grimson Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 10 dla koneserow 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty Kastle za miękkie na warun w Folgaridzie, pewnie zrobili je z pazdzierza: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 4 minuty temu, grimson napisał: Kastle za miękkie na warun w Folgaridzie, pewnie zrobili je z pazdzierza: Co tam się stało?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty (edytowane) 16 minut temu, zając napisał: Co tam się stało?! Na czerwonej i pustej 46 poniosła ulanska fantazja, szedłem sobie dzielnie ciętym w poprzek stoku, trafiłem z twardego na pole miękkiego. Za późno dociążyłem zewnętrzna i przy 30 km/godz Kastle tego nie przeżyły. Nie to, co GS FIS Head, ten poddaje się przy 96km/godz. Edytowane 24 Luty przez grimson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty Ale Ty i reszta świata w całości? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 45 minut temu, grimson napisał: Kastle za miękkie na warun w Folgaridzie, pewnie zrobili je z pazdzierza: jak stary to sprzet? troche slaba reklama jak na sprzet z półki premium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty (edytowane) 50 minut temu, grimson napisał: Na czerwonej i pustej 46 poniosła ulanska fantazja, szedłem sobie dzielnie ciętym w poprzek stoku, trafiłem z twardego na pole miękkiego. Za późno dociążyłem zewnętrzna i przy 30 km/godz Kastle tego nie przeżyły. Nie to, co GS FIS Head, ten poddaje się przy 96km/godz. Wywaliłeś się jak Zaruski;-) duma? Hańba? Uprzedzenie? Edytowane 24 Luty przez sstar 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 43 minuty temu, zając napisał: Ale Ty i reszta świata w całości? Mnie trudno na stoku złamać. pozbieralem się raz-dwa i ostatnią godzinę jeździłem na tej zdefektowanej narcie na pół gwizdka, szurając, bez krawedziowania. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 35 minut temu, Turnplayer napisał: jak stary to sprzet? troche slaba reklama jak na sprzet z półki premium. Miał swoje lata, dzielnie spisywał się na kartofliskach, klapał przy prędkościach 80+. Fajna była narta, na oko 15 letnia, jak nie więcej. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty (edytowane) 16 minut temu, sstar napisał: Wywaliłeś się jak Zaruski;-) duma? Hańba? Uprzedzenie? Duma, będzie co wnukom opowiadać, jak to dziadek złamał narte we Włoszech. na kolejne dwa dni wejdzie takie coś. Tej marki nie miałem na nogach od 1994 roku: Edytowane 24 Luty przez grimson 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty Wchodzą statsy, relacja później: 2 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 1 godzinę temu, grimson napisał: Kastle za miękkie na warun w Folgaridzie, pewnie zrobili je z pazdzierza: Przykra sprawa, mi się jeszcze nie udało nart połamać, mam doświadczenia tylko z kijkami ale też niezbyt bogate, ze 3 udało mi się złamać. @grimson może już pora mniej masy robić a więcej czasu poświęcić na doskonalenie techniki narciarskiej... 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 9 minut temu, marionen napisał: Przykra sprawa, mi się jeszcze nie udało nart połamać, mam doświadczenia tylko z kijkami ale też niezbyt bogate, ze 3 udało mi się złamać. @grimson może już pora mniej masy robić a więcej czasu poświęcić na doskonalenie techniki narciarskiej... Jest to kierunek do rozważenia. Parę wygiętych kijków widziałem dziś na stoku, plus jak wbijaliśmy rano pod gondolę w Folgarida, to właśnie pakowali do karetki narciarza, grzecznie już spakowanego do noszy. Tylko wystawal kawałek twarzy i buty narciarskie, na drugim końcu. Aktualna waga to 107kg, w ciuchach, butach i nartach total przebija 120kg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2 minuty temu, grimson napisał: waga to 107kg, za dużo do tych SRC 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 10 minut temu, Jeeb napisał: za dużo do tych SRC Narta z dykty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 1 minutę temu, grimson napisał: Narta z dykty? nie jest z dykty, ma warstwę blachy i jakieś drewno kupiłem dla moich córek i są zadowolone, czasami na nich też jeżdźę ale SL od Völkla jednak lepiej trzyma na krawędzi przy większych prędkościach 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 48 minut temu, grimson napisał: Duma, będzie co wnukom opowiadać, jak to dziadek złamał narte we Włoszech. na kolejne dwa dni wejdzie takie coś. Tej marki nie miałem na nogach od 1994 roku: Wypożyczone czy Twoje? Masz GS jeszcze przecież? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty Teraz, zając napisał: Wypożyczone czy Twoje? Masz GS jeszcze przecież? Z wypożyczalni, do tego mam rabat 20% z racji noclegu na miejscu. GS trzymam na warunki poranne, jak jest twardo i równo. Świętej pamięci Kastle miały 70mm pod butem, i parę razy już mi kartoflisko chwyciło naftę w czasie obecnego wyjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 6 minut temu, grimson napisał: Z wypożyczalni, do tego mam rabat 20% z racji noclegu na miejscu. GS trzymam na warunki poranne, jak jest twardo i równo. Świętej pamięci Kastle miały 70mm pod butem, i parę razy już mi kartoflisko chwyciło naftę w czasie obecnego wyjazdu. Może spróbuj Peregrine 82 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 9 minut temu, grimson napisał: Z wypożyczalni, do tego mam rabat 20% z racji noclegu na miejscu. GS trzymam na warunki poranne, jak jest twardo i równo. Świętej pamięci Kastle miały 70mm pod butem, i parę razy już mi kartoflisko chwyciło naftę w czasie obecnego wyjazdu. Jak z wypożyczalni to możesz zawsze zmienić, kierunek z AM (Peregrine) nie jest zły. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty Godzinę temu, grimson napisał: Miał swoje lata, dzielnie spisywał się na kartofliskach, klapał przy prędkościach 80+. Fajna była narta, na oko 15 letnia, jak nie więcej. a to w pelni sie wysluzyly, nie ma co zalowac tylko kupic nowke i dawac kolejnej wycisk. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty Przybyło vlepek w Val di Sole. Przykład: tablica Little Grizzly z 01.2025, oraz z dzisiaj. Znajdź 2 różnice: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty (edytowane) 2 godziny temu, grimson napisał: Narta z dykty? Nie no ma trochę zbuka;-) peregriny tyż, jeeb zna się jako ambasador marki; ja też tylko kijki złamałem no i wiązanie wyrwałem ale na połówkowych śrubach było. Martwimy się o ciebie nie tylko Marionen… ja ostatnio jeździłem z instruktor, potem z gościem co jeździ na tyczkach i posłusznie wykonywałem ćwiczenia Edytowane 24 Luty przez sstar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty Czas na podsumowanie dnia. Pojezdzone uczciwie na Folgaridzie, Marilleva tez zaliczona. Poszedł także kierunek na Madonnę, ale po zjechaniu czerwona 10 zawróciłem w kierunku na Folgaride. Dzis niezmienne dużo słońca i dużo Polaków. Dobra połowa na stoku to rodacy. Przyjeżdżają nie tylko osobówkami/busami, lecz widziane także sporo autokarów na polskich blachach. Warun także bez zmian, do około 1700m n.p.m. miękko z odsypami (na co bardziej stromych fragmentach czerwonych i niebieskich). Powyżej stoki trzymają się zacnie. Zaliczona dziś czarna trasa Little Grizzly, tutaj na największej stromiźnie nawet równo, niżej jeszcze lepiej. Wrzucam jej fotkę wykonaną z dystansu. Wieczorem weszły kalorie, płyny także uzupełnione. Jutro wrócę na stok silniejszy, w planie Madonna. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 24 Luty Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 12 minut temu, grimson napisał: Czas na podsumowanie dnia. Pojezdzone uczciwie na Folgaridzie, Marilleva tez zaliczona. Poszedł także kierunek na Madonnę, ale po zjechaniu czerwona 10 zawróciłem w kierunku na Folgaride. Dzis niezmienne dużo słońca i dużo Polaków. Dobra połowa na stoku to rodacy. Przyjeżdżają nie tylko osobówkami/busami, lecz widziane także sporo autokarów na polskich blachach. Warun także bez zmian, do około 1700m n.p.m. miękko z odsypami (na co bardziej stromych fragmentach czerwonych i niebieskich). Powyżej stoki trzymają się zacnie. Zaliczona dziś czarna trasa Little Grizzly, tutaj na największej stromiźnie nawet równo, niżej jeszcze lepiej. Wrzucam jej fotkę wykonaną z dystansu. Wieczorem weszły kalorie, płyny także uzupełnione. Jutro wrócę na stok silniejszy, w planie Madonna. Madonno módl się za nami… ja też szykuję formę… jutro pierwsza godzina wypacanie w podejściu… 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi