moruniek Napisano 3 Luty Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty Dziś żal było schodzić ze stoku. Chwilo trwaj. Pełna lampa. Ludzi mało. Nawet promocyjne karnety dla dzieci do 10 roku życia po 12 Euro nie pomogły. Stoki przygotowane bardzo dobrze. Trzymały się do końca dnia. Praca nad trasą orczyka postępuje. Już tylko brakuje kawałka (info dla @Lexi) Zaczynają odkładać depozyty śniegu na ciężkie czasy. Tak wyglądał stok na koniec dnia. 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teres Napisano 3 Luty Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty Orava Snow W weekend było tak: - dojazd niezły, poza trasami mało śniegu - ludzi niedużo - warunki na trasach według mnie takie sobie, wydawały mi się słabo przygotowane Widok na trasę Kohutlik 2 Dolna część trasy Kohutlik 2 Widok z Lehotskiej w stronę Kohutlika. 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 4 Luty Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty Meander teraz. Dziś wyliczane, twardo. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 4 Luty Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty Dziś zrobiło się zimowo. W nocy solidny mróz wykorzystany na produkcję śniegu. Nawet choinki odrobinę dostały. Gdzie się dało są usypane hałdy śniegu, czekają na rozgarnięcie ratrakami. My bawiliśmy się na hopkach. Trasa za laskiem też zyskała garby. Ratraki w gotowości, czekały na zamknięcie ośrodka z odpalonymi silnikami. Stok trzymał do zamknięcia (cały czas było na minusie), moja żona też wytrzymała na nartach do 16:00, my po 14:00 wybraliśmy termy, swoje i tak pojeździliśmy 😉. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wankej Napisano 4 Luty Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty Ktoś na Tatrzańskiej Łomnicy ostatnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 4 Luty Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty Tłumy ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 5 Luty Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty Meander teraz. Dziś wyliczane. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teres Napisano 5 Luty Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty Bachledka? Ktoś? Coś? Pytam, bo mam dość daleko, a chyba chciałbym się wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 5 Luty Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty Dziś tylko jedno zdjęcie (szkoda było czasu na ich robienie) 😉. Cały czas dosypują śniegu (jutro może spadnie trochę naturalnego). Sporo Węgrów. Brak grup zorganizowanych z Polski a w latach ubiegłych były. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 5 Luty Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty Dodałbym jeszcze, że na Meander jeździ sporo aktywnych seniorek/seniorów. Mają karnet za 4 Euro dla osób 75. "Seniorzy powyżej 75 roku życia mogą zakupić karnet narciarski w cenie 4 € za dzień. Muszą udowodnić swój wiek dowodem osobistym". 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 6 Luty Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty Meander teraz. Dziś brak słońca. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 6 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 7 godzin temu, moruniek napisał: Meander teraz. Dziś brak słońca. Potwierdzam - dzięki Krzychu za spotkanie.. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 6 Luty Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty Dziś ludzi odrobinę więcej niż ostatnio, to już chyba prawidłowość jak przyjeżdża @Lexi. Słońca rano brak, płaskie światło utrudniało jazdę, później nieco lepiej. Dzięki @Lexi za spotkanie i wspólną jazdę. Za to termy należały do nas. Tłok na termach. Basen pływacki. Młody złapał fazę na dystanse, pływamy razem. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 7 Luty Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty Meander teraz. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 7 Luty Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty Dziś słodko gorzki smak narciarstwa. Stoki przygotowane bardzo dobrze, na stoku grupa bardzo dobrze jeżdżących deskarzy carving (z zachowaniem reguł bezpieczeństwa). Przecierało się słońce. Była fajna zabawa. Szkoda, że tylko do 12:15. Później wyciąg padł a ja dyndałem na nim 20 minut, zanim przeszli na zasilanie (napęd) awaryjny i bardzo powoli dojechałem do stacji górnej. Za to ostatni zjazd fantastyczny - cały stok dla mnie. Tak było. Deskarze. Pusto. Słonko. Kanapa stop. Fajny zjazd - sam na trasie. Taka sytuacja na dole, odpalili agregat lub silniki diesla. Ludzie w kolejce z reklamacjami. My na termy. Wychodzimy z term ludzie stoją cały czas z reklamacjami. Kanapa zamknięta. Zero info do kiedy. Pyszne jedzonko na otarcie łez. 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Luty Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty Meander teraz. Dziś wyliczane. Piękne słońce. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 8 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 17 minut temu, moruniek napisał: Meander teraz. Dziś wyliczane. Piękne słońce. ..jeeestem zniesmaczony.. ;/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Luty Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 13 minut temu, Lexi napisał: ..jeeestem zniesmaczony.. ;/ Ja też. Wczorajsza awaria im posłużyła, nie marnowali czasu. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Luty Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty Odpalili talerzyk 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Luty Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty Co tu dużo pisać. Najlepszy dzień w sezonie. Ludzi praktycznie brak, przez 4 godziny zrobiłem ponad 40 kilometrów zjazdów. Piękne słońce, wczorajsza awaria kanapy spowodowała, że dostali więcej czasu na przygotowanie tras, co skrzętnie wykorzystali. Dokończyli trasę pod talerzykiem, ten też uruchomili chyba w trybie testowym 😉 (bramka puszczała bez odbijania karnetu). Pełna lampa. Stoki wylizane. Tu też. Trzymały bardzo dobrze. Trasa do talerzyka zrobiona. Trasa za laskiem wyraźnie poszerzona. Ludzi brak (2 razy stałem do 2 minut). Jak żyć 😉. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 9 Luty Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty Meander teraz. Dziś dużo Czechów. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 9 Luty Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty Godzinę temu, moruniek napisał: Dziś dużo Czechów. Właśnie widać .. jest ich Czech.. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cappo Napisano 9 Luty Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty Chopok, pełna lampa, dość ciepło, ale trasy trzymały, ludzi jak na weekend w ferie dość mało ( tylko Zachradky zapchane) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 9 Luty Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty U nas kolejny dzień nudy. Ludzi odrobinę więcej niż wczoraj ale bez zbędnego stania do bramek. Trasy przygotowane świetnie. Tu też. Młodemu chciałem zrobić zdjęcie w czasie jazdy. Tyle go widziałem. Tu też pozował 😉. Śniegu jeszcze trochę im zostało. Czy dotrwa do marca na nasz kolejny przyjazd ? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 9 Luty Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 8 godzin temu, Lexi napisał: Właśnie widać .. jest ich Czech.. Ty mnie nie drażnij, kiedyś zaliczałem to na erystyce i retoryce 😉. "Z czeskich strzech szło Czechów trzech, gdy nadszedł zmierzch, pierwszego w lesie zagryzł zwierz, bez śladu drugi w gąszczach sczezł, a tylko trzeci z Czechów trzech osiągnął marzeń kres". 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi