Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Madonna di Campiglio

lski@interia.pl

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, zając napisał:

Co tam się stało?!

Na czerwonej i pustej 46 poniosła ulanska fantazja, szedłem sobie dzielnie ciętym w poprzek stoku, trafiłem z twardego na pole miękkiego. Za późno dociążyłem zewnętrzna i przy 30 km/godz Kastle tego nie przeżyły. Nie to, co GS FIS Head, ten poddaje się przy 96km/godz.

Edytowane przez grimson
  • Sad 1

50 minut temu, grimson napisał:

Na czerwonej i pustej 46 poniosła ulanska fantazja, szedłem sobie dzielnie ciętym w poprzek stoku, trafiłem z twardego na pole miękkiego. Za późno dociążyłem zewnętrzna i przy 30 km/godz Kastle tego nie przeżyły. Nie to, co GS FIS Head, ten poddaje się przy 96km/godz.

Wywaliłeś się jak Zaruski;-) duma? Hańba? Uprzedzenie?

Edytowane przez sstar
  • Thanks 1
  • Haha 1

43 minuty temu, zając napisał:

Ale Ty i reszta świata w całości?

Mnie trudno na stoku złamać.

pozbieralem się raz-dwa i ostatnią godzinę jeździłem na tej zdefektowanej narcie na pół gwizdka, szurając, bez krawedziowania.

• Like 1
  • Thanks 1

35 minut temu, Turnplayer napisał:

jak stary to sprzet? troche slaba reklama jak na sprzet z półki premium.

Miał swoje lata, dzielnie spisywał się na kartofliskach, klapał przy prędkościach 80+. Fajna była narta, na oko 15 letnia, jak nie więcej.

• Like 1
  • Thanks 1

16 minut temu, sstar napisał:

Wywaliłeś się jak Zaruski;-) duma? Hańba? Uprzedzenie?

Duma, będzie co wnukom opowiadać, jak to dziadek złamał narte we Włoszech.

na kolejne dwa dni wejdzie takie coś. Tej marki nie miałem na nogach od 1994 roku:

IMG_8002.jpeg

Edytowane przez grimson
  • Like 1
  • Thanks 1

1 godzinę temu, grimson napisał:

Kastle za miękkie na warun w Folgaridzie, pewnie zrobili je z pazdzierza:

IMG_7998.jpeg

IMG_7997.jpeg

Przykra sprawa, mi się jeszcze nie udało nart połamać, mam doświadczenia tylko z kijkami ale też niezbyt bogate, ze 3 udało mi się złamać. @grimson może już pora mniej masy robić a więcej czasu poświęcić na doskonalenie techniki narciarskiej...

• Like 2
  • Thanks 1

9 minut temu, marionen napisał:

Przykra sprawa, mi się jeszcze nie udało nart połamać, mam doświadczenia tylko z kijkami ale też niezbyt bogate, ze 3 udało mi się złamać. @grimson może już pora mniej masy robić a więcej czasu poświęcić na doskonalenie techniki narciarskiej...

Jest to kierunek do rozważenia.

Parę wygiętych kijków widziałem dziś na stoku, plus jak wbijaliśmy rano pod gondolę w Folgarida, to właśnie pakowali do karetki narciarza, grzecznie już spakowanego do noszy. Tylko wystawal kawałek twarzy i buty narciarskie, na drugim końcu.

Aktualna waga to 107kg, w ciuchach, butach i nartach total przebija 120kg.

• Like 1

1 minutę temu, grimson napisał:

Narta z dykty?

nie jest z dykty, ma warstwę blachy i jakieś drewno 

kupiłem dla moich córek i są zadowolone, czasami na nich też jeżdźę ale SL od Völkla jednak lepiej trzyma na krawędzi przy większych prędkościach

• Like 1
  • Thanks 1

48 minut temu, grimson napisał:

Duma, będzie co wnukom opowiadać, jak to dziadek złamał narte we Włoszech.

na kolejne dwa dni wejdzie takie coś. Tej marki nie miałem na nogach od 1994 roku:

IMG_8002.jpeg

Wypożyczone czy Twoje? Masz GS jeszcze przecież?

Teraz, zając napisał:

Wypożyczone czy Twoje? Masz GS jeszcze przecież?

Z wypożyczalni, do tego mam rabat 20% z racji noclegu na miejscu.

GS trzymam na warunki poranne, jak jest twardo i równo. Świętej pamięci Kastle miały 70mm pod butem, i parę razy już mi kartoflisko chwyciło naftę w czasie obecnego wyjazdu.

6 minut temu, grimson napisał:

GS trzymam na warunki poranne, jak jest twardo i równo. Świętej pamięci Kastle miały 70mm pod butem, i parę razy już mi kartoflisko chwyciło naftę w czasie obecnego wyjazdu.

Może spróbuj Peregrine 82

• Like 3

9 minut temu, grimson napisał:

Jak z wypożyczalni to możesz zawsze zmienić, kierunek z AM (Peregrine) nie jest zły. 

• Like 1
  • Thanks 1

Godzinę temu, grimson napisał:

Miał swoje lata, dzielnie spisywał się na kartofliskach, klapał przy prędkościach 80+. Fajna była narta, na oko 15 letnia, jak nie więcej.

a to w pelni sie wysluzyly, nie ma co zalowac tylko kupic nowke i dawac kolejnej wycisk.

• Like 1
  • Thanks 1

2 godziny temu, grimson napisał:

Narta z dykty?

Nie no ma trochę zbuka;-) peregriny tyż, jeeb zna się jako ambasador marki; ja też tylko kijki złamałem no i wiązanie wyrwałem ale na połówkowych śrubach było. Martwimy się o ciebie nie tylko Marionen… ja ostatnio jeździłem z instruktor, potem z gościem co jeździ na tyczkach i posłusznie wykonywałem ćwiczenia 

Edytowane przez sstar
  • Like 1

Czas na podsumowanie dnia.

Pojezdzone uczciwie na Folgaridzie, Marilleva tez zaliczona. Poszedł także kierunek na Madonnę, ale po zjechaniu czerwona 10 zawróciłem w kierunku na Folgaride.

Dzis niezmienne dużo słońca i dużo Polaków. Dobra połowa na stoku to rodacy. Przyjeżdżają nie tylko osobówkami/busami, lecz widziane także sporo autokarów na polskich blachach.

Warun także bez zmian, do około 1700m n.p.m. miękko z odsypami (na co bardziej stromych fragmentach czerwonych i niebieskich). Powyżej stoki trzymają się zacnie. Zaliczona dziś czarna trasa Little Grizzly, tutaj na największej stromiźnie nawet równo, niżej jeszcze lepiej. Wrzucam jej fotkę wykonaną z dystansu.

Wieczorem weszły kalorie, płyny także uzupełnione. Jutro wrócę na stok silniejszy, w planie Madonna.

IMG_8007.jpeg

IMG_8006.jpeg

IMG_7984.jpeg

• Like 9

12 minut temu, grimson napisał:

Czas na podsumowanie dnia.

Pojezdzone uczciwie na Folgaridzie, Marilleva tez zaliczona. Poszedł także kierunek na Madonnę, ale po zjechaniu czerwona 10 zawróciłem w kierunku na Folgaride.

Dzis niezmienne dużo słońca i dużo Polaków. Dobra połowa na stoku to rodacy. Przyjeżdżają nie tylko osobówkami/busami, lecz widziane także sporo autokarów na polskich blachach.

Warun także bez zmian, do około 1700m n.p.m. miękko z odsypami (na co bardziej stromych fragmentach czerwonych i niebieskich). Powyżej stoki trzymają się zacnie. Zaliczona dziś czarna trasa Little Grizzly, tutaj na największej stromiźnie nawet równo, niżej jeszcze lepiej. Wrzucam jej fotkę wykonaną z dystansu.

Wieczorem weszły kalorie, płyny także uzupełnione. Jutro wrócę na stok silniejszy, w planie Madonna.

IMG_8007.jpeg

IMG_8006.jpeg

IMG_7984.jpeg

Madonno módl się za nami… ja też szykuję formę… jutro pierwsza godzina wypacanie w podejściu…

IMG_2360.jpeg

IMG_2365.jpeg

• Like 5
  • Thanks 1