marcinn Napisano 16 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 20 minut temu, pawelb91 napisał: W Bormio mało naturalnego śniegu tej zimy po górach i jeszcze nie działają trasy z samego szczytu... Pracują nad tym żeby działały, coś tam spychają ale jeszcze nieczynne. Ja będę tam w połowie marca. Paweł, ogólnie to prawie wszędzie w Alpach słabo ze śniegiem, tym nie technicznym. Jutro ruszamy na ski Safari po Tyrolu wschodnim ale już przejrzałem ośrodki i ok 80 cm na szczytach to max , a od tego wiadomo trzeba jeszcze odjąć z 20 procent. Tak więc cudów o tej porze nie ma i na razie się nie zapiwiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 16 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 6 godzin temu, marekbtl napisał: Marcin, w zeszłym sezonie byłem tam na wiosnę z Żoną i synem. Spaliśmy na Pinzolo. Do gondolki mieliśmy ze 300m z buta. Przez 4 dni jeździliśmy na parking ten - który wskazałem Grimsonowi. Było dla wszystkich ok. Żona nie marudziła, pogoda petarda, śniegu po pachy, ale ciepło i o 12 to juz wszystko się muldziło. W 5-ty dzień wyruszyliśmy z Pinzolo, ok. 15.00 trzeba wracać aby do jechać, bo w Pinzolo już się nie dało zjechać do dołu - bo tam już śniegu nie było. Finał był taki, że Żona jak zjechała ze Spinale po muldach to już miała dość, powiedziała, że ma w dupie powrót i czeka w knajpie przy parkingu. Więc my z synem dzida na nartach, dojechaliśmy do Pinzolo - z buta na kwaterę, ja w samochód i po Żonę na parking do Madonny. Dziękuję - skończyłem. Ostatni raz taki ambitny plan. Teraz w grudniu mieszkałem w Dimaro i tak musiałem dojeżdżać na stok. Mijałem po drodze Marileve i Folgaridę ale i tak parkowałem w Carlo Magno Campo (Groste/Pradalago). Wszyscy sa zadowoleni, a Żona już szuka czegoś na wiosnę. Teraz Bormio - mieszkamy przy Stelvio - będzie grubo pozdro i słusznie. nie na siłę, a sposobem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyM Napisano 16 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 23 godziny temu, grimson napisał: Twardo też po południu? No i jak wytrzymują stoki, jest równo do końca, czy kartoflisko? tam gdzie sztuczny śnieg to trochę muld ale to tylko miescami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń Auto odebrane z serwisu, już spakowane. Za 2 godz do łóżka na 4 godziny, potem pobudka i dzida na południe. Stawiam gruszki przeciw orzechom, że ten załadowany świniak wypije więcej jak 11l Pb na stówę w trasie. 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 17 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń Żebyś tylko nie musiał zakładać nowego tematu: płacić mandat z Włoch, czy olać? 🤣 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 43 minuty temu, kordiankw napisał: Żebyś tylko nie musiał zakładać nowego tematu: płacić mandat z Włoch, czy olać? 🤣 Yanosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 17 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2 minuty temu, grimson napisał: Yanosik Waze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 9 minut temu, kordiankw napisał: Waze Trochę się najeździłem do ITA i z powrotem w okresie wakacji letnich, przez CZE, AUT i tak samo powrót. Przykładowe tracki niżej. Z Yanosikiem nie dostałem ani jednego mandatu, a pełnych kursów tam i z powrotem zrobiłem już 6. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 18 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń Trasa wgrana, niedługo start: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 18 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń Zadaje szyku u wroga 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 18 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń Grimson…więcej map tam już nie szło doje….. 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 18 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 14 minut temu, marcinn napisał: Grimson…więcej map tam już nie szło doje….. Google Maps po prawej, dalej Yamosik na telefonie i Google Maps (klon) na centralnym wyświetlaczu. Niech bieda patrzy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 18 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń (edytowane) 24 minuty temu, marcinn napisał: Grimson…więcej map tam już nie szło doje….. ma 3 trasy to i 3 nawigacje potrzebne, jeszcze nie wybrał drogi Edytowane 18 Styczeń przez marionen 1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 18 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń Widać pierwsze stoki w ITA: 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 18 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2 godziny temu, grimson napisał: Widać pierwsze stoki w ITA: Bida ze śniegiem jak w większości krajów alpejskich. I nie widać jeszcze konkretnych opadów, może w lutym się poprawi... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 18 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń No i pyk: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 18 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 32 minuty temu, marionen napisał: Bida ze śniegiem jak w większości krajów alpejskich. I jaka bida ? w Saas Fee 2,65 m na górze 1,15 m we wsi https://www.bergfex.ch/saas-fee/schneebericht/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 18 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń (edytowane) Parę fotek: Edytowane 18 Styczeń przez grimson 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 18 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń Pokrótce o przyjeździe. Pobudka o 1 w nocy, wyjazd z domu o 2.55, kierunek na Wrocław i dalej DE. Tankowanie przed granicą pod korek. Trzeba było zalać, bo świniak wypił 13,5 na 100, drogi były puste, do tego jazda na tempomacie. W Niemczech już spokojniej, wg GPS tempomat ustawiony na 130km/godz, na liczniku było 134. Wszystkie ograniczenia respektowane. Po drodze stosunkowo mało polskich aut z boxami na dachach, za to sporo litewskich. Ponieważ prędkości mniejsza, to i spalanie zeszło do 12/100. Po drodze szybkie przerwy na posiłek i toaletę. Przed Monachium zaczął się spory ruch, trzy pasy zajęte. Na lewym jechało się max 120. Czas było zalać benzynę, bo świniak swoje chłepcze. Ponieważ ceny benzyny przy autostradzie to 2,20 euro za litr, zjechaliśmy przez Monachium, żeby dojechać do Arala stojącego 3 min drogi od zjazdu. Tu paliwo już w lepszej cenie, 1.76 euro za litr. No i kibel nie kosztował 1 euro, a 50 centów. Google Maps tak nas cudownie poprowadziła spod stacji, że jechaliśmy przez centrum miasta, niedaleko centrali BMW. Nie była to zła opcja, bo obwodnica Monachium stała, czerwony kolor na mapach. Z drugiej strony dopiero potem wyczaiłem, że nie mam zielonej naklejki umweltzone. Zobaczymy, czy coś przyjdzie. W końcu wyjechaliśmy z Monachium droga na początku dwupasmowa,która potem przeszła w autostradę. Nie cieszyłem się długo, bo droga potem już tylko lokalna prowadziła do Ga-Pa. Tam śniegu opór, piękne widoki. Tylko prędkość przelotowa słaba. Jakoś się dokulalismy bocznymi drogami do Insbrucka, potem dalej nas pchało Google Maps bocznymi, bo autostrada w czerwieni. Suma sumarum na ostanie 110km z powrotem na autostradzie. Im bliżej Val di Sole tym więcej….polskich aut. Jak płaciłem opłatę za autostradę przy zjedzie na Madonnę, to dookoła same KR, GD, PO oraz CB i CT. 2 godziny jazdy i dojechaliśmy. Spalamie 10.8/100 z całej trasy, dzięki lokalnym drogom w Austrii i we Włoszech. Ciekawe, że bardzo mało fotoradarów i odcinkowych pomiarów prędkości w ITA oraz AUT. Pilnowałem prędkość, więc nic nie wejdzie. Nie to, co polski szaleniec na A4 za Wrockoem, gdzie na odcinkowym pomiarze jechał dobre 140km/godz xD. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 18 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń Narciarnia i nasze 4 pary: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 18 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 1 godzinę temu, Jeeb napisał: jaka bida ? w Saas Fee 2,65 m na górze 1,15 m we wsi https://www.bergfex.ch/saas-fee/schneebericht/ Saas Fee to niestety nie całe Alpy, miejsce jednak godne odwiedzenia. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 18 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 4 minuty temu, grimson napisał: Narciarnia i nasze 4 pary: Musi być wypasiony hotel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 18 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 1 godzinę temu, Jeeb napisał: Musi być wypasiony hotel Po generalnym remoncie. Basen, sauna, jacuzzi, siłownia podsfawowo wyposażona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 18 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń Wieczorne foty. Trafiłem na ratrakowanie czarnej trasy nr 1. Kalorie też uzupełnione, do tego weszła woda Pejo. Plus foty hotelu: 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolorowy Napisano 18 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń Woda Pejo , mmmmmmm 😃 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi