgarida jest najsłabszym rozwiązaniem. PS Macie jakieś foty tej strasznej trasy nr. 10 Janek - masz mapkę - trasa idzie z Monte Vigo w stronę Madonny. tak 1,5-2km długości uczciwa czerwona - szerokość może 30m. A teraz wyobraź sobie że jak ruszą gondolki z Folgaridy, Daolasa i Marilevy i jadą do Madonny i wszyscy musza tą trasa przejechać..... o 10.00 to już jest Mordor, trup się ściele gęsto. I to jest pierwszy zjazd na dzień dobry. I teraz wyobraź sobie dziewczyny, które jeżdżą okazyjnie. Już maja dość, a jeszcze dzień się nie zaczął. A teraz wyobraź sobie powrót na koniec dnia, gdzie większość tam tras to takie solidne czerwone i Mordor do kwadratu. Faktycznie - Chyba najsłabszy dojazd z Marilevy, ja teraz przejeżdżałem z Dimaro nie przez Marilevę i Folgaridę - tylko przez samą Folgaridę obok obu gondolek. A z chłopakami spaliśmy w Folgaridzie - przy tej wyższej gondolce. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi